心聲留言

跳至

首頁

尾頁

別墅

回覆:daisy1974 的帖子

及早收手

大宅

回覆:直銷係咪揾笨?

我都在這地方唔見了幾萬。同幾個朋友。樓主回頭是岸

禁止訪問

大宅

回覆:Kwanoilam 的帖子

咁嚴重!

水晶宮

大宅

其實自己,同小朋友都食緊nuskin product... 我覺得product ok wor.. 小朋友病少左,自己精神左... 同埋我易冇試過比人hard sale wor. . 可能我條line 文化同你遇嘅唔同。 佢地從來冇強迫我做或買。
基本上, e間公司都冇需迫你, 佢長期有大量客自動去買野嘅...

男爵府

回覆:vv2009 的帖子

有呢類朋友想坤我入會,
首先佢地會fd冷熱誠等你信相放下戎心,弓吾講自己工作先但只是話搵好多又自由令你有想像空間,
之後你當佢地係好人時就真情流露,
開始氹你,你吾想佢會用盡招數,氹踩矮迫既說話講盡,什至出動埋上線,
係會場的話更加吾比你走,好彩我冇中招,
但同果d所謂朋友已冇聯絡!
樓主你要做都可以但要注重手法,
雖然我識幾個都吾係好,但有一個是好的從來冇迫我知我冇興趣就冇再提,我地還做了朋友丫!

複式洋房

小朋友食咩產品?

大宅

引用:小朋友食咩產品?

原帖由 koyc 於 14-01-12 發表
小朋友食咩產品?
小朋友食深海魚油同child lifepack. ...

大宅

引用:有呢類朋友想坤我入會,首先佢地會fd冷熱誠

原帖由 yoyocandy 於 14-01-12 發表
有呢類朋友想坤我入會,
首先佢地會fd冷熱誠等你信相放下戎心,弓吾講自己工作先但只是話搵好多又自由令你 ...
同意,我自己嘅上線,從來唔迫。就算我介紹人食, 一齊去聽talk.. 全條line d人都唔會迫。even 你聽完唔買, 佢地都唔會話不停call你煩你。 我自己就初時都係叫上線買,試左一輪,覺得好, 我先跟入會。
我覺得如做, 你要定位得好清楚。同埋了解清楚自己條line 嘅文化, 啱唔啱自己。
好老實,行行都有害群之馬。

別墅

我自己都食緊,覺得okay 先食。眼見有朋友小朋友嚴重濕疹,食完好返好多!

大宅

唉…我啊媽買左幾萬蚊貨,我幫佢買左部美容機,跟住佢話升左做主任,打親比佢都叫我買野,其實我媽年紀唔細,5x歲,又無朋友,個圈子得老公仔女,我都唔明我家姐叫啊媽做呢d做咩,真係搵到食咩,

伯爵府

其實n 字同a字 product ok, 但mark 高價來做傳銷, 如果我係用家我唔會買貴野來俾錢人賺囉~

:pppp::pppp::pppp::pppp::pppp:

男爵府

BK Milk勳章

回覆 daisy1974 的帖子

A 記、H 記、N 記我都食過佢地 product,除左N 記,其他兩間我都入過會做過傳銷,又唔可以話迫人買野,可能當你向對方介紹product 時,對方覺得係hard sell,我就覺得似係生意,自己等同一間舖頭,咁入左貨當然要做promotion 啦,但唯一唔同,你喺舖頭做promotion,d 客唔like 可以走,但你同朋友傾時,朋友唔like 唔會即時走,所以朋友就唔想再見你聽埋呢d promotion,咁就自己冇哂朋友

不過咁,H 記喺幾年前真係辣著左我,話說有一個星期六中午,阿女補習回家時,途中遇到幾個H 記嘅member喺街拉客,我女當年得11歲,俾個女人拉著左sell 右sell 入會,我女就以為係健康產品不妨一試,個女人叫阿女俾錢入會,我女全身得$20,個女人居然叫佢俾哂,尾數就回家同家長傾後俾,阿女俾張收據我睇時真係著哂,我即時同個女去搵返個女人理論,我嬲到同個女人講,你地唔係冇生意做到咁,當街拉客,我個女得11歲你地都拉?唔係化,我話我唔俾個女入會,我要退款,初時個女人同佢上線唔想俾返$20我,後來我呃佢我都係會員,要入就梗要入我條line,佢地先情不願咁退款,我仲要求取回正單,佢地唔肯,只俾底單我,我話你唔俾正單我,我就去H 記投訴你地,佢先肯俾番正單我,之後我聽到 H 記就嬲

我個人認為,佢地產品唔係唔好,不過市面上有好多比佢地好又平嘅產品,因為我依家都食緊市面上嘅健康產品,產效同佢地嘅冇分別,但價錢就平好多,以用家黎講,我會選擇上網從外國訂購健康產品都唔會再入會去買佢地嘅貴價產品,由其N記,我媽又係佢個會員朋友DUM左買樽成千蚊嘅綠茶丸,我叫阿媽食完唔好再買

別墅

I got some fds selling nuskin product on FB too, their business seems ok.

大宅

唔好再做啦 做傳銷會無曬朋友
最好唔好再找公司入面的人

首頁

尾頁

跳至