論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想請工人

第一次請, 想問一般agent收幾錢? 我問過一間話收$1400做document, 其他咩都包晒. 係咪間間都係咁收費?

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

Re: 我想請工人

cathymom,
我用開果間請 overseas 收 $1980﹝有人介紹﹞,$2980﹝無人介紹﹞,本地完約一律收成 4 千蚊。全部包基本燕梳、body check、包換、包機票﹝請 overseas ,包第一次機票﹞、包搞掂﹝文件﹞。

大宅

twins214wy 寫道:
cathymom,
我用開果間請 overseas 收 $1980﹝有人介紹﹞,$2980﹝無人介紹﹞,本地完約一律收成 4 千蚊。全部包基本燕梳、body check、包換、包機票﹝請 overseas ,包第一次機票﹞、包搞掂﹝文件﹞。

e? 貴好多喎.. 咁我問果間咁平係咪有d怪..?
佢地都係話2年包換, 只係要俾$500做document..

大宅

if the agent fee is cheap....i think they will charge the maid much...like charge 7 months salary...each 3000

so they can charge u less as they transfer the cost to the maid

cathymom 寫道:
[quote]
twins214wy 寫道:
cathymom,

e? 貴好多喎.. 咁我問果間咁平係咪有d怪..?
佢地都係話2年包換, 只係要俾$500做document..[/quote]

[url=http://www.snugglepie.com][img]http://www.snugglepie.com/ezb/362025.png

首頁

尾頁

跳至