論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我家菲姐做左7個月,越來越見到佢真面目!
1,俾$20佢買面包俾佢同c6做早餐,佢買$9方包,剩餘$11買2件旦tak,但收埋件旦tak俾面包c6食,到我發現有旦tak, 佢即刻食左一件收埋另一件!d面包放到過晒期就俾c6食,自己食餐旦面,腸旦面做早餐!
(趕住返工,慢慢再update更多過份野

複式洋房

回覆 vivi0308 的帖子

大宅

回覆:vivi0308 的帖子

出聲話佢,叧買乜你話事唔比佢話事,工人僱主食物分開,由你分配

大宅

唔好比佢決定, 你分比佢LA

伯爵府

畀面勳章

既然佢咁, 就唔可以比佢話事, 一條方包比佢做早餐, 另加PEANUT BUTTER, BUTTER之類佢食, 你C6份早餐你自己安排啦
我都係咁架咋, C6同阿仔食咩係我決定, 唔係工人決定, 咁都因為佢之前都衰過幾次

男爵府

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 BK Milk勳章

回覆:請容許我呻下

點解你唔自己安排c6早餐???

侯爵府

大廚勳章 好媽媽勳章

引用:我家菲姐做左7個月,越來越見到佢真面目!1

原帖由 vivi0308 於 13-11-13 發表
1,俾$20佢買面包俾佢同c6做早餐,佢買$9方包,剩餘$11買2件旦ta ...
工人早歺同家人早歺要分開安排!
老公果份你同老公先溝通,eg食公仔麵/三文治/包等,吩咐工人每日(或早一晩)問明男主人食咩先準備!工人果份你指定:方包搽醬/牛油,或你已準備好的包裝麵/粉自己煮!

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

vivi0308 發表於 13-11-13 07:37
1,俾$20佢買面包俾佢同c6做早餐,佢買$9方包,剩餘$11買2件旦ta ...
要炳佢,佢食咩,係你話事

男爵府

2024年龍年勳章

買野攞收據比你,以防出蠱惑!

男爵府

2,我大仔16個月果陣,我叫佢同大仔去supermarket 買少少野,過左好耐(1個半小時)都未返,我走出屋苑等佢,睇下點解仲未返,點知見到佢由我仔自己行車路,自己玩緊電話,雖然條路少車行,但係都有好多泥頭車出入,又係斜路,又發生過致命意外,一早交代過佢要拖或咩

男爵府

3,我放幾個月產假,我日頭訓佢就訓,出左街作又訓,同細b一齊訓係sofa, 問佢就話tired, sick, headache,訓到吾記得俾野大仔食,喊肚餓就當佢扭計俾奶咀!9am milk之後到我4pm回家亞仔喊到死,問佢佢就話so naughty, 問佢大仔食左咩先話forgot!

candytsy  咁你都仲忍到,炒得  發表於 13-11-15 13:53

珍珠宮

畀面勳章

vivi0308 發表於 13-11-13 13:38
2,我大仔16個月果陣,我叫佢同大仔去supermarket 買少少野,過左好耐(1個半小時)都未返,我走出屋苑等佢 ...

珍珠宮

畀面勳章

vivi0308 發表於 13-11-13 07:37
問她點解,無改善出信

珍珠宮

畀面勳章

vivi0308 發表於 13-11-13 13:43
3,我放幾個月產假,我日頭訓佢就訓,出左街作又訓,同細b一齊訓係sofa, 問佢就話tired, sick, headache, ...

翡翠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 陪月勳章

vivi0308 發表於 13-11-13 13:43
3,我放幾個月產假,我日頭訓佢就訓,出左街作又訓,同細b一齊訓係sofa, 問佢就話tired, sick, headache, ...

水晶宮

咁樣對小朋友哩個真係唔得
生得積極, 老得開心
病得舒服, 死得安樂

侯爵府

好媽媽勳章

引用:3,我放幾個月產假,我日頭訓佢就訓,出左

原帖由 vivi0308 於 13-11-13 發表
點解唔炳佢,

別墅

我之前都係咁, 比錢佢地買.
自己食個貴, 我老公就平嘅.
之後我夜晚會買比佢地.
老公就叫佢地早上買.

侯爵府

第2&3點炒得。

男爵府

4,好聲好氣同佢講,佢就黑面,吾彩d小朋友,小朋友入佢房就立刻關門,夾菸左我三隻手指

5,有一日突然思覺失調拎個電飯煲入房煲飯,吾關門,我仔入左去玩個煲d熱水燙到2級燒傷,個多月要日日流傷口

首頁

尾頁

跳至