自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問如何可經電腦copy資料到note 3?
因note 3與 S3/S4不同,不可就咁插了USB開folder copy。
請教路!!!! 並寫出步驟,thanks!!

別墅

回覆 roybee 的帖子

請問有無人教路呀?thanks!!

翡翠宮

回覆:Samsung Note 3問題----急!!!

咩資料?

入境事務處24小時舉報熱線: 2824 1551
舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

大宅

我用note3 , 可以就咁插usb架喎~

翡翠宮

我反而想個知地圖用gps點轉廣東話發聲。。。

我識聽國語但揸車果個唔識聽。。。

舉 報 無 牌 經 營 電 話 : 2881 7498<font color=&quot;DarkOrchid&quot;>

翡翠宮

引用:我用note3+,+可以就咁插usb架喎~

原帖由 pakbu 於 13-11-14 發表
我用note3 , 可以就咁插usb架喎~
我日日都咁過相。。。。所以唔明佢過咩資料

侯爵府

同問啊,我都唔識當usb甘用啊。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+pakbu+於+13-11-14+發表我用n

原帖由 kapomama 於 13-11-14 發表
我日日都咁過相。。。。所以唔明佢過咩資料
系可以系電腦度顯示一個盤,就甘點入去,copy資料啊。唔系經過第三方既軟件去連接啊。好似話宜家d版本無呢個usb功能囉

水晶宮

引用:我反而想個知地圖用gps點轉廣東話發聲。。

原帖由 kapomama 於 13-11-14 發表
我反而想個知地圖用gps點轉廣東話發聲。。。

我識聽國語但揸車果個唔識聽。。。
設定 > 語言和輸入 > 語音

選擇粵語就可以了。

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

引用:Quote:原帖由+kapomama+於+13-11-14+發表我

原帖由 岚月亮 於 13-11-14 發表
系可以系電腦度顯示一個盤,就甘點入去,copy資料啊。唔系經過第三方既軟件去連接啊。好似話宜家d版本無呢 ...
我一插電腦,就會detect到個電話,禁入去,跟住就見到2個folder,一個係card,一個係phone,想過咩資料就揀邊個folder,冇存在話要用kies3先過到資料既問題bor..係咪你部電腦detect唔到你部機(但如果係咁既,你連kies3都用唔到嫁bor),定電腦唔support usb3插頭?如果係插頭問題,用番舊果種線就ok

侯爵府

引用:Quote:原帖由+岚月亮+於+13-11-14+發表系可

原帖由 lauretta 於 13-11-14 發表
我一插電腦,就會detect到個電話,禁入去,跟住就見到2個folder,一個係card,一個係phone,想過咩資料就揀邊 ...
我兩種都用過,都系唔得。唉

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+kapomama+於+13-11-14+發表我

原帖由 petitsomeone 於 13-11-14 發表
設定 > 語言和輸入 > 語音

選擇粵語就可以了。
呢度??

翡翠宮

呢度?

大宅

我都係一插條usb線入去,就會彈個box出嚟,揀檔案總管就可以搬啲files喇。會唔會係windows版本問題?我用win7

別墅

謝謝各位,問題解決了。
麻煩晒大家

禁止訪問

男爵府

我都係一插即用喎

首頁

尾頁

跳至