在職全職

跳至

首頁

尾頁

官方特派專員

hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

#BKmilk 每日為你呈獻優質資訊!

細個屋企無咩錢,對「錢唔係萬能,但無錢就萬萬不能」依句說話特別認同,不過睇完以下個研究結果後,突然慶幸細個雖然無錢,但至少父母無迫過我做任何野,由得我自由發展,畀左一個快樂童年我。而家睇返轉頭,依種快樂其實係福氣,唔係個個小朋友都可以享有。

錢買不到快樂童年 富二代易罹情緒病
http://www.bkmilk.com.hk/?p=68428

** BK Milk有Facebook啦!快D Like啦! **
https://www.facebook.com/bkmilkHK?ref=hl

BK Milk ● 親子語,是《親子王國》提供的營養品,我們搜羅了香港、台灣、中國內地、外國的育兒、教育、健康資訊,最Fresh最鮮最有益實用。每天來看,你會發現很多新鮮事、有趣話題、健康貼士、著數情報、親子活動與好去處。

男爵府

都係架。其實我細過窮過我C6好多。
但聽返,我又多姿多采過佢好多,成日去玩,雖然只係公園或者D平價活動,但回憶起上來真開心架。
佢呢就返學放學,屋企無乜人有時間陪佢玩
世界上有許多事情必須做,但你不一定喜歡做,這就是責任的涵義<<馬克思>>

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章

回覆:有錢但唔開心都好慘

但無錢又唔開心更加慘

kennyrita  agree  發表於 13-11-19 09:41
yy-Fung  不能同意更多  發表於 13-11-15 22:25
hello hello ~~

大宅

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆 丁丁* 的帖子

agree!

男爵府

引用:但無錢又唔開心更加慘 +

原帖由 丁丁* 於 13-11-15 發表
但無錢又唔開心更加慘

侯爵府

回覆:有錢但唔開心都好慘

我細個無錢又唔開心

大宅

絕對同意樓主話有錢但唔開心系好慘的.
每個人睇有錢同無錢的定義都唔同. 做人知足系最緊要的. 正所謂知足常樂. 現今呢個年代又有幾多個小朋友系知足的.

首頁

尾頁

跳至