跳至

首頁

尾頁

大宅

生完 BB 有咩辦法減淡肚紋?

我生完 bb 都成個半月 la,
而家個肚仲係好鬆,
d 肚紋仲係好 "現", 成個西瓜波咁,
想請教下有經驗既 mami,
有冇咩方法 / product 可以幫助減淡肚紋既呢?

男爵府

Re: 生完 BB 有咩辦法減淡肚紋?

你係咪指中間個條黑線呀?遲d啦半年度會慢慢淡架啦 至於肚紋又係另一回事囉!肚紋係無得淡既跟足你一世 因為個d好似係皮下脂肪裂開左.......so無得救

大宅

吓.... Ivy, 你講真架, 就咁就一世~~~~ oh my god!!!!

男爵府

iris
當然係真啦!醫生都係咁講架!所以我成個肚好似爆晒啦 同皮膚彈性有關 :-(

大宅

唉~~~~ 慘慘慘.
以後唯有少 d 照鏡, 同埋盡量唔好照下半身啦.
:-(

macaogirl 寫道:
iris
當然係真啦!醫生都係咁講架!所以我成個肚好似爆晒啦 同皮膚彈性有關 :-(

男爵府

iris_mui 寫道:
唉~~~~ 慘慘慘.
以後唯有少 d 照鏡, 同埋盡量唔好照下半身啦.
:-(

[quote]
macaogirl 寫道:
iris
[/quote]

大宅

我聽過做彩光�激光可以退走d紋,不過好貴,萬幾蚊(hk做)

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

彩光唔work架...識得有人做完都係咁...

可能激光會work掛..未有人試過...

唔緊要啦..我覺得就算係西瓜紋都會淡架...我個肚都好多紋..but吾係好明顯

男爵府

littlefafa 寫道:
我聽過做彩光�激光可以退走d紋,不過好貴,萬幾蚊(hk做)

呢家野好新下喎!信唔信得過呀?都係睇定d先啦!同埋問下醫生最穩陣

伯爵府

去鏡湖問e生做激光得吾得,佢地歌到有得做,d人話好好,不過係做面,吾知做肚係點

大宅

月希 寫道:
彩光唔work架...識得有人做完都係咁...

可能激光會work掛..未有人試過...

唔緊要啦..我覺得就算係西瓜紋都會淡架...我個肚都好多紋..but吾係好明顯

咁我諗要睇下去邊度,搵咩人做啦
我朋友係澳門做彩光(面), 做完成個course都唔得
我係hk做佐一次都見到效果

珊瑚宮

littlefafa 寫道:
咁我諗要睇下去邊度,搵咩人做啦
我朋友係澳門做彩光(面), 做完成個course都唔得
我係hk做佐一次都見到效果

唔好搵美容院..
搵d皮膚醫生做會好d

複式洋房

同埋我想問下呢~
點樣可以令"格嘞底"白淨番d呀???
生完之後,發覺黑左好多,驚以後唔可以再著小背心呀~ :-(

珊瑚宮

winnieun 寫道:
同埋我想問下呢~

下?點解會黑左?我冇咁既問題喎

複式洋房

月希 寫道:
[quote]
同埋我想問下呢~

下?點解會黑左?我冇咁既問題喎 [/quote]

係真架~深色左,好似好耐冇沖涼咁~ :-(
我老公問我:" 你係咪10個月冇洗格嘞底呀?"
激死我~!!!

大宅

係真架~深色左,好似好耐冇沖涼咁~ :-(
我老公問我:" 你係咪10個月冇洗格嘞底呀?"
激死我~!!!

我未有 bb 之前係美容院做過彩光脫腋毛,
脫完之後個"格嘞底" 都白淨左喎.
但係你而家係因為懷孕而變黑,
我就唔知得唔得 la.

大宅

應該自己會慢慢淡喎
彩光都應該ok, 不過都係搵醫生做好d

男爵府

Iris
我想問下做彩光脫腋毛痛唔痛架? 怕唔怕好易敏感架?因為我本為個“加拿大”好易就敏感架啦 thx~

大宅

同埋我都想問下貴唔貴ga
心銘開心遊樂園寶貝心銘豬

洋房

乜唔係有左未生果陣就應該勤d茶果d去肚紋ge野咩?

首頁

尾頁

跳至