自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

侯爵府

我結婚10年了,我覺得10年不是一個短暫嘅時間,最近,我發現我老公每晚3更半夜都會打電話比一個女人,都有半年了,這個電話,早上第一個打,每一日打哩個電話超過10次。我老公係做sale(行街sale),佢同我講係客與sale關係,無其他野,但係佢地通話時間最少都有30幾分鐘,大部份時間係90幾分鐘,有好多次係100幾分鐘。比我發現左,佢鬧我,話佢夜晚無出去,只係講電話,可以做得咩?神交呀?佢話佢地無野。係我係度搞事,其實,我有個囡差唔多10歲。我想離婚,佢話唔離。但有朋友話,別個結婚可以保證唔離婚,但我嘅思想比較老土,我覺得既然要婚姻就一心一意對果個人,就要白頭到老。我想問下各位,是不是我想太多。定係發生緊咩事。我覺得我被人用刀插左係個心口度,好痛。

寶石宮

2024年龍年勳章

回覆:婚姻亮起紅燈

你了解清楚先啦,冷靜d!佢夜晚又冇出去,曰中又同佢有电話联络咁即係佢地日中好小見.....係奇怪d,但你了解清楚乜事先!

幸福可以好簡單

複式洋房

如果你仲愛你老公,我會選擇直接同老公講我唔鍾意你同個女人咁close。。。講完再唔改先再行下一步!

stepchk  agree  發表於 13-11-19 11:17
Sand8148  agree  發表於 13-11-18 12:10

侯爵府

星期日果晚佢好先返屋企,我地吵來,琴日又吵過,佢用曬粗口係度鬧,佢話佢夜晚無試過唔返,無係出面過夜,日日都係屋企,點搞到野?我就講唔一定要夜晚,日頭唔得架,佢就講唔使返工呀?唔使做呀?

侯爵府

BB防敏心得分享勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投 DHA勳章 大廚勳章

有無問佢日日講咁耐電話,有咩好傾?

而家呢個年代都好少講電話,多數WHATSAPP啦,所以問下佢有咩好傾

hksunshine  yes  發表於 13-11-20 09:59
kawai120  gd pt  發表於 13-11-18 18:59
eggcarol  Agree  發表於 13-11-18 13:11
chrisng123    發表於 13-11-18 11:34
丫雅    發表於 13-11-18 10:42
wcpcelia  會問清楚  發表於 13-11-18 08:43

侯爵府

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

你冷靜d呀?佢地內容傾咩?你老公有無講?做行街sales收工係咪要返公司?有d上午返公司報到後就可以出去之後就可蛇王,你清楚了你老公行縱未

侯爵府

引用:你了解清楚先啦,冷靜d!佢夜晚又冇出去,

原帖由 BBJOJO 於 13-11-18 發表
你了解清楚先啦,冷靜d!佢夜晚又冇出去,曰中又同佢有电話联络咁即係佢地日中好小見.....係奇怪d,但你了 ...
有一晚我起身去洗手間,果時你零晨1點半,佢係度講緊電話,細細聲,係唔同架,佢一睇到我出來,即刻話唔講。收左線,半個月後,我查返記錄,講左130幾分鐘。女人有種直覺知道發生緊咩事。佢唔認。

伯爵府

2024年龍年勳章

如果係我,若然大家仲在意呢段婚姻的話,我一定會搞清楚,一日傾十個電話唔緊要,辦公事間傾我接受,但返到屋企私人時間就唔得囉,神交都接受唔到,思想上已出軌

eggcarol  Agree  發表於 13-11-18 13:11
sklui  <神交都接受唔到,思想上已出軌>  發表於 13-11-18 11:35
我~好~幸~福~呀~

水晶宮

引用:我結婚10年了,我覺得10年不是一個短暫嘅時

原帖由 athruzala 於 13-11-18 發表
我結婚10年了,我覺得10年不是一個短暫嘅時間,最近,我發現我老公每晚3更半夜都會打電話比一個女人,都有 ...
你老公已為人夫,應該檢點啲啦!仲好意思話返你轉頭,如果係普通客人同sales,正常都唔會放工後仲聯絡,更加唔會比自己私人電話號碼個客囉,做sales啫,又唔係做保險

咁你有冇問佢點解放咗工仲要應酬個客先?日日傾成粒鐘有咩好傾?同老婆都冇咁多野講啦

侯爵府

引用:有無問佢日日講咁耐電話,有咩好傾?而家呢

原帖由 babytwinstar 於 13-11-18 發表
有無問佢日日講咁耐電話,有咩好傾?

而家呢個年代都好少講電話,多數WHATSAPP啦,所以問下佢有咩好傾:noth ...
我就問有咩要日日講,仲要三更半夜,先講。仲要日日超過10次打哩個電話。係佢打比人架,我只可以睇到打出嘅電話號碼,睇唔到打入果d。每1日早上,最早打就係哩個人,

禁止訪問

引用:星期日果晚佢好先返屋企,我地吵來,琴日又

侯爵府

我同我老公以前係行街sale, 事實的確係两個都好自由的人,日間要做什麼都得,吾需要等夜晚,我同我c6以前拍拖就是咁。但我覺得你要先冷靜,諗清楚你自己同個女如果係離婚後的經濟能力、婚姻還值吾值得挽救。一段婚姻要白頭到老吾易,諗清楚先行下一步,大吵對大家都無好處。

侯爵府

引用:Quote:原帖由+athruzala+於+13-11-18+發表

原帖由 cherrieloy 於 13-11-18 發表
你老公已為人夫,應該檢點啲啦!仲好意思話返你轉頭,如果係普通客人同sales,正常都唔會放工後仲聯絡,更 ...
我就同佢講,你都無同我講咁多電話啦,佢話人地係收左鋪先知要補咩貨,佢係做玩具架。我話,我想離婚,佢話佢唔離。佢鬧我痴線,鬧d好難聽嘅說話。

carng.ng  淨係滿口傷害嘅說話已經無必要留低  發表於 13-11-19 00:08

公爵府

其實都明白樓主既担心,結婚10年,好多事都成為習慣,大家既感情可能無之前咁親蜜。但係如果要留住一份愛,唔係用說話指出對方既錯就能留得住,而係用行動去留住。
我覺得而家未係最壞既時候,樓主當係比個機會大家去反思一下,一對夫妻中係唔係欠缺了一些甚麼;情趣?溝通?體諒?不防大家一齊審視一下。

박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

侯爵府

引用:如果係我,若然大家仲在意呢段婚姻的話,我

原帖由 咩都唔識 於 13-11-18 發表
如果係我,若然大家仲在意呢段婚姻的話,我一定會搞清楚,一日傾十個電話唔緊要,辦公事間傾我接受,但返到 ...
我就係接受唔到,我依家好痛。

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

佢單生意傾半年都未傾完?有可能咩?

---生命無價,請支持領養---

侯爵府

引用:佢單生意傾半年都未傾完?有可能咩? +

原帖由 meko~ 於 13-11-18 發表
佢單生意傾半年都未傾完?有可能咩?
佢話要保持關係

子爵府

同客保持聯絡到三更半夜傾電話,仲要傾咁耐,實在好難唔令人懷疑。

同意其他jm講,有嘢唔需要外宿,日間扮返工,乜嘢都可以發生。樓主你都係同老公三口六面坦誠咁傾啦,比佢知道嚴重性。口尸加油!

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+BBJOJO+於+13-11-18+發表你了

原帖由 athruzala 於 13-11-18 發表
有一晚我起身去洗手間,果時你零晨1點半,佢係度講緊電話,細細聲,係唔同架,佢一睇到我出來,即刻話唔講 ...
女人既直覺好準, 特別對象係身邊人, 加上你知道佢一日成十個電話, 你話佢心無鬼都唔信啦! 佢講得出無野可能真係未發展到肉體關係, 但精神上已經出咗軌, 而家主導權問題係你度, 問題係你究竟係一事之氣要離婚定係去意已決? 呢段感情係咪大家都唔願補救? 小朋友同爸爸爸平時關係如何等等, 都有直接影響, 所以你不妨冷靜兩日再諗清楚!

侯爵府

引用:同客保持聯絡到三更半夜傾電話,仲要傾咁耐

原帖由 summertown 於 13-11-18 發表
同客保持聯絡到三更半夜傾電話,仲要傾咁耐,實在好難唔令人懷疑。
我覺我比人用刀插左係個心口度。

janetlam74  我都是很保守...思想上出軌...咁結緍來作什?  發表於 13-11-20 08:17
janetlam74  好既男人才值得心痛~你隻佬玩得高明,不要也吧!過不了自己放手好了~  發表於 13-11-20 08:16

首頁
12345...14

尾頁

跳至