跳至

首頁

尾頁

複式洋房

兩間已收了N班

大宅

伯特利我上年open day 有去參觀,
見到有宣掦愛國嘅壁報及有升中國國旗...
當日勁多國內同胞, 我以為自己去咗乜乜同鄉會添~

之後我C6 襯我唔為意, 走去交50蚊報名費
我覺得佢收我哋50報名費掠水咗啲囉, (教統局話MAX. 收30之嘛)
報咁多間, 暫時報名費最貴係佢~

複式洋房

希望大家比意見我呀!

男爵府

回覆:pingu_0419 的帖子

我個囡在聖母潔心讀左1年N班,亦參加過伯特利星期六的Playgroup半年,個人經驗潔心的優點是學費(已包膳食費)較平,而伯特利的老師則較有愛心,至於選那間?則睇你的需要吧!

大宅

回覆 pingu_0419 的帖子

或者畀多啲info畀你比較一下,
1) 聖潔心有延長託管服務至8點, 伯特利基甸果陣問過最遲5:30 要接走

2) 聖有1000平方米, 伯有500平方米

3) 在book of school 同競爭力50強一書中, 聖比伯排名高, 風校亦是聖比伯好

至於夠唔夠愛心, 我就覺得各花有各眼; 正所謂人夾人緣... 好難比較

大宅

引用:兩間已收了N班

原帖由 pingu_0419 於 13-11-18 發表
兩間已收了N班
我想問下你小朋友幾月出世?聖母潔心會學校要求滿十八個月可以報,點解你咁快有消息?

複式洋房

ecmami
我小朋友2月出世的是大仔來.
面完試過2-3天就收到電話收了小朋友.

大宅

回覆 pingu_0419 的帖子

如果問我,我一定會叫你選聖!我上年為女搵學校,去左樂富伯特利,帶埋阿女去交報名表,即俾50元,佢同我女講左兩句野(我女無出過聲),之後即刻話面試ok,叫我即刻交千幾元留位費,我話無帶錢,佢仲催我要快d,走左出門口課室外面打俾老公,5分鐘裏面聽到老師好惡咁鬧左小朋友兩次,(雖然睇唔到係咩野班),我個人認為讀幼稚園既小朋友仲係好細,唔需要咁惡咁鬧小朋友,所以我覺得d老師一d愛心同耐性都無!所以無交到留位費
而且我有個朋友個囡係伯返左學唔夠一星期撞爆左個嘴,腫左流血,但學校都無通知朋友,到放學老師都無出聲,個女一見到阿媽狂喊,見到個女個嘴腫晒,問老師,個老師先話唔小心撞到,再追問就話因為學校人手唔夠,無鋪地墊,小朋友玩滑梯果陣,因為老師攪緊第二個小朋友,無人睇到,所以撞到!!
我覺得呢間學校超不負責任,收費又貴過人,好彩我女無入到呢間學校!

複式洋房

唔係呀!
我個日去冇老師係到,唔知見我個個係方個來呀!
只叫小朋友放積木,畫畫,玩車.
之後就叫我們比留位費.
要快留位咁話.

首頁

尾頁

跳至