跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Re: 你地個b黎緊9月會唔會返學?

mamiu 寫道:
咁快留定K1? 可以咩? 點做?

我都唔係留定位,不過佢地知道Jason 到時一定會入去,因為家姐仲係同一時間讀緊K3,我無得揀,所以先幫我mark低姐

禁止訪問

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

Jun:
迦南(小西灣)
Hailey讀得好開心,每日都好想返學

near...其實真係唔近,不過我選擇校車,唔駛煩。

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

收到 spn 的面試信.......5月4日去面試. 很意外, 因為daniel遞表時係 302 個....

我暫時都心大心細, 因為黎緊會做full time媽, 但突然收到面試通知, 如果取錄, 就要讀全日, 所以我或者都會搵part-time做. 打發下時間.

edger媽

細仔個樣似唔似edger呀?

別墅

Moony,

歡迎加入 ftm 的行列

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

SABRINAYIN

你是自己一個湊住囝囝??

我見你囝囝很早識自己食飯, "自理"唔錯, 你教得很好

我囝囝學野/講野係快, 但佢自理就麻麻, 因為暫時唔想工人兼顧咁多而疏忽照顧, 所以都隻眼開隻眼閉, 所以工人約滿, 就自己跟返, 要戒奶咀, 要教自己食飯, 要戒片....嘩, 真係周身唔得閒....KEKE

禁止訪問

水晶宮

mamiu 寫道:
Joyce,
你都唔算遠, 我姪女今年要過海, 7點上校車...
迦南(小西灣)好唔好? 幾$學費?用到政府個3萬嗎?
邊度係spn? 全日好d咩?

JUN.......4/23/07

邊有3萬咁多啊,萬3啊,傻瓜

迦南全線1x間分校,已經成功轉非牟利,所以絕對可以享有學卷

小西灣呢間,我都覺得very OK,我最buy係老師既愛心同耐性,好有人情味!學校課程,唔淺,K1上學期已經要執筆寫字,但係又唔係死谷爛谷果種。

學費...very cheap,$1550 不過雜費同校車就la利d(雜費$1350+茶點$800+校車$530)

我記得你住NT架喎,有無記錯?你想搬出黎

別墅

Moony,

我囝囝滿月後就我自己一個人湊。

囝囝的自理能力我也很滿意。 如果由其他人湊, 相信沒有這樣的成績。

孩子的自理 & 自律方面, 你可參考蒙特梭利教育。

加油!

珍珠宮

SABRINAYIN

你睇書的嗎? 有那本書推介?

大宅

moony,

甚麼是spn?

moonychan 寫道:
收到 spn 的面試信.......5月4日去面試. 很意外, 因為daniel遞表時係 302 個....

我暫時都心大心細, 因為黎緊會做full time媽, 但突然收到面試通知, 如果取錄, 就要讀全日, 所以我或者都會搵part-time做. 打發下時間.

edger媽

大宅

moony,
你自己睇下

edgar

細佬garett

edger媽

珍珠宮

spn = st. paul nursery (銅鑼灣)

carolmama2005 寫道:
moony,

甚麼是spn?

[quote]

edger媽

[/quote]

珍珠宮

edger媽

同edger個輪廓都係似的.

你就好啦, 收工啦. 會唔會追個女呀?

禁止訪問

別墅

Moony,

你可參考 Montessori from the start : the child at home, from birth to age three, 公共圖書館可借到。

SABRINAYIN

大宅

sabrinayin,

通常你去圖書館借lee d書,會放在那一類型呢? :wink:
sabrinayin 寫道:
Moony,

你可參考 Montessori from the start : the child at home, from birth to age three, 公共圖書館可借到。

[quote]
SABRINAYIN

[/quote]

別墅

我通常是在圖書館網站搜尋 & 預約。 主題 = Child Development

www.hkpl.gov.hk

carolmama2005 寫道:
sabrinayin,

通常你去圖書館借lee d書,會放在那一類型呢? :wink:

首頁

尾頁

跳至