興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

男爵府

部陳年notebk把風扇壞左,問代理話要先俾5舊檢查費,再加零件費。

去新x登去裏面找修理notebk既問, 300換新風扇連拆同安裝,如果只修理把風扇就只收幾十, 佢地望下把風扇就即刻講得出部機既型號,轉頭就幫我整好把風扇, 裝返落去又ok,其實真係ok,幾十就即刻搞掂。

別墅

Evan 發表於 13-11-22 22:22
部陳年notebk把風扇壞左,問代理話要先俾5舊檢查費,再加零件費。

去新x登去裏面找修理notebk既問, 300換 ...
真係幾好,但新x登有幾間都整電腦,可否比多啲資料如幾樓及大約位置,等其他人可以搵到。

男爵府

回覆:新高x修理好我部陳年notebk

我都係是但入,之前都有入另一間,個師傅一望就話呢隻無零件,之後再入另一間,係中間個一層,見佢地擺左d散賣notebk零件,擺得幾整齊,側邊擺好多一格格,d零件又幾新淨,又有人,未入去問下,不過,成個場成個迷宮,我都係轉兩轉,撞撞下。我走時佢地又整緊另一部notebk.

別墅

Evan 發表於 13-11-23 23:07
我都係是但入,之前都有入另一間,個師傅一望就話呢隻無零件,之後再入另一間,係中間個一層,見佢地擺左d ...
唔該哂!問多兩間格下價係正路做法! 新高登整電腦真算老實及實惠。

男爵府

好媽媽勳章

請問如果notebook爆芒,有冇一間老實既修理電腦公司可介紹???謝謝!!
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

男爵府

我見佢地notebk mon組件都有,你去隔下價睇下值吾值。

男爵府

請問知吾知邊間買notebook電池好,定係間間差吾多。
[img align=left]C:\my documents\IMG_1427_1_1_1[/img] [img align=right]C:\my documents\DSCN1156 10-04-2004_1_4_1[/img]

男爵府

我都吾知,不過試過見有朋友翻新notebk電池,帶舊電池去,拆開,用番原裝電既電路保護,換過d新電池,封番。專做電池好似有兩檔,其中一檔係咁樣做,另外一d賣電池,我朋友話怕假,要買真就返原廠,最重要係舊電既保護裝置。

大宅

可不可以話我知點去阿,正確地點係邊度?我由港島去,不係好熟嗰頭.thank you!

男爵府

aileen3388 發表於 13-11-27 10:45
可不可以話我知點去阿,正確地點係邊度?我由港島去,不係好熟嗰頭.thank you!

...

http://goo.gl/maps/Gs2gq

先等佢地報價,問多兩間,整好check個先俾錢,問埋保幾耐,我把風扇都有7日保。

男爵府

aileen3388 發表於 13-11-27 10:45

...

地鐵,shamshuipo d2

大宅

回覆:Evan 的帖子

多謝你先,我研究下地點,入深水步對我來講好似入佐迷宮~~(^-^)

王國會長

王國會長

我部lenovo notebook 最近都壞左, 係完全冇燈冇反應, 換左火牛都唔得, 我估壞主板, 上淘寶淘塊主板要四百人仔未計運費, 搵日上新高登睇下乜價先, 如果貴一兩百人工都值既.

大宅

回覆 Evan 的帖子

他沒有給你單???有沒有公司名, 因我也想換零件???
THANK~

男爵府

回覆:ccam12 的帖子

吾好意思,張單過左保養(七日)就掉左。我都係問幾間,問佢地點整,值吾值。

間舖好細,我見佢地都整緊另一部,未試下問,之前又d無零件,有d有零件但係又收得貴,其實都係格到覺得合理。

佢地有d cf都好熟,見到你d小零件會知你用什麼型號。

大宅

回覆 Evan 的帖子

哦, 明白, 因最近也想修理電腦, 不過是枱面的.屋村下, 的電腦餔太貴了,
所以想問一下.

THANK~~~

男爵府

引用:我部lenovo+notebook+最近都壞左,+係完全冇

原帖由 瑩瑩老豆 於 13-12-04 發表
我部lenovo notebook 最近都壞左, 係完全冇燈冇反應, 換左火牛都唔得, 我估壞主板, 上淘寶淘塊主板要四百人 ...
請問妳整左部電腦未?我部腦又係開吾到Thx!

王國會長

王國會長

Mandy20110504 發表於 14-2-14 16:34
請問妳整左部電腦未?我部腦又係開吾到Thx!
整左了, $700 換底板

首頁

尾頁

跳至