論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

以下是我斷約的印傭資料,不希望你們成為下一個不幸的僱主。

Name :Yuli@na

Passport :AR997衫衫5

ID : WX17衫死72

Date of Birth: 21st Feb, 1983

高度 : 146cm

各僱主唔介意挑戰自己的耐力,一試無妨。

我都嘗試給了她八個月機會,要不是等新工人到港,不會容忍至十一個月。

把口永遠說會改、會睇、會做、會知,總是每日一做錯,每次找藉口,說謊,

自把自為做事永遠天一半、地一半,由僱主執手尾,記性差,寫低都唔記得。

廚櫃永遠留下鹵水汁、茄汁和蛋汁污穢在洗完的碗碟內,可以用兩字形容「恐佈」。

櫃內摺疊的衣服永遠見到留下毛髮等殘餘物,可以用兩字形容「核突」。

屋企的地上或物件上每日總是留下她的頭髮及拖鞋印的足跡。

多次離開屋內忘記關掉風扇或電燈,經常炒菜和燙衣服時偷看電話SMS

大宅

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

把口話會改, 會做, 會知, 對唔住. 其實係念熟台詞, 因咁樣講, 你就會收貨, 唔會再話佢. 咁就又過了骨. 下次又錯, 又念台詞. 係唔會改. 純混吉嘅.

大宅

咁似剛斷我約既工人呀? 連個名都似....叫YULIA! 成日捕住喺廁所唔知做乜(應該係腎虧), 做野那西唔在講, 話佢仲要黑面搏咀! 如果打人唔係犯法既話, 見佢個死人搏咀樣就想打7佢!

333s  成日捕住喺廁所, 打手机囉.  我就直說你別在廁所打啦. 她笑了.  發表於 13-11-26 10:21

大宅

apple_juice 發表於 13-11-25 10:33
Name :Yuli@naPassport :AR997衫衫5ID : WX1發 ...

剛剛炒了我魷魚的印尼公主叫 JUM@KIR0H
ID: WX易易吳7發路(死)
希望再無人受害。
只係做了一個月就話唔撈,AGENT用印尼話教佢都話聽唔明。
死未?

侯爵府

咁大膽, 呢班斷約係吾係搵到其他新工先辭工?

如果搵吾到工係吾係要番自己國家等新工? 其實對佢地 record 都吾好

象牙宮

apple_juice 發表於 13-11-25 10:33
Name :Yuli@naPassport :AR997衫衫5ID : WX1發 ...

以下是外傭菲/印的"基本"特征.

1, 每日一做錯,每次找藉口,說謊,自把自為

2. 做事永遠天一半、地一半,由僱主執手尾,記性差,寫低都唔記得。

3. 廚櫃永遠留下鹵水汁、茄汁和蛋汁污穢在洗完的碗碟內,可以用兩字形容「恐佈」。

4. 櫃內摺疊的衣服永遠見到留下毛髮等殘餘物,可以用兩字形容「核突」。

5. 屋企的地上或物件上每日總是留下她的頭髮及拖鞋印的足跡。

6. 多次離開屋內忘記關掉風扇或電燈,

7. 經常炒菜和燙衣服時偷看電話SMS

8. 做事永遠做表面, 推理 她對我好, 也是表面功夫!

9. 拉出 sofa, 後面是尘. (包括洗衣机, 雪柜. 柜后面)

10.

九成, 雇主是外傭的私人秘書/助理 (幫佢執手尾)

我媽印印还不一模樣. 半斤八兩.

唯一優點, 不搞小動作屈雇主. 反正我地 時刻準備迎戰!

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

複式洋房

絕對同意各位的講法,尚有半天就唔使見到佢

首頁

尾頁

跳至