跳至

首頁
12345...56

尾頁

珍珠宮

大埔英藝幼兒園超級無敵媽子大聯盟

開張勒

民房

Re: 大埔英藝幼兒園超級無敵媽子大聯盟

THANK YOU sugarjade,你哋傾得好開心,我又想join,my son is N1 Student.

珍珠宮

carmanbaby 寫道:

THANK YOU sugarjade,你哋傾得好開心,我又想join,my son is N1 Student.

welcome to join us to chat

myson is a N1 student too

my maid is a bun bun, so I cannot give you comment ar, sorry

別墅

carmanbaby,

我個仔都係n1小朋友呀 :lol:

香港法例規定,所有外籍傭工既薪金同福利都係一樣架。
我果印印月薪$3400.00。
有d agent會有d特價既~
不過所有特價都係違法架,個印印隨時去告顧主都一定告得入架 我唔讚成為咗平小小而冒咁大既風險咯

別墅

Sugar & professor,
((大埔英藝幼兒園超級無敵媽子大聯盟))呢個名真係好鬼攪野喎

別墅

hi hi,
報到先, 我仲以為學校有咩親子活動攪tim

professor,
thx for yr tic-tac, yummy yummy
yr 達令阿台柱仲唔入黎報到!

carmanbaby,
我果件都係n1仔, 呢樹大部份都係!

民房

多謝大家給予寶貴意見,以後大家多多指點吖
:lol:

珍珠宮

zucca 寫道:
professor,
thx for yr tic-tac, yummy yummy
yr 達令阿台柱仲唔入黎報到!

what tic-tac ar ??? 你又認錯人 ?

洋房

Hi everybody

下星期一就要考試,大家準備好味呀 ?

NC班家長
Lilypie Baby Ticker

大宅

引文:
--------------------------------------------------------
鎬鎬媽媽 寫道:
前兩日Ms Ma打電話俾我,佢話鎬鎬果日係學校去左便便(大大), 嬸嬸同去清潔既時候,發現有小小血, 所以專登打電話同我講聲咯 (佢講野同Ms Au好似架,d 語氣同用詞都差唔多,唔知係唔係學校規定既呢 )

你接女放學Ms Ma無同你傾計架
我次次去接仔放學,Ms Au都會講下果日小朋友係學校點架,佢同個個家長(甚至姐姐)都講架~以我為Ms Ma都會添
--------------------------------------------------------

miss 講比妳聽都應該嘅~
鎬鎬平時有無試過痀到有血

放完假第一日放學就係miss ma帶嘅~ 佢無同我講野噃! 我因為要阿女同miss 拜拜咪問佢姓咩, 當時佢又無講自己接miss au 之後都未試過同我講過野, 所以, 呢排阿女係學校情況我都唔太清楚, 雖然阿女無抗拒返學, 但這個星期就放學喊左4日, 問佢返學做過咩, 佢又唔答我

大宅

引文:
-------------------------------------------------------
sugarjade 寫道:
杏利: 大家一齊寫都有用既, 睇下有幾多個媽咪會寫, 眾志誠誠, 事必會成呀.
-------------------------------------------------------
professor 寫道:
ok ar, you go I go

我都ok~

大宅

carmanbaby,
梗係歡迎啦, 呢度全天候無國界無性別之分都可以一齊CHAT 架, 唯一一個要求係要夠八.....GAGA.
八得真心,
八得可愛,
八得自然,
最忌係八得令人憎果D 呀.....EEEEE

大宅

我幾時變左台柱呀.......我只係認我係((((((零舍捌))))),

各位亞八太...入得黎呢度有就呢度既規舉架, 希望大家遵守.
1>八得要真心,
2>八得要可愛,
3>八得要盡心盡力,
4>八得吾可以太盡太"恆", 即係人地吾想講咪猛追問落去.
5>最後大忌, 八左之後,吾可以係人背後講人壞話四圍唱.

有無亞八要加規條呀, 或者有無人想改呀? 請賜教!

大宅

Good Morning , everybody

我報到先 呢個名真係好鬼攪笑呀

Sugurjade:
昨天下午我已同阿仔去了KWIK Maths 試堂, 本來我想比佢去公文, 但現在可能會轉, 多謝你的資料

大宅

all:
我仲以為學校攪親子活動我又miss 咗tim.

闊太,professor:
呢個名真係改得好攪野呀

鎬鎬媽媽 寫道:
[quote]
professor 寫道:
[quote]
sugarjade 寫道:
嘩, 今日又post 左甘多版啦,
如果約埋出黎真係吾敢想像囉, 幾個墟都有呀..wahaha

一陣 Ms. Penguin 又話我地 so free ga 勒 [/quote]

超級agree [/quote]

作c呀你地, 係我背後講我, c野 :tongue:
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

闊太& all,
今日激c我la.

頭先我同kelsey去咗波波池玩,錦有一對兄妹走入黎,我估哥哥5,6年班,佢細妹都係3,4年班.佢兩隻野一入到黎就走來走去,尤其係阿哥,拿住個大ball當足球咁踢,踢去玻璃同門度,仲差點令我食波餅 我就同佢講,唔好咁踢個ball, 整親小朋友,我出外話俾職員知,呢個死仔包仲唔憤氣,係另一邊再踢過,於是我走去同d職員講,咁個職員同我一齊入去波波池度,原來死仔包既阿媽sit係門口read 報紙,佢又走入咗去波波池度,同死仔包講:
c 9:你有整到佢地呀?
c仔:無呀
我:佢係入面踢ball呀
c9:咁佢有無整親你(指kelsey)呀
我:佢差d整親我呀.
c9(同c仔講):咁你有無整親佢呀(指kelsey)
c仔:我係差d整到佢(指我). but無整親佢(指kelsey)
c9(好得戚):咁即係無整親佢la (指kelsey)....

c9同c仔包講叫佢地行去另一邊玩,唔好同我地一齊,費事整到人地,之後依依吟吟(我聽唔到),but i heard c仔包話咩"山人自有妙計".由頭到尾,c9都無叫c仔包唔好係度踢ball. 佢阿媽走咗後,兩兄妹仲有係另一邊踢ball,仲企係滑梯度跳落黎tim.

都唔知點做人阿媽,都離X譜 c9既態度好唔順氣,好話我話佢個仔,幫仔都唔係咁幫呀. 咁係咪要整到kelsey先得呀?我打算去complaint呀. 波波池咁細,唔係咁玩架麻,整親人咁點算?我簡直想打佢一穫呀
]MY Baby is Kelsey...^_^. She is 2 months and 14 Day 媽咪1號生日 + Daddy17號生日=18 (10月8日Kelsey BB出世啦) :-P 快D入黎參觀下我個小天地啦 :-D [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/70965.4518324.gif[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5717339.18690.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853425.14930.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD4/70137/s180/70965.5853424.61806.jpg[/img]

大宅

企鵝仔:

有無睇今日Apple日報寫 「一 日 兩 宗   穿 Crocs 鞋 兩 童 被 電 梯 夾 腳 , 一 骨 骼 受 損   一 傷 腳 趾 公」, :-( 出街時你記得要好好睇住kelsey

大宅

kuromiq,
嘩, 你甘快轉呔啦, 不過如果你試左堂之後, 好大機會會選kwik maths 架啦, 我有幾個yip's 既媽咪朋友都join 左啦, 都話小朋友好易上腦同幾有趣味性. 你自己考慮清楚啦, 因為都要睇導師對小朋友有無耐心架, 呢樣野係家長控制吾到架, 你要問清楚邊個導師教, 係吾係你試堂果位呀.

大宅

企鵝呀.
一日吾見如隔三秋呀, 你吾係忙成甘呀, 甘鬼耐都吾上黎, 一上黎就比人激成甘, 呢個世界有好多種人架, 比呢個c9 更無家教既我都遇過, 你吾駛為呢d甘低層次既人(品德) 而勞氣呀, 我係你我會走囉, 有時吾係話驚左佢,避左佢, 係費x 事教精佢呀, 佢亞媽都甘既態度囉, d 仔女會係點呀? 將來又會係點呀, 呢個世界將來係屬於我地既小朋友架, 做父母既吾係要子女個個讀到學士, 博士, 而係做一個有用既人, 肯為社會貢獻!呢d 甘自私既家長既細路第二時都吾會成才架啦, 駛鬼同佢講甘多咩.
一係就即時同佢開波, 亂踢個波, 話知佢pk. 不過我知你吾會甘做, 因為你都會係kelsey 面前做出傷害別人既事啦, 所以我係你我一定閃, 講多無謂!
甘無品既c9 我係呢度都好似無撞過喎, 有機會都想知佢係邊一位.

大宅

星期日晚沙田麗x 自助餐飯後感報導....
出席:2個大人, 1個小朋友....
"以100分為滿分"
食品種類:80分 (因為有魚生, bbq 牛,羊, bb帶子)
租品種類:80分 (因為有炸香蕉, 比較特別, 豆腐花-我無食吾知好吾好食")
服務態度:85分 (因為埋單之前有仕應走埋黎問每一台客用咭比錢, 因為吾同咭有吾同節扣)
其他: 有二小時free parking.星期日要20/鐘
廁所清潔: 90分
最後硬係價錢啦..不連小費 $492.30. (6折價)
未節之前7xx. 超抵呀.

首頁
12345...56

尾頁

跳至