跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 gloriahung 於 07-10-13 00:28 發表
請問有冇媽咪知道有冇d保險公司可淨買醫療(睇醫生可claim錢,不需指定醫生),因我公司已有住院,但醫療就要睇指定醫生,屋企附近冇,所以想淨買醫療 ...

to: glorahung..
醫療係個人跟身既野...點可以話公司有就唔幫個 b 買...你要知道...萬一個 b 一入個院..你就唔可以係另一間投保到你已有既病..就算現在係 claim 你公司個份...但你有機會唔做呢份公丫嘛..你可以擔保到你下一份工一定有醫療嗎?..就算你話你唔會轉工...可能公司會 close 呢...太多外在既因素啦..點解每月唔用 3~ 4 百蚊買一個 full plan 比佢呢..又可免日後 ma fan...就算有時我 d 老友話公司有..佢唔買...我覺得大人大姐就好心有一份正常既 full plan 跟住自己啦...唔係,一係你好信政府..(出事就知大獲 )如果你一心係唸住靠公司..就不如"錫 " 下自己..每個月為自己做多少少啦..
以上是個人愚見...唔岩聽...咪鬧

別墅

多謝妳既意見,我唔係唔買醫療保險,只是我希望搵d唔係行panel doctors制嘅,因我個女的兒科醫生係冇join任何一間醫療保險公司,所以想問問大家知唔知邊間係可以睇自己醫生,用收據claim錢

原文章由 mimi362436 於 07-10-14 22:52 發表

to: glorahung..
醫療係個人跟身既野...點可以話公司有就唔幫個 b 買...你要知道...萬一個 b 一入個院..你就唔可以係另一間投保到你已有既病..就算現在係 claim 你公司個份...但你有機會唔做呢份公丫嘛..你可以擔保 ...

首頁

尾頁

跳至