跳至

首頁

尾頁

大宅

有無攪緊技術移民的已收到加拿大出的reference no.??

複式洋房

回覆:haverabbit 的帖子

有呀⋯雖然退左件,但都有UlN呀⋯

你有消息未呀?

大宅

月中問過"景紅",仲未有任何消息。

大宅

回覆:ohashikuma 的帖子

我地申請3個半月左右就有email confirm 得咗,果個email 就有ref. Number.

複式洋房

你用credit card俾錢?過咗數未?

大宅

回覆 HoneySu 的帖子

恭喜你呀。
請問你係自己申請or搵agent搞? 可唔可以話我知係哪類型行業?

男爵府

引用:回覆+HoneySu+的帖子恭喜你呀。請問你係自

原帖由 haverabbit 於 13-12-28 發表
回覆 HoneySu 的帖子

恭喜你呀。
Push

大宅

我地搵agent , engineer 類別, 支票一早過咗啦! 但搞咗良民證成個月都未去next step 好心急啊

複式洋房

回覆:HoneySu 的帖子

一定好快有消息,放心。

複式洋房

剛剛收到email了…

HoneySu, 大約過幾耐先會通知我做checkup同做良民證架?

大宅

回覆 ohashikuma 的帖子

Hi ohashikuma,
恭喜你。我記得大家之前差不多時間考ielts.

我上星期再問"景紅"都係未有動靜,得個等字…灰!!

大宅

好嬲好唔開心...

前日星期六收到"景紅"通知,話有好消息加拿大重開技術移民. 我當堂好奇怪問佢地...我同老公上年7月已經"景紅"寄出申請表,只是還沒有收到任何update, 點解要我再申請??

到今早, 我打電話追問佢地, 佢地先通知我話原來加拿大覆左我地的工種已爆左,唔受理.

等了差不多9個月,明明當時佢地寄出申請表後成個月都仲未爆cap, 點解我地咁黑仔?
我真心懷疑佢地遲左apply或者什至忘記左幫我地apply.

我見好多人都係apply 左3-4個月左右就收到加拿大feedback, 有無咁巧合我今日問佢佢就話剛剛收到消息???

真係好想告佢地, 浪費了我們的機會及時間.
**最重要係今年重開的技術移民工種已沒有了我老公那個類別. 仲有就係我老公年紀大左一歲, 變相扣了一分, 我地以家唔夠67分了. 如要再apply, 佢一定要再考ielts. 但都唔知會唔會考到...

大宅

回覆 haverabbit 的帖子

哎呀..好唔抵呀你..
想問你..如果咁既情況係咪agent 都唔會退錢? 退部分??

我見新出既skill migration 有我老公份...宜家計下數得唔得...
又諗緊搵唔搵agent...

haverabbit  你可以call agent 幫你check 下夠唔夠分同工種合唔合適先再考慮搵唔搵佢地搞.  發表於 14-4-29 10:14

大宅

我地又係諗緊揾唔揾agent ,今年agent貴左好多!

大宅

我先生既工種都冇左喇...但而家同AGENT 試緊可唔可以用另一工種, 如果佢地CONFIRM OK, 就會即刻開始PREPARE 文件申請, 過埋今年, 下年1月1日有新SYSTEM重難申請呀...

想問下你地除左景X, 重有冇其他AGENT做加拿大架?

謝謝.

haverabbit  但呢兩間都係"不成功, 都收費"!!!  發表於 14-4-29 10:17
haverabbit  我尋日問過"環海",只收$35000. 另一間"胡康bon"就收$70000.  發表於 14-4-29 10:17

大宅

回覆 carebearbear 的帖子

聽過有朋友搵胡x 都ok..但我仍然十五十六自己搞都搵agent..

另, 請問可否告知...submit form 係咪一定要考左ielts 先可以去..
定抑或係..先submit 後補?
大家之前係點做...謝謝..

haverabbit  係, 你要考左ielts先可以交表.  發表於 14-4-29 10:18

大宅

引用:回覆+carebearbear+的帖子聽過有朋友搵胡x+

原帖由 rarafish 於 14-04-29 發表
回覆 carebearbear 的帖子

聽過有朋友搵胡x 都ok..但我仍然十五十六自己搞都搵agent..
胡xx, 覆到唔覆我。我揾左景紅。

大宅

引用:我地又係諗緊揾唔揾agent++,今年agent貴左

原帖由 Valenie918 於 14-04-28 發表
我地又係諗緊揾唔揾agent ,今年agent貴左好多!
自己好難搅。搅唔惦!

大宅

回覆 haverabbit 的帖子

I will be angry as well. If the revised career list does not contain yours or your husband now, will you think about other country? Australia is not bad either. I studied there before, I like it more than Canada.

大宅

回覆:技術移民等reference no.

我問左goldmxx, 有無人用過? 佢話30000hkd.

首頁

尾頁

跳至