美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

hashtag影視迷勳章

點解防脫髮洗頭水絕大部分都會起頭皮
用番冇防脫髮功能的就冇事.

我用過萬0的包括 6色盒裝(forget the name) / p 字頭 / 仲有兩隻唔記得乜名了
仲有 呂字-6色
以上用後全部起頭皮 , 有d會加埋頭髮飛散

維特 x0都起頭皮, 有dd頭痕 , 但就冇
頭髮飛散

50蕙都用過 , 起頭皮情況算係低 d , but 勁dry & 飛頭散髮

霸王用完甩得仲多左

apivita 用完超頭痕

當然 , 脫髮依然冇改善....唉, 有冇好用ga

公爵府

我估係因為防脫洗髮水大都潔力較強,去油脂較勁,所以洗完會乾,起頭皮,頭髮又乾又硬。
我都搵緊真係"防脫"既洗頭水

別墅

有冇試過NIOXIN?

大宅

littledot 發表於 13-12-2 16:41
我估係因為防脫洗髮水大都潔力較強,去油脂較勁,所以洗完會乾,起頭皮,頭髮又乾又硬。
我都搵緊真係"防脫 ...
ic , 原來係去油脂較勁 , 明白了

大宅

小小車 發表於 13-12-2 17:21
有冇試過NIOXIN?
冇 , 請介紹下

別墅

回覆:lovecatt 的帖子

我用呢隻
http://slothsoap.wordpress.com/2013/05/26/320/

佢入面都有d 問答話要捱三個月左右
人人唔同
可能純天然關係,真係又鞋,但唔太乾,唔痕
我回購第三支
唔知係咪有效,咁岩同一時間,我睇中醫,睇面皮膚,咁順帶頭髮生番,但都唔太豐厚
我見頭頂d開始生番,再睇唔到太多頭肉
而家搵緊另一d 牌子係生髮加改善髮質
洗髮水又難有sample 試

男爵府

回覆:點解防脫髮洗頭水絕大部分都會起頭皮

我早幾年都狂甩 之後轉用natures gate 同 intelligent nutrients 都甩少好多
無待別去揀防脱髮洗頭水 不過一定會揀d天然d 無咁多化學成份既

別墅

回覆 lovecatt 的帖子

nioxin 要用成套去配合, 因為shampoo清除油份及chemical, 掉髮有好多成因 - 壓力, 轉天氣, 誤用產品, 髮太油....所以要清洗頭皮, 再護髮, 有隻intensive therapy booster可幫助生髮, 當然, 岩我唔一定岩你, nioxin有6款防掉髮, 你可以慢慢選

別墅

引用:回覆+lovecatt+的帖子nioxin+要用成套去配

原帖由 小小車 於 13-12-03 發表

nioxin 要用成套去配合, 因為shampoo清除油份及chemical, 掉髮有好多成因 - 壓力, ...
Nioxin 可以係邊度買到?

大宅

可以試下用 kin 防脫髮洗髮水, 我洗佢就唔會好乾, 又唔會有頭皮, 脫髮問題都有好咗

別墅

引用:回覆+lovecatt+的帖子nioxin+要用成套去配

原帖由 小小車 於 13-12-03 發表

nioxin 要用成套去配合, 因為shampoo清除油份及chemical, 掉髮有好多成因 - 壓力, ...
原來係醫脫髮既中心

大宅

step_ph_anie 發表於 13-12-3 21:21
可以試下用 kin 防脫髮洗髮水, 我洗佢就唔會好乾, 又唔會有頭皮, 脫髮問題都有好咗 ...
where can buy

大宅

係架, 脫髮多數都係因為頭皮油脂分泌過盛, 所以多數潔力較強, 亦都好乾.
我用Nioxin係甩少左, 但佢都係好乾架. 宜家用緊卡詩, 冇咁乾, 但比較貴, 可以試下.

禁止訪問

禁止訪問

回覆:lovecatt 的帖子

大宅

kmm74 發表於 14-3-30 09:30
綠色呂字係乾性同去頭皮架!
你想防脱髮应該用紫色,啡色(新款係黄色)同黑色!
我之前用N字,用左兩支,個 ...
我後來用埋紫6 同黑色 呂字
黑色係最差 , 飛頭散髮兼多頭皮,用左兩次唔敢再用

首頁

尾頁

跳至