自由講場

跳至

首頁
12345...12

尾頁

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

shannnb 發表於 13-12-5 12:41
2.9 郵票有咩用??

平郵1.7, overseas 3蚊..
1區2.9, 2區3.7

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

引用:2.9+郵票有咩用??平郵1.7,+overseas+3蚊..2

原帖由 shannnb 於 13-12-05 發表
2.9 郵票有咩用??

平郵1.7, overseas 3蚊..
博比少$0.10一樣寄到,寄十封平一蚊雞!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

引用:Quote:shannnb+發表於+13-12-5+12:41+2.9+

原帖由 bkteapot 於 13-12-05 發表
1區2.9, 2區3.7
什麼是1區2區?無寄海外N年......

大宅

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

birdy09 發表於 13-12-5 11:55
一日都係劉德華果句 : 「今時今日嘅服務態度」呢句難為了好多前線服務人員,造就了好多神刁 :badf ...
對住唔合理既人,縱使用再好既態度都唔會滿足到佢地既要求!!

水晶宮

birdy09 發表於 13-12-5 12:25
你可以堅持要買的東西,但佢一開頭無話一定係要一個,職員自然就俾佢要求嘅面額俾佢啦。郵局有咁多客要 ser ...

買野講得唔夠清楚, 馬上講返清楚, 唔可嗎? 講返清楚, 都仲要買d唔想要的東西回家? 不會吧!!

顧客堅持要求購買想要的東西是合理. 不算是 long lai 的無理要求.

用鬧人來表達堅持, 係唔岩.

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

刁婦一名

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

麟媽媽 發表於 13-12-5 12:48
什麼是1區2區?無寄海外N年......
1區 亞洲地區 2區歐美

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

suetchingBB 發表於 13-12-5 12:50
對住唔合理既人,縱使用再好既態度都唔會滿足到佢地既要求!!
但係啲唔合理嘅人,成日都覺得自己大條道理囉 :pppp::pppp:真係替做服務業的人員慘

男爵府

回覆:攪錯呀,咁大間郵局無 $2.90 郵票 ..............

郵局買郵票不嬲都係咁嫁啦 都唔知個女人嘈乜 你想要特別版咪好聲好氣講囉 你就咁話2.9實當你普通郵遞嫁喎 唔通普通寄信會比特別版你咩 浪費左啲喎

版主

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 趣教勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 月餅勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

birdy09 發表於 13-12-5 12:57
但係啲唔合理嘅人,成日都覺得自己大條道理囉 真係替做服務業的人員慘
...

唔知係咪現今既人壓力太大,定係以為有錢大晒,可以使死人

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

回覆:攪錯呀,咁大間郵局無 $2.90 郵票 ..............

突然諗起,如果呢位太太去銀行買美元,如買一百美元,人家比5張$20鈔票比佢,佢實反轉銀行,鬧人做乜要佢袋咁多散紙呀? 其實真係小事一單,郵局職員又無黑面最終又比到個女人,佢地就case closed 架喇,外人點睇各人心內一把呎,開口鬧人的點都係無品架喇。

琥珀宮

開心吸收勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我上星期喺郵局寄信,真係覺得前線人員都幾

原帖由 birdy09 於 13-12-05 發表
我上星期喺郵局寄信,真係覺得前線人員都幾慘

事綠有位女士要買郵票 ...................... ...

simple is the best~

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:+本帖最後由+howmuch+於+13-12-5+11:48+編

原帖由 howmuch 於 13-12-05 發表
哈哈,咁都好,可以同個客講,你等我地問晒全香港有冇先,你等通知啦

newcook    發表於 13-12-5 16:22

禁止訪問

伯爵府

原帖由 birdy09 於 13-12-05 發表
我上星期喺郵局寄信,真係覺得前線人員都幾慘

事綠有位女士要買郵票 ...................... ...

公爵府

最關心BB問題熱投勳章 陪月勳章 畀面勳章

李豆豆 發表於 13-12-5 13:08
哈哈,咁都好,可以同個客講,你等我地問晒全香港有冇先,你等通知啦

...

跟住咪又比人鬧囉!!!

翡翠宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

引用:Quote:原帖由+birdy09+於+13-12-05+發表我

原帖由 longyiu 於 13-12-05 發表
有1蚊郵票嘅咩?
有,係其中一個通用郵票

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+howmuch+於+13-12-05+發表本

原帖由 李豆豆 於 13-12-05 發表

...
佢實企喺度等

珊瑚宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:李豆豆+發表於+13-12-5+13:08+哈哈,

原帖由 wingwingc1234 於 13-12-05 發表
跟住咪又比人鬧囉!!!
咁就要俾佢揀喇,唔想等既就要接受

首頁
12345...12

尾頁

跳至