影視娛樂

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

其實真係好鐘意嗰劇本,成出戲粉紅唔多但就帶出好多人生哲理。细想一下,你哋有冇試過好後悔做過一d決定而希望時光倒流俾我地有機會再揀過?

呢個故事帶出一個迅息就係"明知不可為而為知'還有你當初做决定嘅初心。

金信明知佢會有麻煩但依然跟隨自己理念,然後處之泰然。

唔知有冇人注意到李東健同容和係同公司?呢出最敗筆乃係用容和做男二李生駕馭唔到容和,俾容和搶晒風頭

其實我諗FNC想借容和人氣幫李生強勢回歸,但可惜打錯算盤,呢舖真係三輸(李東健,容和同FNC)

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

我淨係覺得套戲眼高手低, 男一唔掂, 女一同容和又唔襯, 成套戲有d格格不入咁, 個結局仲差tim, 我成套戲後段係飛住嚟睇, 真係瞓著左幾云.

珍珠宮

回覆:睇完未來的選擇感想

女主角個髮型勁肉酸 男主角個樣老土 容和唔識做戲 睇咗幾集 無睇 浪費劇本

男爵府

引用:我淨係覺得套戲眼高手低,+男一唔掂,+女一同

原帖由 WChan 於 13-12-05 發表

我淨係覺得套戲眼高手低, 男一唔掂, 女一同容和又唔襯, 成套戲 ...
所以話選角真係超錯浪费咗容和

我鐘意個劇種,比較另類。相比繼承者們更有深度

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

概念好,但拍得太散,其實我好鍾意最尾嗰集,好有意思~ 你講得啱,成套野最錯係選錯演員

大宅

我睇完結局,咁最後未來同邊個生左小朋友呢?

男爵府

引用:我睇完結局,咁最後未來同邊個生左小朋友呢

原帖由 kymkym 於 13-12-05 發表
我感覺上係同金信

伯爵府

好媽媽勳章

選角不是最錯。差在太多無聊枝節,浪費時間的無聊場景。角色服裝、化妝又差。

子爵府

其實我幾欣賞呢齣戲的編劇㗎,覺得佢哋有心思去探討你所講嘅一d人生哲理,如果你係看劇的,會幾欣賞佢帶出的一些訊息,當然若本着一些因循的劇集公式看此劇(尤其結局),係會有d失望,因為編劇冇為我哋決定戲中人的結局,因為他們的人生還在上映中,不過肯定的事大家已拋開了後悔、恐懼、怨恨和不安的包袱,自信滿滿的走向他們的未來,那未來是怎樣其實也不重要了

至於話選錯角,我又唔覺得,各演員其實也恰如其份。李東健我未睇過佢以前的戲,但演繹金信呢個角色,我覺得金信係一個原則性強,內歛不易表露內心世界的人,所以比起深情的朴世洙,真係冇咁討好,加上容和當紅,所以咪搶晒風頭,與其話選錯角,反而係李東健選錯角色復出,不過佢嘅表現算沉實有力,我覺得唔錯。

尹恩恵我只睇過「宮」和 「㗎啡王子」,呢齣戲有一d轉型的感覺,雖然開頭也是儍更更,但後段的內心戲唔錯,隨住年紀漸長,相信佢有潛質成為實力型

總括而言,我幾鐘意呢套劇,雖然仍有好多可以改善的空間,但學樓主話齋,比承繼者們有意思。

珍珠宮

引用:其實我幾欣賞呢齣戲的編劇㗎,覺得佢哋有心

原帖由 shimmermama 於 13-12-05 發表
其實我幾欣賞呢齣戲的編劇㗎,覺得佢哋有心思去探討你所講嘅一d人生哲理,如果你係看劇的,會幾欣賞佢帶出 ...
尹恩惠拍 想你 靚好多

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

easybring 發表於 13-12-5 18:02
選角不是最錯。差在太多無聊枝節,浪費時間的無聊場景。角色服裝、化妝又差。

...
女2應該搵個後生d架啦個look

李東健唔係唔好, 但可惜世洙太charm, 未來仲對佢一往情深, 冇說服力

水晶宮

ZACK 發表於 13-12-5 17:34
我感覺上係同金信
我覺得是世洙

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

爛😑😑中段已經頂唔順飛住睇

男爵府

引用:Quote:easybring+發表於+13-12-5+18:02+選

原帖由 fatdenden 於 13-12-05 發表
女2應該搵個後生d架啦個look

李東健唔係唔好, 但可惜世洙太charm, 未來仲對佢一往情 ...
同意李東健做得好好但容和太charm了,比下去!我鄧李東健可怜

男爵府

引用:其實我幾欣賞呢齣戲的編劇㗎,覺得佢哋有心

其實我幾欣賞呢齣戲的編劇㗎,覺得佢哋有心思去探討你所講嘅一d人生哲理,如果你係看劇的,會幾欣賞佢帶出 ...
俾個

子爵府

引用:我睇完結局,咁最後未來同邊個生左小朋友呢

原帖由 kymkym 於 13-12-05 發表
照水面睇可能係佢阿哥嘅囝,因為老嫩未來都好錫阿哥,而嫩未來直情當佢係囝咁錫,好自然想俾老未來知道並使佢安心!但如果係咁結尾就沒有點睛效果了⋯
所以我寧顧相信係和二男其中一個生的兒子。而我會傾向是金信的,因為佢想話俾老未來知,這邊廂我和金信終於克服了困難,幸福地生活下來,兒子也健康地長大成人,那麼便彌補了老未來的一個遺憾,不失為一個暖暖的結局

琥珀宮

未睇,依家去睇。

男爵府

引用:Quote:原帖由+kymkym+於+13-12-05+發表我睇

照水面睇可能係佢阿哥嘅囝,因為老嫩未來都好錫阿哥,而嫩未來直情當佢係囝咁錫,好自然想俾老未來知道並使 ...
我好鐘意你嘅解释,同埋我覺得未來係鍾意金信,俾佢揀多一次,依然金信

男爵府

引用:未睇,依家去睇。

原帖由 SandyKL 於 13-12-05 發表
未睇,依家去睇。
快d去睇,一齊討論下

子爵府

引用:Quote:原帖由+shimmermama+於+13-12-05+發

原帖由 ZACK 於 13-12-05 發表
我好鐘意你嘅解释,同埋我覺得未來係鍾意金信,俾佢揀多一次,依然金信

...
諗真d,本來未來和金信可以話一見鍾情,火速撻着、如火如荼就拉埋天窗。那個未來仍是一個年少而無甚理想目標的女仔一個,而金信亦是一個一帆風順,持才傲物的剛直主播,怎料驟變逆境大家便不懂招架,一敗塗地
可幸再有一次機會重來,但如果是避開命運則等如逃避問題,不如坦然面對,用初心去做,重要係今次經歷令佢哋反思,心態更成熟地對待問題,無論在理想、事業和愛情方面,有更深的體會。所以呢個空間嘅金信和未來、甚至係世洙和佑宥,都是係更堅實的,可以締造更幸福的關係

首頁

尾頁

跳至