懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

孕婦日記及bb成長紀念冊

各位準媽媽及bb媽咪 ,

請問你們覺得孕婦日記及bb成長紀念冊,有用嗎 ??
可比d意見嗎 ??

請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

男爵府

Re: 孕婦日記及bb成長紀念冊

請大家和睦發表及討論,尊重自己,尊重別人,但要嘈交,無理取鬧,恕難奉陪 ~~

民房

Re: 孕婦日記及bb成長紀念冊

hello,
當然有用啦! 你可以睇返大肚時d心路歷程,好感動架 !
我兩樣都有做,但可以肯定咁話俾你知, 你要有好大精力同耐性先可以堅持落去. 我到着bb八個月大己經放棄,因為真係太忙了.
:-? :-x :-P :oops: :idea: :mrgreen: :lalala: :wink: :chair: :weapon: :sleep: :party: :party:

複式洋房

Re: 孕婦日記及bb成長記念冊

孕婦日記我做咗兩星期己經無做Lu,因為嗰時身體唔好,上到磅又成個月都無重過,好擔心BB有無問題,個人又成日無理心機,仲邊有心機寫日記,(因為我唔想記D唔好野)。 但bb成長記念冊都諗住做,但係我有去Page one睇過,D內容好似好外國feel,雖然有D都好靚,但係我諗我會考慮自己整,因為自己都鍾意整D手作。依家我個BB差不多5個月,自己身體同精神好好多,所以開始有mood plan吓點樣整,大家又有無諗過自己整?

大宅

孕婦日記我無乜心機寫, 因為我自己精神好差, 同埋我經常病, 大肚已經辛苦啦, 仲要加埋病.
不過BB成長紀念冊就有囉, 第日等BB大個俾佢睇返, 好有紀念價值呀!!!!!

男爵府

我都plan左一本孕婦日記及bb成長記念冊,我還會加入錄音零件,可錄大約6-10秒,如果有一本咁既書仔,你地會唔會買呢 ?

大宅

我係書館買左本..................好平
我不是任你處置
專借吾還

洋房

我都想自己做, 但有無現成的可以參考下, 因為無頭水點整
29個惠康印花=$15 網褲4條=$40;高潔絲產婦衞生巾(全新未開過)10條,送1片佩儷試用裝=$15 Pampers甜睡BB年曆=FREE;Friso美素樂no.2 $8 coupon 4張=$10 以上物品可用 pampers M/L片或思詩樂乾/濕棉或其他bb用品同我交換,馬鞍山交換.

別墅

lou 寫道:
我都plan左一本孕婦日記及bb成長記念冊,我還會加入錄音零件,可錄大約6-10秒,如果有一本咁既書仔,你地會唔會買呢 ?

都有興趣,但要視乎外觀、內容、實用性同價錢law。

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

我有整呀, 我用個box file自己放彩色活頁紙,
然後記錄結婚、有左、超聲波相、BB出世等等,
雖然我BB仲未出院, 但係都算一種經歷,
我唔介意記底等BB好番時知道自己曾經病病,
活頁最好架啦, 唔夠紙可以自己加嘛~
但求順利  

男爵府

好媽媽勳章

邊道買ka?
jjbby 寫道:
我係書館買左本..................好平

大宅

我果陣無買孕婦日記, 不過自己會O係電腦打(用WORD咋), 差唔多日 日或者隔幾日就打一段, 記低自己有咩唔舒服/食左咩/特別事...依家睇返都好得意架~
我同事大肚, 我都俾左我日記佢, 等佢感受下孕期既變化.

禁止訪問

畀面勳章

首頁

尾頁

跳至