跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問?

有咗bb可唔可以用脫毛膏?

大宅

Re: 我想問?

視乎你有幾緊張囉...有d人有左唔會用任何護膚品...但有d人有左照用,照化粧...

不過聽e生講有左搽指甲油冇影響,但最好唔好染髮,因為染髮劑會接觸到頭皮,會被人體吸收...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

伯爵府

我都有修甲揸指甲油,但其實5係咁好lor, skin care我唸無問題la

大宅

e生話指甲油搽係指甲到,指甲係唔會吸收到果d化學野,所以冇問題喎...

http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

tear 寫道:

恭喜丫....你好耐冇上黎囉喎...又有左

脫毛膏你睇下個盒有冇寫住孕婦唔用得囉...因為搽身既野有d孕婦唔用得架喎

伯爵府

e生話5好wo,叫我5好查,不過我貪靚5理jama

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

最愛=貓仔 寫道:
e生話指甲油搽係指甲到,指甲係唔會吸收到果d化學野,所以冇問題喎...

但係咁喎...我之前睇過報道...有孕婦因為長期搽指甲油而影響左個bb喎
唔係指甲吸唔吸收..而係指甲油都有味...果d味孕婦吸得多都唔好....

複式洋房

月希 寫道:
[quote]
最愛=貓仔 寫道:

但係咁喎...我之前睇過報道...有孕婦因為長期搽指甲油而影響左個bb喎

冇錯~~
唔係指甲吸唔吸收..而係指甲油都有味...果d味孕婦吸得多都唔好....[/quote]
我愛鱆魚&小b~

大宅

月希 寫道:
[quote]
tear 寫道:

脫毛膏你睇下個盒有冇寫住孕婦唔用得囉...因為搽身既野有d孕婦唔用得架喎 [/quote]

thx月希...我都係唔敢用...用剃刀...

大宅

月希 寫道:
[quote]
tear 寫道:

脫毛膏你睇下個盒有冇寫住孕婦唔用得囉...因為搽身既野有d孕婦唔用得架喎 [/quote]

thx月希...我都係唔敢用...用剃刀...

大宅

月希,我又諗唔起陣味喎...因為諗住d人大住個肚,修甲多數出街修,唔使咁直接閒到添...^^
月希 寫道:
[quote]
最愛=貓仔 寫道:

唔係指甲吸唔吸收..而係指甲油都有味...果d味孕婦吸得多都唔好....[/quote]

首頁

尾頁

跳至