跳至

首頁

尾頁

民房

馬鞍山有咩好幼稚園

唔好意思各位, 本人小兒明年想讀幼兒班, 但不知那一間好,
現在很多幼稚園已接受報名, 請各位媽咪幫幫忙 十分感謝
另外想問吓 新港城 - Think International KG有人讀過嗎, 可否提供意見
急! 急! 急!
十分心急的媽咪上

複式洋房

Re: 馬鞍山有咩好幼稚園

聽聞威寶都唔錯架

民房

我都有考慮, 但奶奶話巴士站距離學校太遠好天晒落下淋, 唉!請問還有好提意嗎?

洋房

uku

妳可以在"國際學校討論區"內看看.
祝好運

民房

別墅

好媽媽勳章

think有palygroup,你可以試下上堂,睇下教師同環境,舊年我都帶仔仔上左一個月。我仔仔依家就讀威寶,佢讀得好開心,校舍又大,教師都幾好。如果你擔心距離巴士站遠,可以撘校車。我都係過來人,明白撘校車好似多一樣野擔心,但小朋友好快適應左,見佢上車仲同我講拜拜,果剎那真係好感動。

民房

請問你覺得你仔仔D功課深/淺, 學英文時間又多唔多呢?
第二時升小一會不會追不上 & 大多數會升咩小學呢?

大宅

HI, VITASOY
我仔仔都喺讀緊威寶 GAR. 你仔仔讀緊邊班呀? 我仔仔都喺搭校車返學 GAR. 唔知有無機會同一架校車呢

vitasoy 寫道:
think有palygroup,你可以試下上堂,睇下教師同環境,舊年我都帶仔仔上左一個月。我仔仔依家就讀威寶,佢讀得好開心,校舍又大,教師都幾好。如果你擔心距離巴士站遠,可以撘校車。我都係過來人,明白撘校車好似多一樣野擔心,但小朋友好快適應左,見佢上車仲同我講拜拜,果剎那真係好感動。

首頁

尾頁

跳至