跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 有冇人係 12月係九龍法國生呀..入來傾下搵邊個醫生丫

hi kittykitty3,

如果你搵陳醫生就要快d啦, 因為佢幾full 嫁, 我之前2/4 book 婦檢 (因為唔知有咗), 都排到 20/4, 個姑娘仲話個期原本有人book咗, 咁啱cancel booking 先有咁快有期咋, 後來當然變咗產檢啦

book 到嘅話上嚟分享下

大宅

Re: 有冇人係 12月係九龍法國生呀..入來傾下搵邊個醫生丫

Hi Red888

The comments of Dr. Kong among BK's mama are so good. I just wonder that whether it is because of age difference, younger mama may recover quicker and better. I am 3X years old and my friend is 2X.

大宅

hi IrisK,

oh, that's what u concern, my friend & i also in 3x years old la, and my friend is quite picky, so i really hv confidence to Dr Chan Fan

If u really wanna to change dr, ask the nurse if there is any concern la, they r very nice indeed.

IrisK 寫道:
Hi Red888

The comments of Dr. Kong among BK's mama are so good. I just wonder that whether it is because of age difference, younger mama may recover quicker and better. I am 3X years old and my friend is 2X.

民房

哎呀呀..我book 唔到丫..不過唔緊要啦..我都係睇番法國註院個個醫生....不過我地一樣可以係到傾下呀..

謝謝你red888

大宅

hi kittykitty3,

唔洗客氣, 係喱到有一班同聲同氣的mami, 真係好開心, 可以不時同大家傾訴下

因為老公有時都唔明白我哋陀bb的不安同焦慮

btw, 你 book oscar 貴唔貴呀??

kittykitty3 寫道:
哎呀呀..我book 唔到丫..不過唔緊要啦..我都係睇番法國註院個個醫生....不過我地一樣可以係到傾下呀..

謝謝你red888

民房

red888

我book 左係沙田睇呀...政府 31號先去睇所以唔知幾多錢呀.

睇完到時話你知...

民房

本人住九龍我頭兩个BB都是在養和(nurse is very nice for my 1st bb yr2004, but they became very busy when i deliver my 2nd bb yr2005)Dr.伍清華接生. 現第三个BB(exp. 12月頭)會去法國生(因頭兩次生好快so今次留在九龍)都是Dr.伍清華接生. 我阿嫂都在法國生, 冇聽她說唔好.

別墅

咁你又會再選擇法國呢?我是第一胎,都是選法國生bb呀!除了餵奶房的姑娘好惡,有冇其他在法國生bb的事情可以分享呀!謝謝!
原文章由 IrisK 於 07-5-3 10:40 發表
我第一胎在法國生,今胎都係. 小心餵奶房的姑娘好惡架!

複式洋房

hi all
我都好想去法國生,但係full

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 環保接龍勳章

hi all
我的醫生(黃婉霞)話已經登記法國,晚一些才交訂.我十二月預生產期若交訂後可否轉醫生呀?我想若開刀的話想轉陳帆,請問有沒有人知?
謝謝!

民房

我諗左好耐先決定係法國生, 但係姑娘覆我話要waiting list呀!:-(
(我係睇私家醫生&搵佢到法國替我接生), 請問你地幾時book ga?

大宅

RE : 有冇人係 12月係九龍法國生呀..入來傾下搵邊個醫生丫

你最好問下診所姑娘, 我好耐之前比了 $1000 book 法國醫院 & 陳帆醫生接生, 話明唔可以改醫院 & 醫生

點知最近姑娘通知我, 話法國醫院有新 policy, 要親身去醫院比留位費 $3000, 仲要有醫生信

個 $1000 原來是診所收的, 唉~~~

原文章由 ngmyan 於 07-7-6 17:49 發表
hi all
我的醫生(黃婉霞)話已經登記法國,晚一些才交訂.我十二月預生產期若交訂後可否轉醫生呀?我想若開刀的話想轉陳帆,請問有沒有人知?
謝謝!

[ 本文章最後由 red888 於 07-7-8 22:03 編輯 ]

大宅

RE : 有冇人係 12月係九龍法國生呀..入來傾下搵邊個醫生丫

我 20/4 第一次產檢就 book la~~

原文章由 MONKEY仔BB 於 07-7-7 12:50 發表
我諗左好耐先決定係法國生, 但係姑娘覆我話要waiting list呀!:-(
(我係睇私家醫生&搵佢到法國替我接生), 請問你地幾時book ga?

男爵府

Hi! All,
我係 baby kingdom 既 new comer,我都係12月預產期,暫定都係法國生,因為我住係九龍灣,老公話方便 d。

我係搵吳國光醫生的,你0地有無人聽過佢呢?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 環保接龍勳章

原文章由 red888 於 07-7-8 22:04 發表
我 20/4 第一次產檢就 book la~~

But I book in early June for late Dec lor, when I see the doctor again on 20/6/2007 again, she said that no problem as the place has been held.

民房

I book my place as soon as i find out that i was preganet. All hospital is too full because of the foreigners.

複式洋房

我預產期係5/12,我上個月想book 法國,但full

民房

姑娘confirm左浸會有位,但聽人講浸會有好多內地人,我地唔係咁想.but doctor反而話浸會比法國好,原因係d姑娘profession d & nice d wo.

民房

Hello PigpigBB,我係new member, 第1胎, delivery date on X'mas eve. 我已book KLN法國, 但我住你南區, 擔心搭車過海生太遠路,有emergency又唔知算.
我想問吓你住KLN去HK生, 有咩要準備&注意?可否share吓你的經驗!
Many thx!

原文章由 PigpigBB 於 07-7-6 02:23 發表
本人住九龍我頭兩个BB都是在養和(nurse is very nice for my 1st bb yr2004, but they became very busy when i deliver my 2nd bb yr2005)Dr.伍清華接生. 現第三个BB(exp. 12月頭)會去法國生(因頭 ...

複式洋房

我都BOOK 左法國,但係食家我想轉睇陳帆,請問有冇人知道可唔可以轉醫生?

首頁

尾頁

跳至