自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

小朋友走左出馬路~~

剛才我去湊仔仔放學既時候,在紅綠燈口準備過馬路時,當時係紅燈的,有個約兩-三歲既小朋友走左出馬路,個陣時d車重行緊,好彩我一手捉住佢咋,如果唔係一定比車撞到la,跟住有個唔知佢婆婆定嫲嫲出黎鬧個小朋友成日都唔拖住,重要當場打個小朋友添呀
自己拖唔實個小朋友重話個小朋友唔岩

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 小朋友走左出馬路~~

係紅綠燈口都算好丫...

我試過渣渣下車...係路邊(唔係班馬線唔係燈口位)...突然聽到有個阿婆大叫..就有個細佬女走出馬路 好彩果條路好窄...我開得好慢...即時停車咋 唔係就真係多得佢唔少...

之後我開走..又聽到個阿婆大叫..果個細佬係馬路2邊走..個阿婆根本捉佢唔住 d小朋友真係唔識死

子爵府

月希

嘩~~好彩妳開慢車咋,如果唔係個小朋友真係

不過有時都唔怪得d婆婆,依家d小朋友真係好難捉得住嫁,
所以開車d人都要睇下路面既情況,我真係見唔小交通以外 見到我都驚晒la :cry:

珊瑚宮

tobykin2006 寫道:
月希

所以開車d人都要睇下路面既情況,我真係見唔小交通以外 見到我都驚晒la :cry:

係丫...好彩開得慢..因為果度d路好窄..都預左d人成日隨便過馬路..所以唔會開得快..但係都唔係唔驚架...大人亂過馬路都會一早睇到...但係小朋友就真係唔車到埋去都睇唔到..佢地動作又快...

我唔會怪果個阿婆..因為見佢都幫小朋友拎住書包自己又一袋野咁...但係依d小朋友真係要教囉..佢咁曳..下次比車車到都真係抵死囉...反而我覺得個司機比佢害死

洋房

剛才我去湊仔仔放學既時候,在紅綠燈口準備過馬路時,當時係紅燈的,有個約兩-三歲既小朋友走左出馬路,個陣時d車重行緊,好彩我一手捉住佢咋,如果唔係一定比車撞到la,跟住有個唔知佢婆婆定嫲嫲出黎鬧個小朋友成日都唔拖住,重要當場打個小朋友添呀

你真係幾快手喎!!
[img align=left]http://www.bjcg.com/i/e/2006/05/04/083809918.gif[/img]

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

依家d小朋友好多都係老人家湊...
所以真係好擔心...都湊佢地唔掂....
好多野都無得返轉頭嫁.... :cry:

珊瑚宮

nikinokb 寫道:
依家d小朋友好多都係老人家湊...
所以真係好擔心...都湊佢地唔掂....
好多野都無得返轉頭嫁.... :cry:

但係都幾無奈...
因為依家好多家庭都係父母都要工作...手停口停丫...
請工人都唔係個個家庭負擔得起 ....
唯有搵婆婆,麻麻湊..但係佢地老人家又捉唔住d小朋友,又唔夠小朋友走得快....每次見到d公公婆婆帶住小朋友出街..見到佢地係咁叫..小朋友係咁走就驚啦

子爵府

judy0307 寫道:
[quote]

你真係幾快手喎!![/quote]

係呀,好彩未湊到佢地兩個咋,如果唔係就捉唔住個小朋友架la....

伯爵府

月希,
真係好采你揸得慢,我都係咁話,如果真係撞倒佢,個司機比佢害死
月希 寫道:
[quote]
月希

係丫...好彩開得慢..因為果度d路好窄..都預左d人成日隨便過馬路..所以唔會開得快..但係都唔係唔驚架...大人亂過馬路都會一早睇到...但係小朋友就真係唔車到埋去都睇唔到..佢地動作又快...

我唔會怪果個阿婆..因為見佢都幫小朋友拎住書包自己又一袋野咁...但係依d小朋友真係要教囉..佢咁曳..下次比車車到都真係抵死囉...反而我覺得個司機比佢害死 [/quote]

首頁

尾頁

跳至