美容扮靚

跳至

首頁
12345...11

尾頁

大宅

本人2x, 皮膚係混合性,過往咁多年無論冬天夏天面同鼻側都會甩皮,就算勁fu 保濕mask, 揸保濕精華,情況無大改善

我轉左用whoo 兩個星期,試左大約10 樣產品,黎緊會試多啲

秘貼循環精華:揸完好滑,幾保濕又唔lup

秘貼自生精華:揸完好滑,幾保濕又唔lup, 應覺比循環保濕d, 基本上只要加上秘貼,其他skin care 唔轉,已經無咩甩皮,上妝已經貼好多

拱辰享essence:比秘貼lup 少少,保濕效果ok, 較滋潤

拱辰享爽膚水:無特別感覺,不過都偏向保濕,唔lup, 都鍾意用

拱辰享lotion:用完最無感覺嘅whoo product

拱辰享cream:冬天用好好,非常滋潤,晚上用好d

拱辰享eye cream:滋潤,唔lup, 用完眼周皮膚唔會乾,好用推介之一

拱辰享水cream:水潤,保濕非常好,一d 都唔lup, 早上用非常之好

拱辰享雪cream:易推,保濕麻麻,美白效果未見,可能要持續用先見效

明義享repair cream : 好難推,較lup, 無咩感覺

明義享all in one cream : 如果你皮膚勁乾,呢隻應該非常ok, 我用會覺得太潤,但晚上薄薄揸一層,第二朝感覺好似fu 完mask 咁

鹿茸面膜:揸完會發熱,滋潤no. 1, 我皮膚較易敏感,用完都無敏感,冬天用會適合d

總括黎講,whoo 的產品都較保濕/滋潤,呢排天氣咁乾,我都無甩皮,非常開心可以揾到隻啱自己,價錢ok 的護膚品{:1_1:}

黎緊會繼續更新試用whoo 產品嘅用後感

大宅

好好的參考資料. 謝謝

複式洋房

回覆:Sarahoney 的帖子

你係專櫃買?

複式洋房

回覆:Sarahoney 的帖子

Thanks for sharing, 你喺邊買?

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

Thanks!

可以做參考下次要試邊條line~

伯爵府

thank you for sharing

男爵府

珍珠宮

hashtag影視迷勳章

all in one

大宅

回覆:whoo 后 各種護膚品用後感 (會繼續更新)

我左gmarket 買架,黎緊會繼續更新拱辰享sleeping neck and face, 美白膏,津率享balancer cream eye cream... 用後感,想問下我點樣喺自己個post 到加野?

大宅

KPH732

公爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

大宅

引用:本人2x,++皮膚係混合性,過往咁多年無論冬

原帖由 Sarahoney 於 13-12-12 發表
本人2x, 皮膚係混合性,過往咁多年無論冬天夏天面同鼻側都會甩皮,就算勁fu 保濕mask, 揸保濕精華,情況 ...
天氣丹toner👍

大宅

本人2x, 皮膚係混合性,過往咁多年無論冬天夏天面同鼻側都會甩皮,就算勁fu 保濕mask, 揸保濕精華,情況 ...
你可以試all in one treatment lotion,都好好用

別墅

引用:Quote:原帖由+Sarahoney+於+13-12-12+發表

原帖由 bemobi 於 13-12-12 發表
你可以試all in one treatment lotion,都好好用
All in one treatment好用哎

別墅

All in one cream要係手到擦熱左再印上面的,精華要之後先搽

子爵府

我都有用 拱辰享水cream (朝早用),我都覺得好好,最緊要係唔lup, 6茸面膜係點用架?mask定cream黎?

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

cicice 發表於 13-12-12 18:55
All in one cream要係手到擦熱左再印上面的,精華要之後先搽
即係搽左 all in one cream 先搽精華?請問咁即係成個 step 係點? thx~

珍珠宮

引用:Quote:cicice+發表於+13-12-12+18:55+All+i

原帖由 Jennybearbear 於 13-12-13 發表
即係搽左 all in one cream 先搽精華?請問咁即係成個 step 係點? thx~
我去過一間水貨店,話all in one,係畀啲好忙既女性用, 有時候梗係一步一步搽最好攞。。。

lllval  agree  肯定呀  發表於 14-5-25 14:16

男爵府

大廚勳章 BK Milk勳章

Happy小米 發表於 13-12-13 12:10
我去過一間水貨店,話all in one,係畀啲好忙既女性用, 有時候梗係一步一步搽最好攞。。。

...
咁即係洗面, toner, all in one cream, 眼霜, 其他唔洗搽?
我g過 sample, 黃色, 好結的~~~

大宅

引用:Quote:原帖由+Sarahoney+於+13-12-12+發表

原帖由 SMILE_CHINGB 於 13-12-13 發表
我都有用 拱辰享水cream (朝早用),我都覺得好好,最緊要係唔lup, 6茸面膜係點用架?mask定cream黎?

...
鹿茸面膜係mask 黎,用秘貼打底後,將鹿茸面膜揸上面按摩5 分鐘後,再等多10 分鐘後用水洗,再繼續護膚程序

首頁
12345...11

尾頁

跳至