跳至

首頁

尾頁

洋房

swimming???

各位0609既媽咪, 你地有冇諗住今個夏天同bb去游水呀, 如果去你地會去泳池定沙灘呢, 我諗住同bb去沙灘游呀, 不過怕唔怕dirty呢, 大家傾下

複式洋房

Re: swimming???

我有,不過打算先去泳池先,感覺上比較乾淨。
你會買什麼東西俾bb浮起?

大宅

我都想同bb去游水呀!如果去沙灘有車會方便,但我怕bb會食沙!!! 去公共泳池又怕污髒,好多小便,又要帶好多行裝! :cry: 暫時都係諗住係屋企個浴缸玩住先. :lol:
勿以善小而不為,勿以惡小而為之!

洋房

我想買隻好似船o個d, 下面突兩隻腳仔出黎o個d比佢浮住玩, 因為我會同佢去沙灘, 唔敢比佢游住, 甘你呢???

複式洋房

我想問下係咪有d尿片防水架?

洋房

Vicky 0801
好似係有, 不過唔知邊度有得賣???

大宅

nat.laam 寫道:
Vicky 0801
好似係有, 不過唔知邊度有得賣???

有 huggies 游泳片
好似 mothercare, 同埋 bumps to bebe 都見過
不過我阿b上堂係著泳衣既, so far 上左一個月都冇問題 ....
基本上我未見過 bb 在游水期間 poo poo

禁止訪問

洋房

halyn:

我都係怕沙灘dirty, 但我又好想同佢去玩, 都唔知點, 有冇d野塗左會好d唔會怕細菌呢

伯爵府

去SWIMMING POOL啦~
不過我會去D私人個D..覺得CLEAR D~

複式洋房

thx nat.laam & virgobb

等我去睇下先

大宅

我昨日剛在mothercare買左 huggies 游泳片,
$25有3片,另外我又為bb準備了bb(圍頸)水泡一個,
水泡船一個,仲有兩套泳衣,今個夏天,一定要同小b玩玩,其實我都想帶佢到沙灘,但我都係怕佢食手變"食沙"呀!

洋房

BBrianma:
想問你有冇買防曬比bb? 如果有又買左邊隻, 同埋你d泳衣o係邊度買架, 幾錢左右, 因為我都想同b女去買, thanks

別墅

virgobb 寫道:

有 huggies 游泳片
好似 mothercare, 同埋 bumps to bebe 都見過
不過我阿b上堂係著泳衣既, so far 上左一個月都冇問題 ....
基本上我未見過 bb 在游水期間 poo poo

听你这样说,你的bb现在是在上游泳课了?请问一下你的bb是在那里上的?how to apply?

大宅

syslam 寫道:
听你这样说,你的bb现在是在上游泳课了?请问一下你的bb是在那里上的?how to apply?

係呀,我上左一個月啦. http://www.hwiswim.com/
另外, YMCA, YWCA 都有 BB swimming course. 你可以問下.

別墅

virgobb 寫道:
[quote]
syslam 寫道:

係呀,我上左一個月啦. http://www.hwiswim.com/
另外, YMCA, YWCA 都有 BB swimming course. 你可以問下.[/quote]

Thanks ar.. I have just visited the said web-site. Its centres are located at the HK Island side only.... I live in NT... so wouldn't consider it .. Let me check check YMCA and YWCA sin...

大宅

YMCA有親子游泳班,不過係平日.
YMCA - http://www2.ymcahk.org.hk/member/html/documents/Aquatics.pdf

YWCA - 2007年5-8月泳班資料 http://rsad.ywca.org.hk/
勿以善小而不為,勿以惡小而為之!

別墅

Virgobb

我想問下你, 清林上完swimming class之後係咪幫佢抹完身就返屋企即刻同佢沖涼架? 因為我老公想星期日帶亞b落樓下會所玩水, 我諗緊, 樓下玩水就話可以即刻包毛巾同佢上番樓沖涼o者, 但係如果我帶佢去沙灘, 咁點清潔呢? 因為沙灘全部都係強力花酒,沖吾到涼~~

別墅

Dinomine 寫道:
YMCA有親子游泳班,不過係平日.
YMCA - http://www2.ymcahk.org.hk/member/html/documents/Aquatics.pdf

YWCA - 2007年5-8月泳班資料 http://rsad.ywca.org.hk/

Thanks alot for the info
I think I will try YWCA in Jul/Aug...

洋房

我都係甘諗, 究竟點同阿b沖涼呢, 又怕佢冷親, 點先好呀
maymay829 寫道:
Virgobb

我想問下你, 清林上完swimming class之後係咪幫佢抹完身就返屋企即刻同佢沖涼架? 因為我老公想星期日帶亞b落樓下會所玩水, 我諗緊, 樓下玩水就話可以即刻包毛巾同佢上番樓沖涼o者, 但係如果我帶佢去沙灘, 咁點清潔呢? 因為沙灘全部都係強力花酒,沖吾到涼~~

首頁

尾頁

跳至