自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

迷信d講,請問如果撞

男爵府

好媽媽勳章

Re: 迷信d講,請問如果撞

男爵府

不如你試吓去油麻地間廟宇問吓 求過安心

男爵府

好媽媽勳章

大宅

我聽人地講如果想知係唔係撞到唔乾淨的野,可以去查吓"日腳",我諗買元寶蠟燭d鋪頭可以幫倒你

男爵府

係呢間,至於點樣問我唔係好記得,因我好耐之前去過,希望幫到你. [quote]
依媽 寫道:
Asher,

好多謝你回應我啊!想請問你話

男爵府

依媽

如果你懷疑有dirty嘢跟住自己,想去問問,
你不如去這個topic-->here看看,我見有位mrs so,你睇吓便知一二.

男爵府

好媽媽勳章

男爵府

好媽媽勳章

男爵府

好簡單去你屋企附近既纸朿鋪, 問日閣, 佢哋會同你check吓係咪撞到dirty野, 跟住佢哋會教你拜拜(在街), 做完心安理得, 唔駛擔心, 逢凶化吉, 好快無事.
講多樣野你知, 我同老公, 仔女都係天主教, 但有時仔女病得耐, 我媽咪就會去做lee樣啊, 好似都幾work喎!!!!!!

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

依媽:我好小周圍睇topic架,咁今日冇拿拿我唔知點入左呢道就睇到你個topic,照咁睇你當然冇買到呢間屋啦,其實出過(死過人)的屋係田土廳有登記架.

你都咁快就知道左呢間屋有問題其實你已經唔係衰運,你入完去個感覺一直就唔好,第一就係你過唔到心理呢一關.

如果你真係衰運到你就會買左呢間屋仲會住左入去添架,因為一間衰屋會招衰運的人,反而比你發覺左而冇買咁即係唔係衰啦.

如果第二間地產唔講出來你就唔會個心理上咁大陰影,就係因為你一家未到運滯所以先會有人話比你聽間屋有事,所以你要克服心理先.

鬼神的事你越去信就會有架啦,果間屋主命中注定左咁結果同你又冇關連又唔係你迫佢,加上係佢自己解決自己唔應該報復係別人身上者,除左拜下神之外你都要放開d克服之前個陰影.
<br><br>

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

樓主你唔洗驚!我頭先先落左樓下買香果d鋪頭查完日腳
事關我粒寶貝仔發燒發左6日,睇左千幾蚊醫生都未好返
再每日喊喊喊,唔肯落地,一定要我媽咪抱住,咩住
一下都唔肯落地,完全唔肯食野,無人可以摸佢
一摸就喊,只係得我媽咪可以掂佢,我係佢呀媽
佢見倒我好似見x(唔想打果隻字)甘,一見倒我就喊

頂唔順!落去查日腳,因為我個仔雖然頑皮,但唔會甘喊
一查就知佢咩事!話左比佢知呀仔邊一日出街返黎發燒!
如果發燒又驚又喊,就係野倒唔clean既野,
查倒係見倒吊頸x...嚇到我想喊甘制...
因為我以前搵過佢幫手,果時呀仔日日夜晚定時定後喊到傻
一搵佢汁左野拜一拜,當晚即刻無喊喇....
我頭先岩岩汁完份野,$15!汁既野唔同就唔同錢,
都係幾十蚊嫁唔貴,今晚我就會去燒,燒完呀仔應該無事!
or你想知今晚燒完點你可以pm我,我今晚話你知都ok!

你記住話佢知你係邊一日去左果間屋喎!
無事既!放心啦!!

大宅

最近流行性感冒肆虐。
我和阿仔之前都燒左五日以上。老公燒左一日。
聽阿仔講學校都有老師請假多日....
樓下個中醫話最近好多人都有這些徵狀來看病。

我附近有個鄰居個女都係燒左超過5日。
唔知哪區一間小學好似同一班就有成十人染病無返學。
深圳都有小學爆發流感。

而加係流感爆發期,而這次病毒,很多人都係發燒連續幾天唔退。

我阿仔之前都燒都short short地,累得唔想任何人騷擾佢。

nikinokb 寫道:
樓主你唔洗驚!我頭先先落左樓下買香果d鋪頭查完日腳
事關我粒寶貝仔發燒發左6日,睇左千幾蚊醫生都未好返
再每日喊喊喊,唔肯落地,一定要我媽咪抱住,咩住
一下都唔肯落地,完全唔肯食野,無人可以摸佢

頂唔順!落去查日腳,因為我個仔雖然頑皮,但唔會甘喊
一查就知佢咩事!話左比佢知呀仔邊一日出街返黎發燒!
如果發燒又驚又喊,就係野倒唔clean既野,
查倒係見倒吊頸x...嚇到我想喊甘制...
因為我以前搵過佢幫手,果時呀仔日日夜晚定時定後喊到傻
一搵佢汁左野拜一拜,當晚即刻無喊喇....
我頭先岩岩汁完份野,$15!汁既野唔同就唔同錢,
都係幾十蚊嫁唔貴,今晚我就會去燒,燒完呀仔應該無事!
or你想知今晚燒完點你可以pm我,我今晚話你知都ok!

你記住話佢知你係邊一日去左果間屋喎!
無事既!放心啦!!

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

叮鈴 :

可能我講一半又唔講一半啦,講埋佢先

甘呀仔發燒發左好多日喎,食左7日藥,依家無燒喇!
食返小小野!但唔知點解仲係日喊夜喊喎
仲要係死唔肯落地!!出到街仲衰!!係都要抱住!!
我個仔最鍾意就係周圍跑,自己行,係甘搞搞震佢先開心
點知湊佢坐mtr都唔肯...(平時最like)
無理由病好返都仲甘樓計嫁,所以就落左去查日腳喇

我都知呀仔病係有可能,但佢唔會甘樣,同平時好唔同
有時會望住個門口大喊,喊住搵我呀媽,(我係度當我透明)
一查佢就話呀仔係果日開始發燒既,就係見倒果隻野喇
甘當日我真係湊左佢去樓上診所既地方,一返到去就開始

(我家族是有陰陽眼的,所以我當然相信世上有鬼.
我dad,家姐,呀哥,姑姐,呀e......全部也是見倒的
當然我也見過 )

大宅

nikinokb

你所講既野同我個仔好似
一定要我媽咪抱住,咩住
完全唔肯食野,一食野就嘔無人可以摸佢
已出院好返都係咁………

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

pinky00110:

呀仔平時好跟我嫁!!係呢幾日先係甘,
又係一食野就嘔呀...不過都有可能係佢作病唔舒服
得2個原因,一係佢真係病唔舒服又唔識講出黎
二係佢野到唔clean既野,我就好肯定我呀仔係二
因為他平時是我湊的!我知道他的習慣,不是這樣的!
無啦啦大喊真的不是我仔仔呀...我仔仔打都不喊的!!
你baby點解會甘?有無係佢病前湊佢出夜街等等

大宅

nikinokb :

亞仔出完尖東海旁之後1日就發燒,睇左2個e生都話無咩事燒到第4日104度入院住左5日出院無事返到屋企完全唔肯比人抱,婆婆帶佢睇中e話亞仔驚風

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

pinky00110:

係咪到今日都仲係甘呀?不如你試下落樓下街市呢
有d係賣香果d鋪問下佢有無得查日腳啦!
我自己就覺得查左燒份野,幾十蚊買份安心囉!
因為尖東海旁話哂係海邊,有唔clean既野唔奇呀!
不過有d就伯呃人係甘汁d野比你燒,
我樓下果個係熟人所以無呃我地呀,幾十蚊都唔洗嫁咋
你試下啦!!

大宅

nikinokb:
我亞媽自已去買都拜咗2次,但就無查日腳如果查係咪會知D咩架?

公爵府

醒目開學勳章 畀面勳章

pinky00110:

應該唔同嫁!要查下日腳先知咩事先可以跟返汁嘛!
我呀仔係查左,佢知咩事喇,就幫我汁囉
因為佢話見倒d咩先要燒咩呀甘嫁!
你自己落去查都得嫁!
你話佢知你bb幾大同埋邊一日湊佢出去返黎之後發燒
甘就得喇!希望你bb都快d無事啦!!!

首頁

尾頁

跳至