夫婦情感

跳至

首頁
45678...13

尾頁

男爵府

引用:借題訴苦,我之前小產左,嚟緊星期三要覆診

原帖由 lemongi 於 14-01-12 發表
借題訴苦,我之前小產左,嚟緊星期三要覆診,之前已經同佢講左邊一日,早兩日佢同我講唔記得左我要覆診,果 ...
啲男人個腦唔知諗乜。家下公司無左你幾個鐘會執咩!老婆大住肚唔驚既咩?

別墅

回覆 回覆:MCEsc的帖子

呢d事我冇同人講過,投先打呢段嘢時唸返真係忍唔住
佢因為要返工陪唔到我,我唔怪佢。但如果因為要打波陪唔到我,我真係嬲,況且今次係小產後第一次覆診,唔多唔少都會講返小產原因同日後要注意嘅嘢。

禁止訪問

回覆:女人嫁錯人係精神上的折磨

子爵府

唉,大家呢排點;?

我剛剛同老公吵完大架!

今日被佢無啦啦話我衰!

我就開始火起,佢話我成日發脾氣!

我咪串佢,你又好好?買送錢都無俾過我,我都煮飯你地食,你話我衰!

我又無做錯野,都被人話我衰

子爵府

我都唔知呢段婚姻可以維持幾耐?

成日吵架!

chubbymami  me too  發表於 14-3-6 00:56

子爵府

有d 唔知點好?

大宅

我都係識錯郎,少不更事, 俾人呃.....
當初以為佢好溫純, 點知又係搞女人....

睇新聞黎瑞恩都婚變, 表面又係好幸福果D 少奶,
宜家做人要睇開D, 最緊要唔好勞氣, 自己開心就夠...

madkk32  點解D男人咁鍾意攪女人, 又要結婚?  發表於 14-1-16 18:53

子爵府

我應該忍定分開

pollyloklok  我都想知應該點好  發表於 14-2-9 23:49

瑪瑙宮

VIVIANLOVEBB 發表於 14-1-16 10:57
唉,大家呢排點;?

我剛剛同老公吵完大架!
唔好煮.

伯爵府

回覆 VIVIANLOVEBB 的帖子

http://www.youtube.com/watch?v=hINRZ9WtxEM

我好鍾意聽衍陽法師講道理, 之前我都係無宗教信仰, 不過對彿學感興趣同埋信因果, 姻緣, 有時間可以睇下呢條片, 係衍陽法師講返自己點樣過感情難關, 希望都幫到你!

大宅

回覆:carpoon 的帖子

同意都極,但有孩子,自己必須對佢負責。

大宅

唔好話嫁唔嫁錯, 好多男人婚前婚後/人前人後兩個樣。所以無論幾幸福都好, 都唔應該太依賴個男人。

而家呢個年代, 再冇男尊女卑。唔係話男人賺錢番唻養老婆就大X晒, 老奉乜都唔駛做要人服侍! 我明白好多JM因為有小朋友而好怕/唔想離婚, 但你地試想下, 一個小朋友長期生活於一個唔快樂o既家庭裡面, 對小朋友o既成長會有好大影響。

KITTY1103  *2  發表於 14-2-7 19:12
Ocean11    發表於 14-1-17 17:17

珍珠宮

回頭浪子 發表於 13-12-17 18:35
放心。。。嫁得啱嘅唔係咁多,大把人陪。。。有始多嫁得係好,有好多暗啞底強顏歡笑遮。。。

...
同意。。其實好多人眼人幸福既人查實都係心中很多不滿,身在福中不知福。

翡翠宮

其實,我都唔知自己算唔算嫁錯人,亦啊知佢算啊算婚前婚後兩個樣

有部份優點係結婚前我已經buy佢,我鍾意佢生活比較簡單,唔會出去同朋友打波、飲酒飲天光……仲有唔好打機,同埋專一,個人好有交帶,會自己報到,日日放工盡時返屋企,又無乜秘密,唔會話要私人空間,令我好有安全感,呢d係婚前響後無變過~

但結婚前我buy佢對我好同脾氣好,但婚後就唔同左,唔知係唔係佢唔中所講,長期返通頂的人係燥底d,婚後佢成日同我講工作壓力好大,成把話累好眼訓,成日覺得佢好無朝氣~

但婚前已知的缺點,當然婚後都一樣,無情趣、悶蛋、個人好木、唔識氹人、唔會講甜言蜜語~

但婚後佢好顧家,一出糧就攞哂返黎屋企,出雙糧就交比我分配,同埋日日放工都會問我冇無野環幫我買,佢會幫我買餸,屋企8成日用品都係佢負責買~

不過,有d野就係婚後一齊生活先知,可能拍拖個陣我盲左睇唔到,又或者日日見住問題越見明顯,我同佢係使錢方面的價值觀好唔同,而且我做事比較性急,佢做野好鍾意拖,個人超無手尾,同埋非常唔細心,最鍾意話親佢就話「我點知姐,我唔知呀嘛」,好多野我諗住正常人見到唔使人叫都會幫手,點知佢可以無動於衷,我激氣過好多次,話佢就話我都無叫佢幫手,但我覺得大人大者要叫就大家無癮喇,之後佢好坦白同我講,我要佢幫手真係要出聲,如果我出聲佢一定幫,但唔好旨意佢佢好醒目會自動波,佢咗講我又了解多左佢一樣野,唔使激死自己唔少細胞~

另外,我見有jm話 d男人人前人後兩個樣,我初頭都有少少覺得我老公係咁,但後黎經我觀察,佢唔似係專登同扮野,因為佢無咁醒目識咁做,同埋,曾經我覺得佢好怪,好難了解佢,因為我有時做同一件事or講同一番說話,佢係唔同時候會有唔同的反應,後黎經我觀察我覺得佢係好睇自己心情行事,當佢心情大好時,佢好多野好易話圍,但當佢心情唔好時,佢就好似睇乜都唔順眼,所以當同朋友、親戚有聚會時,佢因為心情好就會好多野講,見到咁多人同個女玩佢會好開心,對我把口都甜d,但係屋企佢就好多時唔出聲,又或者會黑面,所以初頭會覺得佢好似帶住假面具咁,但其實唔係~

千心  其實你個老公都已經好好,不要要求太高了,要佢幫手時真係要出聲架,記住對方不是你肚裡條蟲,你唔講佢又點會知你內心想甚麼呢??  發表於 14-3-7 02:00

複式洋房

嫁錯都可以離婚,但有左小朋友就唔得,死忍都要忍落去!!!好累

pollyloklok  無錯呀……  發表於 14-2-9 23:51

子爵府

:pppp::pppp::pppp::pppp:冷戰中

別墅

有時相處落去知道更多問題,要時間。。

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:有d+唔知點好?

大宅

回覆 VIVIANLOVEBB 的帖子

別墅

首頁
45678...13

尾頁

跳至