跳至

首頁
12345...81

尾頁

珊瑚宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 澳門媽咪會 Part 13

最愛=貓仔 寫道:
月希,呢d天氣真係麻煩d...要小心,夜晚訓左唔好開咁大個冷氣添呀,唔係吹親氣管又煩啦...

我個女都睇左五次e生了,仲未收晒鼻水+止咳...頭痛呢~

我屋企重未開冷氣...
因為晚上d風都幾涼...唔係熱得太過份
我唔想咁早開冷氣...依家先20幾度..幾時先開到30幾度喎...氣體唔過3字都唔開住....

男爵府

hi, 好耐無上黎呢個topic傾嘞!

係呢, 澳門單中槍案, 公佈左係咪警察開個槍呀?

大宅

月希 寫道:
[quote]
Cathy2002 寫道:
月希,

你知唔知,皇朝成昌就黎執笠呀,我昨日聽親戚講 :cry:

一早知啦...佢4月中開始樓上d用品重7折添...到月尾連樓下d食品都9折...

好似話比隔離馬會果個老虎機場霸埋 [/quote]

聽講個舖賣到成億喎,我係佢,都賣左個舖啦 :-P 仲做咩超市

珊瑚宮

聽講個舖賣到成億喎,我係佢,都賣左個舖啦 :-P 仲做咩超市

唔知呢...我只係知話佢做多10年都搵唔到果個數囉..只係知佢賣左好多錢

大宅

月希,我屋企係後座,冇你屋企咁好,咁通風呀...老公又超怕熱,開左冷氣好耐啦...

今日你好返晒未呢?

我都想快d可以搬去通風d的地方,但小朋友咁細,搬離開6299又好唔方便...真煩...

月希 寫道:
[quote]
最愛=貓仔 寫道:
月希,呢d天氣真係麻煩d...要小心,夜晚訓左唔好開咁大個冷氣添呀,唔係吹親氣管又煩啦...

我個女都睇左五次e生了,仲未收晒鼻水+止咳...頭痛呢~

我屋企重未開冷氣...
因為晚上d風都幾涼...唔係熱得太過份
我唔想咁早開冷氣...依家先20幾度..幾時先開到30幾度喎...氣體唔過3字都唔開住....[/quote]
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

珊瑚宮

最愛=貓仔 寫道:
月希,我屋企係後座,冇你屋企咁好,咁通風呀...老公又超怕熱,開左冷氣好耐啦...
今日你好返晒未呢?
我都想快d可以搬去通風d的地方,但小朋友咁細,搬離開6299又好唔方便...真煩...

未丫...唔知係咪天氣熱...今朝頭痛...琴晚同今日成日都條氣唔係好順咁...呼吸得好辛苦...
重要鼻塞...d鼻涕.抹極都重有 :-(

侯爵府

月希

今日過30度啦~ 快d開冷氣啦, 個人會舒服好多~

珊瑚宮

stephenietam 寫道:
月希

今日過30度啦~ 快d開冷氣啦, 個人會舒服好多~

琴晚開左啦..因為太熱我又唔係咁舒服..都呼吸唔到

大宅

噢, 月希,

你唔舒服呀? 冇咩事嗎?
boo好緊張, 日日追問住我個晚駿駿撞親有冇事喎.
個晚我剛剛好趕到過關返來同boo食飯. 但係我去大陸做野今次全係戶外, 我都中咗暑.

你係咪感冒呢? 天氣又熱, 過兩日會落幾日雨喎. 小心d啦.

珊瑚宮

mlchong...駿駿冇乜野...係arm果度瘀左囉..

係丫..我病丫...燒左幾日..又頭痛又鼻塞左幾日咁囉..果日你見到我..我都成日要"sun"鼻涕架....唔知係咪感冒..睇左幾次醫生都冇話乜事..不過佢地話我燒到40度就應該唔係病菌係病毒感染囉...

哎丫...又落雨..weekend又冇得同駿駿去海灘~_~已經講左幾個星期..但係天氣都唔好..一係我就病

你中暑???冇乜事丫嘛..果日見你都冇野架...

大宅

月希,咁點好呀? 咁耐都唔好...真係好麻煩...食清d有冇幫助呢?

瑤瑤又係d鼻涕一直都唔好...我都唔知點算...今晚又去睇e生...

我都想同瑤瑤去沙灘呀...但落雨呀? 咁今週唔知去邊好添...明天要好好諗下...
http://hk.myblog.yahoo.com/kityo-bear/

珊瑚宮

TOBY...我依家係等佢慢慢自己好啦...西藥都食左成個星期囉..好傷胃...

如果落雨..都係去八佰伴架啦...都冇乜第二d選擇....如果唔係成日落雨既咪去漁人碼頭行下囉...唉~成日weekend先黎落雨..真係冇癮

大宅

月希...咁你飲多d湯水啦...呢d天氣係要消下暑...呢排我99日日睇住我個女,隔日又要陪佢睇e生,都冇時間煲湯...好想飲湯呢 ><

不過我同老公早幾日先行完八佰伴...而且瑤瑤好似去機地開心過去熊貓樂園好多...唉...唔知去邊好...
月希 寫道:
TOBY...我依家係等佢慢慢自己好啦...西藥都食左成個星期囉..好傷胃...

如果落雨..都係去八佰伴架啦...都冇乜第二d選擇....如果唔係成日落雨既咪去漁人碼頭行下囉...唉~成日weekend先黎落雨..真係冇癮

別墅

點解到part13我要續個subject click入去至睇到你地
d留言既, 睇得好辛苦呀!!!!!!!!

珊瑚宮

澳門傻媽媽 寫道:
點解到part13我要續個subject click入去至睇到你地
d留言既, 睇得好辛苦呀!!!!!!!!

唔明?乜續個subject click入去?
part 13咪part 13囉..重有其他subject?
定係其他topic??完全唔明你既問題

大宅

早晨呀,月希

你好d未呀

珊瑚宮

早晨呀,月希

你好d未呀

早丫..

好好多囉..重有少少鼻塞咁囉
不過琴日同前日都有頭痛..唔知今日會唔會呢?

大宅

月希 寫道:
[quote]
早晨呀,月希

你好d未呀

早丫..

好好多囉..重有少少鼻塞咁囉
不過琴日同前日都有頭痛..唔知今日會唔會呢? [/quote]

唔好曬親呀,我有時一曬多少少,個頭就暈暈地,如果唔怕咳,可以飲支保礦力,保持電解質平衡,會無咁易暈架. :-P

洋房

唔好曬親呀,我有時一曬多少少,個頭就暈暈地,如果唔怕咳,可以飲支保礦力,保持電解質平衡,會無咁易暈架. :-P

如果有咳可以加暖水飲, 有人講過電解質唔平衡就會病 :-(

珊瑚宮

係丫..我之前就好番..點知曬一曬又燒過...咪搞到睇左4次醫生先退晒燒囉

但係保礦力...飲到我唔想飲啦..燒左一個星期...成個星期就係飲保礦力...飲左幾次1L既..依家見到都怕

首頁
12345...81

尾頁

跳至