自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章

回覆:香港已「死」,大家認同嗎?

認同,最後悔係生咗阿仔,父母都係香港人,代表佢呢世都係二等公民,捱死一世。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

侯爵府

大宅

畀面勳章 BK Milk勳章

香港發展得最快係70多80年代,當時英國佬話晒事,一D民主都無。當時從大陸到香港嘅"新移民",到香港都只係求安居樂業,"香港精神"從來只係"向錢看"。
97後,話要講民主,政客為求選票不擇手段,政府又超弱勢,要做的事做不到,吾一定要做的事更加吾會做。
香港應該未死,只係cancer末期……

別墅

飯民只係識得普選,其他咩都唔駛講
只有普選先可以解決問題,只有普選…………
家下突然覺得成龍大哥講句,中國人係要管係正確

大宅

子爵府

引用:Quote:siukei17+發表於+13-12-19+09:32+今

原帖由 barbiewong 於 13-12-19 發表
市民怨氣何來
呢d似發洩多d

子爵府

引用:Quote:原帖由+cityowl+於+13-12-19+發表香

原帖由 siukei17 於 13-12-19 發表
抗爭?

黃毓民、大舊、長毛、社民連、公民黨、黃子峰、學聯班大學生
有d人可能唔知其實有好多人關心社會,不過人地有修養所以冇傳媒睬佢,咪以為冇人出聲,但就以為真搞事嘅係出聲

公爵府

好媽媽勳章

引用:回覆+siukei17+的帖子你都幾好笑,+矛頭指去

原帖由 cityowl 於 13-12-19 發表
回覆 siukei17 的帖子

你都幾好笑, 矛頭指去終審庭,呢單野點解唔關政府事?
我予頭直指終審有幾搞笑?喱度好多人都唔妥終審嘅決定有咩問題?

冇自由行亦有莊豐源!!
自由行係衰塞滿晒香港、推高香港通帳,但佢唔係食香港!!

莊豐源、雙非、今次綜緩係食香港!影響比國教、比全民退保更逼切更深遠!!

喱班成日代表「民意」嘅人唔出聲?喱d議題係全本土香港市民意見一致,冇分歧!!!!

我冇話佢地「一定」要出聲,但你用「抗爭嘅人」我第一個唸到係佢地,唔係你指邊個?

大宅

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

未死 做港人灰啫

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 陪月勳章

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

公爵府

hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章

cityowl 發表於 13-12-19 11:18
回覆 siukei17 的帖子

抗爭一定要黃毓民長毛黃之鋒帶領的嗎?佢地有獨家抗爭權?

我地同佢地只係用不同途徑表示不滿, 一定要企出黎先叫有做野? 我都曾send email去特首辦, 去勞工處, 咁係唔係仲算坐以待斃? 我都要返工照顧屋企, 仲有個屋企人要照顧, 企唔到黎都好, 至少我做到既都會試

子爵府

2023年兔年勳章 畀面勳章

就黎香港會重演 1967 件事件架啦.....係就我都參與啦.

大宅

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

我們兩公婆年年交稅,換來個b找唔到幼稚園

子爵府

認同呀! 因為叫大家做選民, 都藉口多多

真正香港人唔做選民, d黨係唔會冇啦啦去幫你架, 人地都要靠選票先可以一個月賺十幾萬, 你地唔做, 人地新移民係咁登記, 你當自己去參選議員要養家丫, 你會幫邊一班人呀???
I love you once.
I love you twice.
Oh...I love you more than beans and rice.

男爵府

其實會唔會有遊行?我想join

大宅

我地香港人等死,好冇耐

子爵府

原來綜審庭法官智商都不外如是,只識根據法理條文系度說文解字,玩弄數據。而吾根據社會現實情況來判,白痴得好笑。

首頁
12345...6

尾頁

跳至