自由講場

跳至

首頁

尾頁

民房

我想開一間夾糖店???

請問大家可以幫我解答以下問題呢???
我想開一間夾糖店
1.開始需要多少錢?
2.可以在哪兒找到軟糖店的透明櫃?大約多少錢?
3.又可以在哪兒找到軟糖批發商呢?大約多少錢一磅?

男爵府

Re: 我想開一間夾糖店???

hi, babysa, I also wanted to open this kind of shop 1 mth ago, but ended up, I didn't do it, cos I found out it's impossible to earn $, or just few, but I don't understand how come the BEE candy shop can be found anywhere.

男爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我朋友開左無耐,o係西9,競爭好大,佢話依家半守半虧,好辛苦~
我大約問過下d價$,佢話d糖價係跟歐元ga,歐元一升d糖價就升,好慘~
佢個糖櫃(有兩個)每個3千蚊,d糖佢就一包包散買,好似話賣出一包就賺廿幾蚊,不過佢話有d大公司一箱箱入來貨價就無咁貴lo,我只可以答到咁多,希望幫到你la~

子爵府

好媽媽勳章

如果淨係賣夾糖(德國沙糖)係唔夠維皮,要兼賣其他糖果零食,例如去永樂街批發d魷魚絲呀,豬牛肉乾呀,涼果呀自己包裝, 一包成本大約5-6蚊賣10蚊,咁有5-4蚊賺,利錢多d.呢行利潤好微...如果諗住賺份人工都可以講勉強,請多個人就唔夠喇.但一個人睇舖又唔得,要搵義工幫手架.

春有百花秋有月 夏有涼風冬有雪 若無閒事掛心頭 便是人間好時節

水晶宮

熱血金章 至尊種植勳章 畀面勳章 2011精緻種植勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我唔睇好夾糖店, 夾糖潮已out左好耐, 你食"水尾"........我都有 N年無去夾過糖了。

仲有"憂之涼品". "0 食勿語"....同呢D大型連鎖店去爭生意,我唔認為你可以FIGHT低佢地。

你不如諗下第二D生意仔。

大宅

好媽媽勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都唔主張妳開夾糖店囉!!
我比唔到做生意既建議妳~ 但...
響消費個面睇, 我就算係賣糖既地方行過,
都唔會入去, 因為夾糖已經過左個黃金期,
反而d買日本小食既仲吸引~ 但入貨唔平a!!
妳仲要諗下開係邊.. 鋪租.. 人工..

首頁

尾頁

跳至