跳至

首頁

尾頁

複式洋房

bb幾時先識郁呀?

我已經19wk,但仲未覺得bb識郁,咁點算呀??
係咪正常架???? :cry:

大宅

Re: bb幾時先識郁呀?

醫生話第一胎多數大約22W, 第二胎大約20w.我都未feel到, 唔駛驚啦.你幾多week 呀

男爵府

唔好咁擔心。我都係19weeks,不過仲未feel到佢郁。我d做o左媽咪的朋友話冇咁快o架,大約20個星期後啦。
kanise 寫道:
我已經19wk,但仲未覺得bb識郁,咁點算呀??
係咪正常架???? :cry:

別墅

我第二胎,18weeks番廣華檢查,醫生問我BB郁未,
我話好似有D野彈吓彈吓咁,醫生話係架,係BB胎動黎架,
咁我16weeks到都感覺到彈吓彈吓咁,好得意架~

水晶宮

我第二胎都未feel到

大宅

我都已經19week了, 早兩日FEEL到肚皮好似有D神經跳, 但我唔知係唔係亞B郁, 好想快D feel到郁, 一定好得意

大宅

我都開始 feel 到 bb 郁啦, 好得意 又 好開心

別墅

This is my 2nd bb. I just felt my bb moved last night (week 17).
I was lying down and face up, and suddenly the tummy was moving...

大宅

我第一胎 17week 開始feel到bb郁 係喇係喇 肚皮好似有D神經跳咁 有時bb"了了" 下

複式洋房

fpy 寫道:

哈哈...我都有呀,重以為lee d唔係添

別墅

JessieB 寫道:
[quote]
fpy 寫道:

哈哈...我都有呀,重以為lee d唔係添 [/quote]
原來胎動真係咁架? 我都以為唔係咋.... :-P

複式洋房

14wk時第一次覺得佢係肚皮彈過, 初時都唔肯定架, 宜家18wk, 佢日日都彈吓彈吓咁玩, 連老公都feel到了.

別墅

nancypls 寫道:
14wk時第一次覺得佢係肚皮彈過, 初時都唔肯定架, 宜家18wk, 佢日日都彈吓彈吓咁玩, 連老公都feel到了.

bb大約每日郁幾多次呀? 密唔密呀?

別墅

nancypls 寫道:

bb大約每日郁幾多次呀? 密唔密呀?

民房

我個BB都未郁呀,有d擔心!!

別墅

ritas, 唔使擔心哦, 人地話正常第一胎20-22週至感覺到架...

你試下比個好靜既環境好好坐/訓定落黎, 放鬆下自己然後留心一下bb有冇動靜丫! 佢可能係鍚住媽咪唔大力踢你咋嘻嘻!

大宅

好媽媽勳章

我都踏入20周了, 肚都未feel 到郁, 我都唔擔心, 因為照超聲波見到bb郁, 一切正常就得啦.
e生話初初胎水多都會唔覺郁架, 特別係第一胎
大家放鬆d, 生個健康的b啦

男爵府

我發現平訓又或者坐係度既時候, 比較容易feel 到呀b郁, 大家都可以試下~

KatieMami 寫道:

你試下比個好靜既環境好好坐/訓定落黎, 放鬆下自己然後留心一下bb有冇動靜丫! 佢可能係鍚住媽咪唔大力踢你咋嘻嘻!
三個人, 一 條心

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我食完野之後..佢好似郁得特別快...呵呵..
而家17week..但係佢九唔九都踢我..

大宅

我就18weeks, 食晚飯就郁得好快, 唔知佢有份食好嘢特別開心啲

首頁

尾頁

跳至