家事百科

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請提供抹窗工具&方法

家中窗由下推開,清理不到窗外,曾見過一些磁石吸著已可抹到窗外,但最近不見此產品,請問大家有無好提供?

別墅

Re: 請提供抹窗工具&方法

我試過用你所說的磁石,唔知是否我的方法不對,總知是覺得不好用,用太少水,磁石不能移動,用太多水又很不方便,我都想知有無其他方法

akachanbon 寫道:
家中窗由下推開,清理不到窗外,曾見過一些磁石吸著已可抹到窗外,但最近不見此產品,請問大家有無好提供?

複式洋房

請問邊到買到此磁石工具,穩陣嗎?我驚跌落街
[quote]
xiuhaha 寫道:
我試過用你所說的磁石,唔知是否我的方法不對,總知是覺得不好用,用太少水,磁石不能移動,用太多水又很不方便,我都想知有無其他方法

.

子爵府

我屋企係推開o既窗,所以提供唔到好o既抺窗方法俾你!
但多年前o個隻滋石抹窗我覺得唔好用呀,可能佢做示範塊玻璃唔厚,所以用得好似好順咁,但我已跟佢方法(佢話唔用得玻璃水,要用洗潔精開水),係滋石吸唔實,佢係有條繩唔會跌落街,但真係成日跌,話就話可以拉番上嚟,但自然反應我真係每跌一次就嚇一嚇,所以用左幾次就掉左嘞!而且都抹得唔係咁乾淨!

別墅

唔記得邊到買啦,不過都是在街邊檔.
我就係驚跌落街,用得唔放心.所以抺得很辛苦.最後都放棄.
我想知有無其他方法抺大玻璃

akachanbon 寫道:
請問邊到買到此磁石工具,穩陣嗎?我驚跌落街
[quote]
xiuhaha 寫道:

.

大宅

Before Panasonic has one magic window cleaner, and i have called the sole agent asking for buying. They said they have stopped the import to HK because the living situation in HK is different from Japan, most of us live in high-rise building and it is dangerous to use it in HK.

首頁

尾頁

跳至