網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

虎到金來勳章 DHA勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

用Dim Buy集運, 已經向18日集了貨, 已付款, 但一直都未處理. 以前好快, 第2日已經送到. 但今次訂單status一直只顯示"已付款".
想揾客戶服務, 但熱線 2780 2611 只有放錄音, 不能直接聯絡客戶服務,
有無人試過?

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:用Dim+Buy集運,+已經向18日集了貨,+已付款,

原帖由 qlala 於 13-12-20 發表
用Dim Buy集運, 已經向18日集了貨, 已付款, 但一直都未處理. 以前好快, 第2日已經送到. 但今次訂單status一 ...

你打電話後按“2“選物流服務,按“4“選無限配送,再按“0“就可以同CS直接對話
佢應該會答你雙十二過後,多左貨所以慢,不過dimbuy都出哂名慢

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

別墅

回覆:無人試過 Dim Buy

有算你聯絡到佢都係hea up架
唔好再用佢啦

子爵府

虎到金來勳章 DHA勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章

orangekkkkk 發表於 13-12-20 11:09
你打電話後按“2“選物流服務,按“4“選無限配送,再按“0“就可以同CS直接對話
佢應該會答你雙十二過後 ...
唔該哂你, 原來要咁樣先有直接對話.

伯爵府

我今朝先付左兩單等送黎,你咁講完...希望唔會耐喇

我而家多數係大件野先用 DIM BUY.. DIMBUY 由淘點開始用到而家,越黎越慢
細件唔太多我都寧願用其他細公司
   每日都咁開心!!!

子爵府

回覆 關你咩事 的帖子

貪佢咩都自動化, 唔使成日旺旺.
點知今次竟然咁樣 ...
你有無其他用開, 請推介.謝謝!

子爵府

BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:+本帖最後由+qlala+於+13-12-20+11:45+編輯

原帖由 qlala 於 13-12-20 發表

回覆 關你咩事 的帖子
你不如用國際轉運,或者新世代 hkrefill,whatsapp即時問,入庫又快

Anyway the wind blows, doesn't really matter to me, to me...

大宅

熱血勳章

我都覺dimbuy慢左,今次玩國際轉運用4px又好似幾好,一入左庫就有sms,我仲等緊d貨到齊

好多jm都話4px服務態度好架,你下次可以試下,佢自取平過dimbuy

翡翠宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我記得初期用佢, 係有得msn在線問架, 不過依家變左得電腦聽既熱線.

子爵府

回覆 orangekkkkk 的帖子

原來仲有咁多選擇, 等下次試下, thanks.

伯爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我19號揀tgx運費到付,頭先睇返話已經派送中

子爵府

kumary 發表於 13-12-20 12:47
我都覺dimbuy慢左,今次玩國際轉運用4px又好似幾好,一入左庫就有sms,我仲等緊d貨到齊

好多jm都話4px服務 ...
唔好意思,想問 "國際轉運用4px",有無link提供?謝謝!

kumary  淘寶網有國際轉運介紹架  發表於 13-12-21 00:27

子爵府

回覆 wing324 的帖子

所以18號俾$, 到今日都仲未process, 真係好大問題, 激死

子爵府

回覆 orangekkkkk 的帖子

hkrefill 好似平d, 續重rmb$5, dim buy 要rmb$6.

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

qlala 發表於 13-12-20 10:55
用Dim Buy集運, 已經向18日集了貨, 已付款, 但一直都未處理. 以前好快, 第2日已經送到. 但今次訂單status一 ...
其實佢一直都冇快過, 我逼不得已要用埋尾數點多拿啲分, 用埋呢次,以後唔用啦,,,,又貴又慢,

如果用國際集運,到左用緊添啦
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

qlala 發表於 13-12-20 11:43
回覆 關你咩事 的帖子

貪佢咩都自動化, 唔使成日旺旺.
我用國際集運~~順豐,到貨自提,好快手,試過晚上7 點幾比錢,第二朝 下午3 點已經通知取貨。
用dim buy... 18號簽收, 20號先入庫, 今早10點比左錢,而家都未出貨,我諗冬至前收貨都無望 啦
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

子爵府

andyman 發表於 13-12-20 16:26
我用國際集運~~順豐,到貨自提,好快手,試過晚上7 點幾比錢,第二朝 下午3 點已經通知取貨。
用dim buy... 18 ...
今次情況同你一樣, 17號簽收, 等左一日24小時到18號先入到record,
已經即刻付款, 點知今日仲未process, 仍是已付款, 咪激氣
真係要轉用其他.

伯爵府

畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我18號D貨齊左,但速遞額滿,我等到19號先揀,我岩岩已經收到貨喇

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我用開又覺得OK喎,上星期有件貨趕住用,星期三晚零晨比錢,星期四顯示確認付款,星期五已到香港。

有時要合併貨件可能多一日咁上下,通常我唔趕住用,覺得都OK。

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

dimbuy唔再用啦,簡直垃圾,上次雙11等4日先入倉都算,月頭買左堆雙12前到左,雙12再買少少,又黎3日先入倉,集齊貨等左一星期,星期四早上比錢,諗住周五就收到貨,點知周四唔上車,我鬧到佢死,又詐詐弟話周四上左車,漏左up資料,又借意話扣左車,實情周五先上車,今早先到香港,但物流安排唔到今日到,又要局等星期一,慢到真係吹脹,我啲野仲急用,真係唔會再用dimbuy

首頁

尾頁

跳至