自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

開完會同事去後面坐低休息,懷疑經巳中了瘋

原來人就係那麼化鬼學 !
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

Re: 開完會同事去後面坐低休息,懷疑經巳中了瘋

我個舊同學, 平時很注重健康, 早睡早起, 吃喝都很清淡, 吾健康既食物一定吾食, 日日做運動. 但有一日佢自己逛街, 無啦啦就暈左, 由途人送佢入 e 院. e 生話佢輕微中瘋. 佢話暈之前一 d 先兆都冇, 話暈就暈, 好彩冇撞到頭.

人~~~真係化鬼學架.

大宅

噢!我琴晚仲同老公講:所以日後要多注重健康,改掉壞習慣。
老公就講:要及時行樂,咩都多作嘗試。看來佢講得好D。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

大宅

侯爵府

醒目開學勳章

嘩,都好恐怖

禁止訪問

伯爵府

人,真係好化學。所以,保險一定要KEEP住供。

公爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

禁止訪問

男爵府

我識得有個十幾歲既女仔,有日突然暈左,入院後就話係個腦中左風,雖然救得返,但就失晒憶,好似得返幾歲咁,連男朋友同屋企人都唔記得晒,乜野都要重新學過,以前最叻既電腦都唔記得晒,份工都一定冇埋,好慘 :-(

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

吾食生冷野, 沙律除外, 魚生一定吾食, 炸野吾食, 煮野少油, 吾食生日蛋糕, 因為多 cream. 吾會去自座餐, 因為大部份 d 野吾o岩佢食. 汽水一定吾飲.
ha8mo 寫道:
[quote]

平時很注重健康
早睡早起
吃喝都很清淡, 吾健康既食物一定吾食 <--- 我好有興趣知佢食乜
日日做運動

但有一日佢自己逛街, 無啦啦就暈左, 由途人送佢入 e 院. e 生話佢輕微中瘋. 佢話暈之前一 d 先兆都冇, 話暈就暈, 好彩冇撞到頭.

人~~~真係化鬼學架.

[/quote]

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

最緊要及時行樂 :mrgreen:

禁止訪問

翡翠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

咁我又吾係成日同佢食飯, 吾係好清楚佢平時食乜. 沙律落卡x沙律醬咯. [quote]
ha8mo 寫道:
你講左佢唔食D乜jer
咁實際上佢食D乜呢?

沙律會落咩醬呢?

[quote]

禁止訪問

珍珠宮

有時真係好可怕, 話變同無, 最緊要一家人開開心心.

珍珠宮

畀面勳章

仲要最緊要係medical個份,因為人死都係得一次,但大病既機會就唔知有幾多次

我地真係要珍惜擁有既

mylulu007 寫道:

伯爵府

好媽媽勳章

妳同事無食嘅食物,我通通都有食.
可能係基因問題 :-|
wendykaka 寫道:
吾食生冷野, 沙律除外, 魚生一定吾食, 炸野吾食, 煮野少油, 吾食生日蛋糕, 因為多 cream. 吾會去自座餐, 因為大部份 d 野吾o岩佢食. 汽水一定吾飲. [quote]
ha8mo 寫道:
[quote]

平時很注重健康
早睡早起
吃喝都很清淡, 吾健康既食物一定吾食 <--- 我好有興趣知佢食乜
日日做運動

但有一日佢自己逛街, 無啦啦就暈左, 由途人送佢入 e 院. e 生話佢輕微中瘋. 佢話暈之前一 d 先兆都冇, 話暈就暈, 好彩冇撞到頭.

人~~~真係化鬼學架.

[/quote][/quote]

伯爵府

好媽媽勳章

超級同意
SandyWu 寫道:
仲要最緊要係medical個份,因為人死都係得一次,但大病既機會就唔知有幾多次

我地真係要珍惜擁有既

[quote]
mylulu007 寫道:
[/quote]

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至