跳至

首頁

尾頁

大宅

嘔到好辛苦!

嘔到好辛苦! 由朝到晚無一刻係舒服架! 個胃胃氣勁多, 又多胃酸, 食完又嘔, 嘔到黄膽水都出埋! 又飲吾到水又飲吾到奶! 個口成陣酸味! 就黎變產前鬱抑啦! :-( :-( :-(

你地食到 d セ? 比我參考下吾該! :-( :-( :-(

大宅

畀面勳章

Re: 嘔到好辛苦!

smallfish123 寫道:
嘔到好辛苦! 由朝到晚無一刻係舒服架! 個胃胃氣勁多, 又多胃酸, 食完又嘔, 嘔到黄膽水都出埋! 又飲吾到水又飲吾到奶! 個口成陣酸味! 就黎變產前鬱抑啦! :-( :-( :-(

你地食到 d セ? 比我參考下吾該! :-( :-( :-(

簡直同病相憐 :-( 我又係嘔到顛。日日都嘔,唔嘔都無時無刻作嘔,飲水都嘔。我一嘔就會嘔到個胃真空先停(即係食物,水,胃酸,黄膽水,口水)咩都無哂先停,真係胃都反埋。我已經試過辛苦到大叫同喊,因為太難頂了。我又係胃氣勁多同多胃酸,個胃好似比火燒咁,唉 :cry:

我都唔多吃到野,但因為不停瘦下去又頭暈,只好吃少少。我會一早先吃好干既野,好似麵包或餅干,但就只吃好少,等無咁想嘔時先吃多少少野(有時通粉,有時就麵),晚上好餓會飲一小杯熱奶囉。

你試下吃完野即時吃一粒糖or梅,會好一點,同埋唔好比自己餓,一好餓就嘔到傻。有時我太辛苦會吃少少chocolate,個口無咁淡又可以補下體力,大家一起努力吧,我日日都好期待3個月

P.s:太嚴重要吃醫生開的止嘔藥,我吃了2次,最少都吃到一餐飯

該用戶已被刪除

洋房

我就成日都覺得口淡淡咁, 多胃氣 ! 成日作嘔, 不過又無野嘔到喎 ! 個人無晒心機 !

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

唉, 我又係成日作嘔,都有真嘔過幾次. 我食飽又嘔,肚餓又嘔. 沖完涼時仲想嘔,都唔知想點. 我而家同自己講"好在仲有2個幾星期就過12週, 到時就會好返架喇." (因為我上一胎都係嘔到12週幾就停架喇.)

別墅

你可以試o下聞檸檬, 會令個人清醒o的, fresh o的!
努力呀!!

別墅

我好明白你地既感受,記得我剛剛大肚個時又係甘,嘔到喊,體重急劇下降輕到得返85磅, 好辛苦! 仲唸過放棄添! 不過最後都頂硬上。試下叫醫生開止嘔藥啦,點都幫到小小忙加! 其實我係當時食咩都嘔加啦,惟有等到第5個月先好好多。各位准媽媽;加油啊! !
puffer-fish 寫道:
[quote]
smallfish123 寫道:

簡直同病相憐 :-( 我又係嘔到顛。日日都嘔,唔嘔都無時無刻作嘔,飲水都嘔。我一嘔就會嘔到個胃真空先停(即係食物,水,胃酸,黄膽水,口水)咩都無哂先停,真係胃都反埋。我已經試過辛苦到大叫同喊,因為太難頂了。我又係胃氣勁多同多胃酸,個胃好似比火燒咁,唉 :cry:

我都唔多吃到野,但因為不停瘦下去又頭暈,只好吃少少。我會一早先吃好干既野,好似麵包或餅干,但就只吃好少,等無咁想嘔時先吃多少少野(有時通粉,有時就麵),晚上好餓會飲一小杯熱奶囉。

你試下吃完野即時吃一粒糖or梅,會好一點,同埋唔好比自己餓,一好餓就嘔到傻。有時我太辛苦會吃少少chocolate,個口無咁淡又可以補下體力,大家一起努力吧,我日日都好期待3個月

P.s:太嚴重要吃醫生開的止嘔藥,我吃了2次,最少都吃到一餐飯[/quote]

首頁

尾頁

跳至