跳至

首頁

尾頁

洋房

而家有左18W,因為自己家人全係HK,想幫自己同BB補一補,請問喺SF有冇可靠既藥材/海味店呢?有諗過係chinatown 買花膠, 但係果度D老闆俾我覺得好古惑... 而你地平時有冇點樣補身呢? 請指教。

大宅

回覆:請問有住SF媽媽-人妻嗎?

我都唔敢喺chinatown 買呀!真係唔知真定假!我啲花膠喺香港帶番黎ja....唔敢試

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

引用:而家有左18W,因為自己家人全係HK,想幫自

原帖由 helloirene 於 13-12-23 發表
而家有左18W,因為自己家人全係HK,想幫自己同BB補一補,請問喺SF有冇可靠既藥材/海味店呢?有諗過係chinat ...
我係Clement 街蟲草城買花膠咋,都ok!佢地有好多分店,你上網search 下。

大宅

我朋友買個啲花膠都幾靚,我幫你問下佢係邊度買先

洋房

回覆 sfmeow 的帖子

Thanks, 等我聽日去睇下先。

洋房

回覆 hikiko999 的帖子

好呀。真係唔該晒.

別墅

回覆 helloirene 的帖子

有間係GEARY 近22街的不錯, 厚薄都有, 豐儉由人。忘記名字了, 在HSBC斜對面。

別墅

回覆:rikaG 的帖子

RikaG,

你意思係Irving st, 23& 24 街,獅子對面?

我都同意,我坐月嘅薬材、花膠都係果度買。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

唐人埠有一間喺Stockton夾Columbs,叫亞洲蔘茸,果度老闆比較老實,
同埋D貨較靚,好多藥材唔似其他店,一概都冇加瑠璜嘅,
煮出嚟唔會有酸味,我平常買蔘茸中藥都去果度。

另外,Outer Sunset有一間叫滿豐行,唔記得係Irving定Noriega,
價錢比亞洲蔘茸貴,不過貨都係好嘅。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

別墅

回覆:rose-mag 的帖子

多謝,等我好好記著先!

首頁

尾頁

跳至