跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 07年7月預產期準媽媽 part 12

等我今晚去吉之島先. 呵呵..

sammischu 寫道:
最新消息 : 吉之島17-20/5吉日大特價, 如果有j-card, bb部買野有8折

大宅

想問下呢, 如果 bb 依家好活躍, 成日郁郁郁, 成日踢踢踢, 第時出左世, 係咪會... 百厭 d 呢?

大宅

大宅

琴晚同老公行萬寧, 見到思詩樂 d 紗巾賣 24.9, 好似好平, 所以都買左.

大家未買都可以去睇下.

大宅

好媽媽勳章

吉之島報料
我剛才lunch去佐吉之島. 總之所有bb items 正價 with 8折如有會員card. 因為17-20/5其實係for會員sales.
被set應該平, pooh既原價$499, 8折後 $399.2
好多人掃奶樽, 但我都覺得貴, 有人話等下星期永安7折應該會仲平d. chu chu奶樽, $80 再8折. nuk 棉花棒 $10 再8折. 我而家會再落去睇. 有咩想知價錢就話我知.
piegon 洗奶樽液, $55 再8折

大宅

pigletcoco,

咁係咪即是如果唔係會員,就冇discount呀

大宅

731mon,
你係咪都係前2後8呀...之後再欏多幾多V/L呀?
我用edd 8/7黎報,前2後8...23/6開始...蝕左2日sat,sun
跟住7week自己V/L....22/10番工

引文:
---------------------------------------------------------

731mon 寫道:
oojj, cary & happy ,
我尋日食完晚飯返屋企, 好明顯見到我對豬腳都腫喇 好辛苦, 又論盡, 好快就
My lovely boy Andrew was born!
He is a July piggy!

viv-viv = andrew-mama

大宅

yohopiglet, sammschi,

個日check 只係31w5d...我沒有食什糧的, 只係晚上食多了半碗白飯咋...平時都係一樣沒有變過..最多咪每星期一之白蓮so...2星期重了0.5kg..醫生都有問我呀..但我真的沒有特別呀..醫生沒有講可游水, 只係叫我唔好行咁多呀...

[quote]
yohopiglet 寫道:
jackie_lau2000, 咁你就休息多d喇! 游水會唔會好呢?
你有冇食咩野黎呀! 2星期變成大碼

等待驗證會員

各位,

咁快就開到part 12啦, 等我都過來報到一下先

別墅

stanbb,
I have sent the coupons to you today lar.

等待驗證會員

sammischu,

我都發覺係呀, bb昨晩係咁踢, 突然又唔郁成個鐘, 搞到我好驚, 周圍郁下, 佢先再郁返, 唔係真係比佢嚇c呀

複式洋房

已經去到Part 12,真係勁呀!!

我尋晚對腳勁玩揪筋,左右兩邊輪住黎揪,仲要係每邊兩、三次,痛到我叫救命呀,有咩計仔呀??

仲有今日去咗吉豬島,嬰兒部全部八折,我都買咗套Classic Pooh既嬰兒床上套裝,仲有沖涼盆連網(discount咗好抵)、奶咀、乳墊(Piegon 80片dsicount後$70.4)等等濕碎嘢,連BB車都有八折,之前睇中既果部Capella discount後真係前所未有咁抵(我能我見識少唔知有更加平既地方.),依家考慮緊買唔買。不過真係有買就趁手,因為好多嘢俾人搶購~!!!無乜貨淨咋!
小瑜喺18/7/2007出世啦,嚟探下小貓女啦~ ╭☆ 小瑜媽咪╭☆

大宅

toroneko,

會唔會開冷氣凍親對腳?? 所以搞到抽筋??

等待驗證會員

hildakam,

我對腳都好似無咩大, 本來著36, 而家買咗對37囉

別墅

toroneko 寫道:
已經去到Part 12,真係勁呀!!

我尋晚對腳勁玩揪筋,左右兩邊輪住黎揪,仲要係每邊兩、三次,痛到我叫救命呀,有咩計仔呀??

仲有今日去咗吉豬島,嬰兒部全部八折,我都買咗套Classic Pooh既嬰兒床上套裝,仲有沖涼盆連網(discount咗好抵)、奶咀、乳墊(Piegon 80片dsicount後$70.4)等等濕碎嘢,連BB車都有八折,之前睇中既果部Capella discount後真係前所未有咁抵(我能我見識少唔知有更加平既地方.),依家考慮緊買唔買。不過真係有買就趁手,因為好多嘢俾人搶購~!!!無乜貨淨咋!

原來吉之島大減價, 等我又去睇下先, 上次海港城D野都幾平, 原本想再去多次, 但可惜得我揍住個仔, 買到都拿不到回家啦! 所以無去

別墅

sammischu 寫道:
toroneko,

會唔會開冷氣凍親對腳?? 所以搞到抽筋??

我這兩天著長褲訓, 又真係無抽筋喎!

等待驗證會員

睡公主~

點樣凹咗落去呀??? 我隻腳本身勁多肉, 不過我今日發現, 我對腳都開始廋緊啦, 因為上半身己經再無肥肉比亞b吸啦

等待驗證會員

stanbb,

我都習慣咗二人世界, 星期六加埋媽咪先三人世界, 但係而家多埋工人, bb, 同埋日日都有媽咪係度, 好多人呀

別墅

野人好索子 寫道:
剛才去左護協買野,本來想買一支強生沖涼+洗頭2合1的,不過有個職員見我拎起左一支的時候就話,呢隻如果比BB沖涼,會令到皮膚比較乾喎,咁佢介紹我另外一隻"vendome",話效果會好好多,跟住我心諗,如果用番強生沖涼+洗頭2合1,再用佢的BB油又會唔會好D呢??咁兩支加埋都係三十幾蚊,如果買佢介紹果隻成六十幾喎,攪到我好迷呀!!!!

"vendome"這牌子好出名, 我買過支, 真係好好, 可惜超貴, 都係建議試下D平的先, 真係覺得唔適合BB, 先至轉, 唔洗一用就用咁靚咁貴的野嘛! 用開好野, 好難轉差D的貨品的.

等待驗證會員

happy727,

聽你咁講, 我都要戒一戒先啦, 呢兩日食完lunch仲要加多杯雪糕, 而家先得31週左右, 太重的話, 個人會好辛苦架, 而家返工上落樓梯都好辛苦啦

首頁

尾頁

跳至