婦女醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

做完朱古力留手術, 吃避孕丸有問題, 請幫助

各位,

做完朱古力留手術, 吃避孕丸防止"翻"發, 但在經期來左成個星期多(原本4-5天不等), 而且一時啡色, 一時紅色, 又唔走, 點算好?
請問題有沒人試過?是否吃避孕丸的原因, 還是其他? 請幫助, 謝謝!

民房

Re: 做完朱古力留手術, 吃避孕丸有問題, 請幫助

I don't know what contraceptive pill you take, I take 'Yasmin'. If you have the problem, you better to see the doctor and check.

民房

Hi Susan,

Correct 'Yasmin'. Thx ! I will see the doctor today.

大宅

據我所知,因為朱古力瘤係由於"经血倒流"引起的.做完手術之後食避孕藥,係為左想控制經血既份量同埋時間.等d经血少d,無咁易倒流同積聚,從而減低翻發机會.

但係如果你食左避孕藥後,經期有異樣,就應該通知醫生.

catcat225 寫道:
各位,

做完朱古力留手術, 吃避孕丸防止"翻"發, 但在經期來左成個星期多(原本4-5天不等), 而且一時啡色, 一時紅色, 又唔走, 點算好?
請問題有沒人試過?是否吃避孕丸的原因, 還是其他? 請幫助, 謝謝!

民房

Ruby06,

多謝哂!我今日去醫生, 希望沒事啦! 女人sick 令我好煩!

首頁

尾頁

跳至