想生BB

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

Re: 請問第一次睇董醫生有什麼要預備?

eebabybaby,
哈哈哈, that's why i didn't go to book, i’m 35 now  it’s a very very long way, will they consider my age
至於book董醫生,其實妳可以book仁安,因為快d,睇兩三次之後再轉返去尖沙咀,我見其他bk sister 係咁講. why don't try

別墅

ORANGEBANANA ,

Thanks

ORANGEBANANA 寫道:
來M都照去, 因為第一次見董生佢會同你上堂先, 等你了解受孕的知識, 跟住會根據你提供嘅資料 & REPORT, 睇下你仲需要驗甚麼ITEM. 放心去, 董醫生好好, 會教你點做.

別墅

高齡產婦,

因為要等老公復原(d精),吾急得住,所以冇try,其實7月都吾知得未,不過book住先 :-( :-(
高齡產婦你35,我比你仲大

大宅

叨唉...年紀真係一個好大既問題,董醫生話以我既年紀自然受孕率得3-4%咋 :-( 點算呀 :-(

別墅

ilapril ,

吾緊要,董醫生一定幫到你
ilapril 寫道:
叨唉...年紀真係一個好大既問題,董醫生話以我既年紀自然受孕率得3-4%咋 :-( 點算呀 :-(

大宅

eebabybaby
多謝你安慰我,我希望我地都可以成功啦!

大宅

睛靈勳章

HI, 你們好ar.我都想睇董醫生, 麻煩pm 沙田個地址同tel 比我...
我其實巳有1個小朋友, 今年4.5, 但我上年年頭小產之後, 就到依家到未有, 我都成35歲, 唔想再浪費時間, 所以都想睇下董醫生, 希望可以幫到, 快o的再有返.....

大宅

qkhui
董醫生電話:26032123
沙田希爾頓中心
你快d打去book喇,要等幾個月架

伯爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 環保接龍勳章

Please check PM.

大宅

好媽媽勳章

ilapril 寫道:

ilapril,
噤董醫生有見意你做咩treatment,如: ivf / iui? 佢上次同我講就算正常有排卵的人平均都係得25%自然受孕。吾好噤擔心,順其自然啦。我有多囊卵巢,咪仲煩, :-( 我都成日都係噤同自己講。

大宅

睛靈勳章

ilapril, thanks ! 噉打去時, 要唔要同佢講, 想睇咩 ar?

大宅

wuws
董醫生叫我做iui喎,佢話我年紀都唔細,唔好再浪費時間,
我個驗血報告都未出,而且我要下個月至照輸卵管,所以我都驚緊我唔知會唔會有事 :-(

大宅

qkhui
唔駛架,你打去淨係話想book董醫生就得架喇,快d打喇

伯爵府

ilapril,
M小姐真係好準時,今日嚟咗,我打咗電話去尖沙咀book照輸卵管(之前講錯咗,唔係旺角), 星期五去照,好緊張呀
咁如果我老公星期六先去旺角驗精會唔會太遲呢,因上一次do do 已經係兩日前,宜家又要等我照完管,咪有差唔多十日 ,好似話太耐唔係好好喎 點算呢?

大宅

高齡產婦,
你星期五照呀,咁你會唔會響照之前食定止痛藥呀?
係啦,如果你老公要等到星期六去驗真係耐左d喎,因為通常都係隔3日左右,咁多日d精子都老化啦,d質素無咁好喎,不如打電話同佢地講你既情形,睇下可唔可以呢兩日啦,如果唔係個結果都未必準喎

大宅

高齡產婦,

我想問你照輸卵管使唔使醫生紙架?

伯爵府

ilapril,
唉,都係我唔好,佢噖晚想do do, 但我太sleepy所以無理佢.唔知化驗所幾點鐘開呢?唔係化驗所嘅問題,係我老公平日好似唔係好方便.

大宅

好媽媽勳章

我記得之前有姊妹係度講過話如果照輸卵管時feel到d做影劑打入去,即係應該冇塞。
我上次去照,個醫生話打做影劑時會有小小好急大便噤。我又真係有呢個feel。我諗應該打做影劑時你自己都feel到有冇塞。

大宅

高齡產婦
就算你尋晚do do到今個星期六都隔左成個星期啦,我諗都算耐喇,出黎個結果都唔係咁準啦
如果你老公可以既話,不如你叫你老公呢兩日朝早響屋企自己攪掂,之後即刻

伯爵府

ilapril,
希望我老公合作,最多我明早幫佢囉去旺角啦:tongue: ,化驗所9點先開 :-(
咁明天d精子算唔算老呢 25/5 then 29/5
加油加油

首頁

尾頁

跳至