美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

大宅

油性皮膚既媽咪..你地洗臉係用洗臉奶..gel...泡抹?

禁止訪問

Re: 油性皮膚既媽咪..你地洗臉係用洗臉奶..gel...泡抹?

別墅

Re: 油性皮膚既媽咪..你地洗臉係用洗臉奶..gel...泡抹?

用Cleansing Gel, 爽o的~~
Cleansing Milk 比較"笠"!!
泡沫又乾o左o的o感~~ :-P
[img align=left]http://www.iuploads.com/free_image_hosting/images/CHO/statue04.jpg[/img]

洋房

夏天一定要用cleansing cream, clinique, kose 幾好用, 冬天用 cleansing gel.

cleansing milk 洗完都不夠乾淨

大宅

油性皮膚用洗臉奶......似乎不太適合

伯爵府

我就用潔面泡沫,暫時都好掂.

大宅

我用 ettusais, 因為佢d 野冇油份, 同埋可以防暗瘡...

子爵府

我依家係用緊清肌精既洗臉梘,我覺得幾乾爽同埋真係出少左啲暗瘡,同埋真係洗得算幾乾淨囉...至少唔會敏感先...

大宅

我用gel,不過吾係好汗淨同好乾, 而家都用返cleanser好dd

大宅

Before I use Shu uemura cleansing oil, but 吾係好乾淨, now I use Guerlain Ex Perfect whitening cleansing gel, very good :)

洋房

油性皮膚應該用gel會好D,oil 太油,milk又唔夠乾淨

民房

原文章由 le_reve_du_cat 於 08-8-16 16:21 發表
油性皮膚應該用gel會好D,oil 太油,milk又唔夠乾淨

我都係認為用gel幾好,膏都唔錯

洋房

用洗面奶無甘乾,皮膚會好D

民房

yan513,如果妳係油性皮膚,日本而家出左隻花灑頭可以好有效改善皮膚問題,我同朋友係日本拎左少量貨返嚟,有興趣可以去呢個網頁睇下...
http://hk.myblog.yahoo.com/[email protected]

子爵府

試過奶,gel,泡,膏....
都係一定要用膏,特別係夏天!冬天間中用奶都還可以,但夏天一定唔得!!
情願每日用補水高的lotion補水可防油!

大宅

原文章由 yan513 於 04-3-25 11:09 發表

我是做美容導師的,妳可以看看皮膚有否乾紋,如有是你由於水份不足而令妳的皮膚出多了油來保護皮膚的水份沒那麼容易流失,如果是這樣的話可以做一些保水這樣情況可得以改善。
如果真的是油性可以用洗面gel,洗面泡等,但這情況很少出現,因通常都是男性或青春期才會發生,年齡一路大皮膚性質也跟住轉變,但最好給一些經驗好的美容院去分析,因有很多美容師都會分析錯。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我都算油性的,
我用洗面gel, 因為用洗面奶只會更多油.

大宅

好媽媽勳章

雪芯秀 - 宮中蜜皂

好好用

侯爵府

gel /皂會較好~
但建議油性皮膚洗面後要用toner,balance 返ph ,
如果唔係,底層乾亦會刺激皮脂分泌~
愛是恆久忍耐......

男爵府

我冬天用洗面奶,夏天同洗面膏/洗面gel 我就係果d外油內乾既皮膚,仲要敏感泛紅 mouth: 以前年輕時誤會自己油性skin,成日用控油產品,越用越油皮膚差,呢一兩年先醒覺自己原來底層勁缺水,額頭已有些少乾紋

首頁

尾頁

跳至