興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

好媽媽勳章

數碼相問題

早幾日攞d相去晒時,個老細叫我將兩張要晒2R既相放埋一齊(用電腦整),咁就可以比一張3R價錢.
但我唔知點整,有冇人可以教我,THX!!
「知足者,常樂也;不知足者,富亦憂。」

男爵府

Re: 數碼相問題

將兩張相分別crop成1050x750像素(比例為7:5), 再開一份1500x1050的空白文件, 將兩張相合併上去份空白文件, 咁就成為一張3R尺吋相.

大宅

點可以將d相系vcd機度放映

請各指教

大宅

sa_628 寫道:
點可以將d相系vcd機度放映

請各指教

可用DVD拍拍燒

民房

假如你有Easy CD Creator就可以將相片燒成VCD, 仲可以加背景音樂添.

大宅

Hi Eli爸爸,
我都想學?請問是如何製作的呢?請多多指教!

Eli爸爸 寫道:
假如你有Easy CD Creator就可以將相片燒成VCD, 仲可以加背景音樂添.
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

民房

其實依家D軟件已經設計得相當易用, 在Easy CD Creator中, 己有一個專門做Photo VCD的程式, 你只要預備好D相(in Jpeg format; in a folder), 揀定歌, 然後follow入便的指示, 應該就得. 如果真有問題, 歡迎email我!

可以用朋友家人分享靚相的樂趣, 確係好正! 祝你成功!

大宅

Eli爸爸,
我昨天係電腦中心見到分別有5.2及6.0版本,請問那個才可以製作photo VCD呢?唔該!
世上只有媽媽好,我就係一個好媽媽啊 :)

禁止訪問

侯爵府

畀面勳章

原文章由 ha8mo 於 08-3-6 15:31 發表
等我試下先 :lol

蝦八友...
搞乜摷番n年前d舊野出黎獻世...??

大宅

原文章由 ChunChun_Daddy 於 08-3-6 15:48 發表

蝦八友...
搞乜摷番n年前d舊野出黎獻世...??

佢有鋪摷舊野癮掛。

公爵府

原文章由 patpat234 於 04-4-10 03:27 發表
早幾日攞d相去晒時,個老細叫我將兩張要晒2R既相放埋一齊(用電腦整),咁就可以比一張3R價錢.
但我唔知點整,有冇人可以教我,THX!!

較早前有人介紹過 , 非常易用
http://www.openplatform.com.hk/Chinese/2RPhotoDIY.htm

學生相都得 , 可以幫你加埋白邊 , 正 ~
http://www.openplatform.com.hk/Chinese/photoDIY.htm

男爵府

ha8mo

陳年舊post都俾你摷番出黎

首頁

尾頁

跳至