跳至

首頁

尾頁

男爵府

小朋友越來越曳,點算!

囡囡近日越來越頑皮,成日都自把自為,開始好硬頸,越叫越吾聽話,又成日吾好好食飯,聽別人講如果介奶會對固體食物興趣大些,吾知得吾得呢.
[em:3 :]
該用戶已被刪除

Re: 小朋友越來越曳,點算!

珍珠宮

原文章由 蟲蟲豬 於 07-4-17 15:37 發表
囡囡近日越來越頑皮,成日都自把自為,開始好硬頸,越叫越吾聽話,又成日吾好好食飯,聽別人講如果介奶會對固體食物興趣大些,吾知得吾得呢.

try to 讚佢多 d instead of always 鬧

民房

我個B都是不肯食肉,淨系食飯唔食肉,激氣。但太細個不要介奶,吸收不夠營養啊。

原文章由 蟲蟲豬 於 07-4-17 15:37 發表

大宅

See if the MCH's "Behavior Record chart" that records the good behavior + reward works.

原文章由 professor 於 07-7-18 17:47 發表

try to 讚佢多 d instead of always 鬧

大宅

I'll tell her that eating meat/ balanced diet makes her strong and tall enough to play games in Kids Kingdom. Sometimes works!

原文章由 paulinepo 於 07-8-30 15:16 發表
我個B都是不肯食肉,淨系食飯唔食肉,激氣。但太細個不要介奶,吸收不夠營養啊。

首頁

尾頁

跳至