跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章

有無人睇過陳碩志醫生?

好唔好呢?

公爵府

Re: 有無人睇過陳碩志醫生?

桐桐由出世到e+都係睇佢

子爵府

我囝囝之前都係睇陳醫生,不過每次食藥都會標汗,吾知係吾係重手得仔,所以已家轉左另一個醫生.

珍珠宮

2024年龍年勳章

我仔仔吃左陳醫生d藥都會標冷汗啊.同埋行路唔多穩!好易失重心跌倒,我都覺佢d藥好重呀!之前睇果個醫生d藥都唔會咁架!我都唔知好唔好再比佢吃?!!

子爵府

之前在這裡都有媽咪討論過,對他的評論不太好.

別墅

我兩女兒都係佢由細開始睇,期間試過假期睇第二個,但係唔掂,又要揾返佢
樂兒+穎兒

大宅

VERY BAD LA!!!!!

My son used to see DR Chan since 2 months old and now he is almost 2 years and the last time he visit the doc is 2 months ago and Dr Chan just GIVE HIM a cough syrup which is actually for adult!!!~! That's why my son sleep all day....

Why I've found him give a cough syrup which is for adult because I have changed to another doc in Mongkok and I've found some adnormal in the last time I visit so I bring along the meds which gave by Dr. Chan and the Docotor told me.....TOO Bad, and I then found this cough syrup is not the first time my son took, so poor....

I won't see this doc anymore as the meds are to heavy and actually not that good as the people said, each time my son have flu, it takes few times at least to heal.....luckly, my son only visit him for 3 times since birth.....

民房

他的藥太重, 吃左陳醫生d藥, 好難轉其他醫生, 小心! :-(

珍珠宮

2024年龍年勳章

下..即係如果吃開陳醫生d藥就好難轉其他醫生啊?我仔仔仲未好返啊!但就好番d,相比起之前那個醫生開的藥,陳醫生既藥有效d..但明顯係藥力重!聽你地咁講,吃埋佢呢次藥都係轉其他醫生了,我唔想仔仔每次病親都要吃重藥 我睇過陳醫生幾次,每次都有開抗生素架!有點令我抗拒..

大宅

YES, 我個大仔就係食陳醫生D抗生素藥太多, 一冇抗生素藥就唔得,你最好快D轉

珍珠宮

2024年龍年勳章

hi各位,
我下午轉睇第二位醫生la,我順便帶埋陳醫生d藥去問,醫生話抗生素果支太強,大人或許可以,但小朋友未必受得到..小朋友應該最多吃2.5ml,但陳果支要吃5ml!

侯爵府

我個囝都有睇過陳碩志醫生,因他在屯門碼頭,我住富健花園要乘車不方便,而且要預約,但預約完還要等, 後來轉了附近黃忠華醫生都幾好(富健花園),如沒必要他不會亂開抗生素,有需要才會閞,我個囝睇過佢幾次都覺得幾好. :-P

別墅

去新墟陳永明,佢好多人睇家,我覺幾好!好以有去屯門e院兒科到做掛診e生
http://www.baby-kingdom.com/?uid-122654

大宅

我阿女初初有濕疹時, 我哋唔知係濕疹, 以為係敏感, 去咗睇陳x志, 佢話係熱毒, 開咗三支藥水俾佢食 (果時阿女得五個月), 我阿媽信以為真, 諗住俾阿女食果三支藥水, 好在我堅持唔俾阿女食, 轉咗去睇皮膚科, 先知係濕疹.

大宅

大人睇會好d, 我氣管炎都係佢睇好我架. 細路仔就都係陳永明好d, 我個b睇左兩次, 佢可能開葯好重手, 阿b食完好似昏睡咁 :-( 搞到我好驚, 後尾都係睇返陳永明好d

子爵府

agree,我亞b之前都係睇陳x志,而家轉左睇陳永明醫生.

男爵府

之前細仔入K1時, 叫佢填個Medical Report, 佢竟然要收$270.-
離晒譜...

我以後都唔幫襯
wallacemama

男爵府

原文章由 wallacemama 於 07-6-22 13:44 發表
之前細仔入K1時, 叫佢填個Medical Report, 佢竟然要收$270.-
離晒譜...

我以後都唔幫襯

知唔知啟豐俆近明如何?

大宅

徐近明唔錯o架, 好細心, o個度d姑娘又nice !

大宅

係呀. 徐醫生好好人,睇小朋友好細心,(所以個個都睇好耐,即係要等好耐). d姑娘真係好nice.

之前有次想睇陳醫生, 我去到等咗10分鐘都無有理我. 當我透明. 嬲到走咗, 之後聽朋友講話佢d藥好重,所以我果次無同呀囝睇佢係正確嘅.

原文章由 yiho 於 07-8-28 19:46 發表
徐近明唔錯o架, 好細心, o個度d姑娘又nice !

首頁

尾頁

跳至