懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

我尋日去廣華做第一次產前檢查, 姑娘幫我安排19週做結構性超聲波檢查, 請問係政府醫院做會否做得很馬虎? 我是否需要搵私家醫生做呢?
另外, 請問在私家醫生做結構性檢查大概要幾多錢?

[ 本文章最後由 小孖寶 於 07-8-3 16:40 編輯 ]

大宅

係私家醫生做結構性檢查, 可以有dvd紀錄, 係政府醫院做係咪無紀錄可以拿走的?

大宅

請問大家知唔知九龍區有邊個私家醫生可以做結構性檢查?

複式洋房

上個禮拜係廣華照完, 個醫生都ok細心, 因為我個bb樣樣都正常, 唔需要攞期見醫生, 只需要按正常產檢返去覆診就得。我見有d媽媽可能照到個bb有d唔正常,好似係要另外見醫生o架。

大宅

咁你照左幾耐呀?
我諗我要搵私家醫生約定期先, 如果唔係到時臨急臨忙要再照既話,唔知點算好?

複式洋房

原文章由 小孖寶 於 07-8-3 21:16 發表
咁你照左幾耐呀?
我諗我要搵私家醫生約定期先, 如果唔係到時臨急臨忙要再照既話,唔知點算好?

大約20分鐘~30分鐘左右

複式洋房

咁係咪公立同私家都係咁照架?如果係的話,點解又會有人出去照私家既?

別墅

我就係又在公家,又在私家照的!
我之前都是在廣華照,另外,也有在仁安照。感覺竟然是在廣華好($60),可能照我的是顧問醫生,他照得很仔細,咁0岩那時又有些實習醫生在場,所以講得勁詳細!
反而,在仁安個感覺不太好,又要等得耐,又多大陸人,跟著入去照,間房又細,睇個mon又細,重只得一部,攪到我要擰則個頭同個醫生一齊贈,睇到我頭都wing!
係私家照最好的是有片做紀錄!

大宅

我两边都有做呀,我在廣華做大概WK19 or 20,之
后wk 21就去C+到check,c+有详细报告,我上次去
廣華个医生大感冒0羊都无讲,只讲了BB是女仔,好彩
我之前一早Book0左C+。在c+check我就要俾$1,200.

大宅

請問你地睇開邊個私家醫生照結構超聲波, 可否介紹我呀? 我住係九龍果邊? 謝謝!

大宅

你好, 我都打算搵私家照, 可否PM 資料比我, tks!

[email protected]

原帖由 Smallpigbb 於 07-8-4 20:03 發表
我两边都有做呀,我在廣華做大概WK19 or 20,之
后wk 21就去C+到check,c+有详细报告,我上次去
廣華个医生大感冒0羊都无讲,只讲了BB是女仔,好彩
我之前一早Book ...

瑪瑙宮

好媽媽勳章

九龍可以去 doctor mo 少慈 , doctor 林翠苗
@ $ 800 包 dvd !!

另外唔介意去 central, 可以去林勇行 $ 1200 都
ok ..... 好詳細下架 !!

係 bk 可以 search 到佢地既資料架啦 !! 好多 mami
去搵佢地幾個架 !!

原帖由 小孖寶 於 07-8-4 23:47 發表
請問你地睇開邊個私家醫生照結構超聲波, 可否介紹我呀? 我住係九龍果邊? 謝謝!

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

私家做長細好多~

瑪瑙宮

好媽媽勳章

係呀, 我係聯合入到去 3 mins, 佢只係講
正常 2 個字比我咋 !!

原帖由 conniecheung 於 09-2-25 01:19 發表
私家做長細好多~

大宅

我喺KWH照, 60蚊攪掂~~~成個過程照左25分鐘, 個女仔非常細心,我都未問佢仔定女,佢已經同我講埋, KWH幫我照完我冇再o徙成千蚊出去C+照了!

原帖由 小孖寶 於 3-8-2007 04:29 PM 發表
我尋日去廣華做第一次產前檢查, 姑娘幫我安排19週做結構性超聲波檢查, 請問係政府醫院做會否做得很馬虎? 我是否需要搵私家醫生做呢?

[ 本文章最後由 小孖寶 於 07- ...

男爵府

原帖由 小孖寶 於 07-8-3 16:29 發表

[ 本文章最後由 小孖寶 於 07- ...

我廣華, 仁安都有做.
廣華唔錯, 但仁安更仔細, 拿住check list 一個個part 睇好多次. 因bb怪姿勢多, 只2pm 玩到8:15pm, 照左4次.
我仁安係package, 好似有人話~1600掛

男爵府

原帖由 lavends 於 07-8-4 11:39 發表
我就係又在公家,又在私家照的!
我之前都是在廣華照,另外,也有在仁安照。感覺竟然是在廣華好($60),可能照我的是顧問醫生,他照得很仔細,咁0岩那時又有些實習醫生在場,所以講得勁詳細!
反而,在仁安個感覺不太好,又要等得耐,又多大陸 ...

仁安前面有部大mon, 你照時壞左咩??
廣華部机新d, 好似清dd. 但仁安部無咁差wok.

首頁

尾頁

跳至