嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

我想問, 如果比初生bb 吃日本奶粉,
是不是要自己帶去醫院
你知啦..日本奶粉要開半支水, 再倒奶粉, 再開埋果半水,
敢醫院姑娘/阿姐會不會禁得閒采我呢...
成係出院回家先自己幫佢轉啦..
有經驗的媽媽, 請覆我啦.謝謝..

子爵府

我响仁安上產前檢查時, 都問過姑娘呢個問題... 姑娘話, 日本奶粉佢地冇得供應, 要自己帶去醫院, 然後佢地要收$100"開瓶費"(原因係因為你罐奶粉要"搵人特別照顧"喎), 但我唔記得係咪之後每開一餐奶都要再收$$$喇...

原文章由 loloyan 於 3/8/2007 13:50 發表
是不是要自己帶去醫院
有經驗的媽媽, 請覆 ...

水晶宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

我個仔喺浸會出世,姑娘話食思敏兒最似本奶粉,我仔出院後食明治都OK!
!!

!!

禁止訪問

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

帶埋去醫院嫁, 有NURSE專登幫你開奶嫁, 唔係點會收咁貴住院費.

我於仁安生, 見 D 媽咪都係咁帶一罐細既日本奶粉入院用.

原文章由 ~小熊貓~ 於 07-8-4 01:05 發表
又或者你可以番到屋企先同佢一日一日咁轉番日本奶粉..因為我果時都係咁!

大宅

我响st. paul 生, 我帶埋奶粉去, 佢自己睇說明, 然後就識得幫我沖 ..

原文章由 moonychan 於 07-8-4 01:24 發表
帶埋去醫院嫁, 有NURSE專登幫你開奶嫁, 唔係點會收咁貴住院費.

我於仁安生, 見 D 媽咪都係咁帶一罐細既日本奶粉入院用.

大宅

我 大仔食開森永水貨..
無說明書,
敢請問在那裡有得買森永細仔細罐(正貨)啦.
我見sogo, 吉之島都是大罐的.

別墅

I gave birth at Baptist Hospital, they can allow me to bring .Cuz they said lack of manpower and too busy now. So let my son try A+ in hospital, after back to home just change to Meiji. My doctor said direct change to him is fine cuz he is really small, he can't taste any difference.

大宅

原文章由 loloyan 於 07-8-3 13:50 發表
是不是要自己帶去醫院
有經驗的媽媽, 請覆 ...

I bought a big can of Meiji milk powder to HK Sanatorium & Hospital when check-in for delivery. The nurses were very helpful. No additional charge.

Both of my babies almost finished a the milk powder when staying in hosiptal (6 days).

複式洋房

原文章由 loloyan 於 07-8-6 09:56 發表
我 大仔食開森永水貨..
無說明書,
敢請問在那裡有得買森永細仔細罐(正貨)啦.
我見sogo, 吉之島都是大罐的.

你試下太古城APITA 啦,應該有,但你最好先打電話去問問,怕有時無貨.

首頁

尾頁

跳至