跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

你地準備幾時生得第二個細佬妹??

男爵府

Re: 你地準備幾時生得第二個細佬妹??

暫時我的答案好firm, 是no
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

大宅

我要等carlson返多一兩年學先, 盡量35歲前, 唔想做高齡產婦....
歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

男爵府

畀面勳章

Me 2
wongkaka 寫道:
暫時我的答案好firm, 是no

男爵府

我努力左三個月...仲未成功~

原本之前都係no...因為想將全部愛俾晒小方包...
唔捨得分薄佢...
但係當諗下諗下...
又想佢第時有兄弟姐妹陪伴~
有咩事都多個人商量~
所以...又係為左佢...都係決定yes~
我相信多一個...只會均等地愛佢地~
但絕不會分薄了~

子爵府

唔會分薄架喎!
因為到時妳的愛心會繼續膨脹, 有多冇少.

同埋, 多一個人愛小方包, 大左又有人同佢同行,
長遠計, 咪仲好!

我地會老, 會離開. 總唔能夠陪到佢地好耐好耐.......

siuyi 寫道:
我努力左三個月...仲未成功~

原本之前都係no...因為想將全部愛俾晒小方包...
唔捨得分薄佢...
但係當諗下諗下...
又想佢第時有兄弟姐妹陪伴~
有咩事都多個人商量~
所以...又係為左佢...都係決定yes~
我相信多一個...只會均等地愛佢地~
但絕不會分薄了~

男爵府

yau_grace,
對呀對呀~
我而家就係咁諗~
所以要努力做人~

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第一回 hashtag影視迷勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

我都係咁諗ga,不過今年會俾琳琳豬返學,睇下學費會唔會over budget,如果冇問題,下年會努力

男爵府

我都努力la......

大宅

yau_grace,
我都覺得一個會好寂寞, 生多一個, 佢地會有得相量。
你個細仔好得意喎!
你兩個年齡咁近, 會吾會好難湊呀??

別墅

我都好想生多個, 礙於金錢問題. 我2公婆本身都好鍾意小朋友. 以前驚會分薄左, 其實諗諗下, 我地唔會陪得佢好耐, 而且QQ有伴成長, 無咁寂寞.

8w1d : 1.61cm
12w5d : 6.47cm

大宅

beemaggie221 寫道:
我都好想生多個, 礙於金錢問題. 我2公婆本身都好鍾意小朋友. 以前驚會分薄左, 其實諗諗下, 我地唔會陪得佢好耐, 而且QQ有伴成長, 無咁寂寞.

beemaggie221,
你記得我嗎??

大宅

I'm planning to have the second one at Dec 2007 & I would him/her will on born on Aug 2008. As my daughter will have K1 on Sept 2008. I would like to have a maternity leave during my daughter start to school, then I can take her to school for the begining.

子爵府

難湊就總會有. 特別係兩個一齊喊的時候.
不過 so far 佢地兩個都好乖, 兩個都好少要人抱.

反而, 對住佢地, 好開心, 好滿足!
哥哥多左好多野講, 又多古怪動作, 好攪笑.
細佬呢~ 就成日笑, 只要同佢講野, 佢喊緊都會收聲.

kk-can 寫道:
yau_grace,
我都覺得一個會好寂寞, 生多一個, 佢地會有得相量。
你個細仔好得意喎!
你兩個年齡咁近, 會吾會好難湊呀??

大宅

yau_grace:
你個細仔真係好得意啊~

大宅

yau_grace,
收工未呀?兩個夠晒數?

大宅

其實如果經濟許可,生多幾個重熱鬧啦,yau_grace,繼續努力....

男爵府

我都會在下半年努力,希望再生多個。我覺得小朋友有兄弟姊妹成長會好D!

baby1025

子爵府

哈~ 暫時夠喇!

除非突然變得好有錢,
又或者上天對我太好比個意外我.

否則, 暫時精力/ 財力/ 體力 ...... 已經用得 7788 喇.

kk-can 寫道:
yau_grace,
收工未呀?兩個夠晒數?

別墅

我黎緊11月尾生啦,又係女女 :-( Grace ,你就好啦,我好想生仔仔呀....

首頁
12345...6

尾頁

跳至