跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

聯合醫院產科 ~~

想問下各位姊妹 ~~~~
你地有無 fd 最近響聯合e院生 bb ar ????????
我朋友佢年底會生, 佢怕果度會有好多大6人,
同埋 g ng g 果邊 ge 產科好 ng 好
床位會 ng 會好迫 ar

如果 g ge ng 該報下料 na

大宅

Re: 聯合醫院產科 ~~

大6人間間也多, 但聯合醫院的姑娘好好, 不過待產那些姑娘就好惡.

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

moon88 寫道:
大6人間間也多, 但聯合醫院的姑娘好好, 不過待產那些姑娘就好惡.

其實 e+ 就算 c+醫院都有好多大6人,
真係無得避
我覺得最緊要都係姑娘好 lor,
咁 d 床位會 ng 會好迫 ga

coz 我 fd 佢上次響 qe 生, 今次分區左 g 後就要去聯合,
so 佢都有 d 擔心 lor

btw, thx a lot ~~

禁止訪問

琥珀宮

heiheima05,

我已經 mail 左條 link 比我 fd 叫佢得閒上黎睇下,
你 d 資料應該會比到信心佢

大宅

吾係好迫, 佢仲可以預約產後姑娘上你屋企.

複式洋房

我個仔都喺聯合生的,有D待產時姑娘都幾惡,唔係個個都咁惡。
大陸人就真係有好多,但宜家就唔知喇,床位我果時都好迫,我仲要瞓走行。

複式洋房

我都係,係聯合生,但d待產士真係好惡...小小野都會鬧人,但病房d姑娘就好好多啦,因為我生之前發燒,生完後都一直發燒,d姑娘就擔心我係大房太多人同驚我太嘈對我唔係咁好,所以比我去只得兩個床位既病房,好似c+病房咁都好正.... d姑娘又唔惡如果得閒佢都會黎關心下你幾句,重會同你講下笑好好架...
我估而家都唔會好多啦...都唔比落黎....:D

侯爵府

大廚勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

待産果D真系好惡,生果時真系唔想生,不過上面D姑娘就好好

複式洋房

Thanks!!

大宅

我都係响聯合生, 我覺得個個姑都對我好好,
我陣痛時仲有幾個姑娘陪我, 但隔離個大6人
就成日叫都無人理, (可能我陣痛咁耐都無叫
過一聲), 到生時有3個姑娘响產房, 生完之後
要留响產房休息半個鐘先上房, 休息時姑娘仲
會俾個E院專用既手機我用, 出院後又可以BOOK
姑娘上門檢查(媽媽&BB), 我生既時候都好多
人呀, 走廊都滿晒, 好彩剛剛有房入面既床位,
我間房入面有一半係大6人, 但總括黎講聯合
都好好

洋房

我會十月在聯合開刀生BB,有沒有媽媽可以分享一下?
姑娘上門會做甚麼檢查呢?

大宅

今年5月初我都係聯合生左bb,
由於我要催生,所以前後住左一個星期..

頭3日因為落左藥都未生得,
日日係醫院無所事事,不過姑娘都好好,
都會黎同我傾下計

我都覺得產房嘅姑娘比較惡d,
不過整體我都覺得好好!!

大宅

唔記得講...

社康姑娘會係媽咪出院之後兩日黎探媽咪同bb,
會幫bb檢查黃疸,做簡單身體檢查,
會睇下媽咪餵奶,沖涼&洗肚臍嘅方法有無錯...

另外又會幫媽咪量下血壓,
睇下傷口&檢查子宮等等...
仲會同媽咪傾下計,解答下湊bb嘅疑難咁...

p.s.社康姑娘嘅服務要收$$架

別墅

原文章由 keroppipooh 於 07-6-15 15:18 發表
想問下各位姊妹 ~~~~
你地有無 fd 最近響聯合e院生 bb ar ????????
我朋友佢年底會生, 佢怕果度會有好多大6人,
同埋 g ng g 果邊 ge 產科好 ng 好
床位會 ng 會好迫 ar

如果 g ge ng 該報下 ...

都幾好嫁D姑娘唔差既6個人裏面有2-3個大陸人咁啦

洋房

謝謝回覆,似乎聯合的服務也O.K.因我想餵母乳,社康姑娘可以幫到我

Doctor聯針的手勢好嗎?

原文章由 cheungb2007 於 07-8-20 13:44 發表
唔記得講...

社康姑娘會係媽咪出院之後兩日黎探媽咪同bb,
會幫bb檢查黃疸,做簡單身體檢查,
會睇下媽咪餵奶,沖涼&洗肚臍嘅方法有無錯...

另外又會幫媽咪量下血壓,
睇下傷口&檢查 ...

洋房

原文章由 cactusk 於 07-8-22 12:50 發表
謝謝回覆,似乎聯合的服務也O.K.因我想餵母乳,社康姑娘可以幫到我

Doctor聯針的手勢好嗎?

我一年前都係係聯合生,你放心你想餵母乳又好,奶粉都好D姑娘好有耐性教你,社康姑娘係你出左院先上去你屋企....幫唔到你太多,
DR聯針OK架,我都係開刀手勢唔錯,我唔係太覺條啦....如果你真係開刀BB唔會跟你同一層,BB會係嬰兒部觀察幾日,果到D姑娘重好人呀...
不過D助產士又真係好惡...少少野又鬧人....

[ 本文章最後由 babyjason 於 07-8-23 00:05 編輯 ]

男爵府

我今年3月o係聯合生, 我覺得聯合超好呀~~ 可以3月時啱啱開始收d大陸人3萬3, 所以我生時冇乜大陸人, so far住左7日都係見到兩個, 而且病房唔full house, 一間房6張床, 都唔full~~
我本來o係廣華掛號, 但35週時突然穿水, d水her her聲咁出黎, 亞b又冇調頭, 之前我34週見紅入廣華住左幾日, 出院時個dr.話如果穿水要快d入院, 驚d臍帶/ 脚仔跌出黎, 咁老公又o係上水返緊工, 所以我call左白車, 送左入聯合. o係有得compare下, 無論環境同人, 聯合都比廣華好好多~ 由於我一入去就send左去開刀, 好似冇乜遇過助產士, 所以冇意見!
全因為你,令我一生都佳美,你令我生命從空虛,化做傳奇,唯獨你是我拯救,我總不至死,直到永遠,從心底讚美!

洋房

由於這是第一胎很緊張,謝謝你們的回應,對聯合較有信心!

babyjason, 你手術後多久才可以下床見baby?你餵母乳的嗎?

cy_cheung,我也遇不上助產士,因我做過手術,所以會在week 38 or week 39開刀,到week 34後會confirm日子,有些擔心出現你的驚險情況,若未放產假出事便會在威記生的了!

洋房

原文章由 cactusk 於 07-8-24 17:20 發表
由於這是第一胎很緊張,謝謝你們的回應,對聯合較有信心!

babyjason, 你手術後多久才可以下床見baby?你餵母乳的嗎?

cy_cheung,我也遇不上助產士,因我做過手術,所以會在week 38 or week 39開刀,到week 34後會confirm日子,有 ...

其實手術後半日到d阿姐就要你落床去洗手間,不過佢會扶住你,如果阿姐同你落過床,你又覺得無問題,你任何時間都可以落去嬰兒部睇bb.

我生果時因為發燒,我唔係餵母乳架,不過想返轉頭我好後悔點解唔餵母乳,如果生第二個我一定餵.....
你會餵母乳嗎??如果會加油呀....

首頁

尾頁

跳至