跳至

首頁
12345...13

尾頁

大宅

開始選擇幼稚園未?

請問05年2月出世既小朋友媽咪,你地開始選擇幼稚園未?

男爵府

Re: 開始選擇幼稚園未?

子霖,

eee...你遊咗過嚟ge .你諗住轉呀?
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.5658369.16127.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.6133754.17923.jpg[/img] [img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067918.00228.jpg[/img][img align=right]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD5/82641/84971.7067921.91191.jpg[/img]

大宅

Ivyl,
比你發現到我添...
係呀,之前都唸住比仔仔係馬鞍山讀幼兒班,而幼稚園會係出面讀...
Ivyl 寫道:
子霖,

eee...你遊咗過嚟ge .你諗住轉呀?

大宅

我都睇緊, 諗住九龍塘區, 有冇好介紹?

http://bd.lilypie.com/AIx9p8.png?r=a657272

大宅

Hi WHY2005,

我同你一樣都睇緊九龍塘.

子爵府

畀面勳章

我諗住九龍塘的禮賢會幼稚園!

男爵府

Caleb 9月開始返 PN, 不過係 international (完全冇中文嗰種, 因我e頭 D 幼稚園....唔係好啱心水), 但係我想佢小學入喇沙易d, 如果果時仲係有計分制, 佢入到嘅機會都唔錯, 所以我e+ 15 16, 遲d 係咪要同佢轉校? 定係自己教佢多d 中文? 我都有諗過到 K2-K3 搬返出城, 但係唔知易唔易插班 and 可以讀邊間好? 請賜教
鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

大宅

suklaic & 子霖

我都有諗過禮賢, 因為我想個女唔好讀得太辛苦, 小朋友返學應該輕鬆學野, 除左呢間, 有冇其他好建議?
我都係四圍問下人咋!
http://bd.lilypie.com/AIx9p8.png?r=a657272

大宅

畀面勳章

禮賢會有什麼特點吸引你比卓希讀呀?講來聽下

suklaic 寫道:
我諗住九龍塘的禮賢會幼稚園!

大宅

畀面勳章

咁caleb去邊間international school呀?

"喇沙係咪大抽獎的呀?讀邊間幼稚園都無所謂啦?" 我這樣說對不對呢?

aj-caleb 寫道:
Caleb 9月開始返 PN, 不過係 international (完全冇中文嗰種, 因我e頭 D 幼稚園....唔係好啱心水), 但係我想佢小學入喇沙易d, 如果果時仲係有計分制, 佢入到嘅機會都唔錯, 所以我e+ 15 16, 遲d 係咪要同佢轉校? 定係自己教佢多d 中文? 我都有諗過到 K2-K3 搬返出城, 但係唔知易唔易插班 and 可以讀邊間好? 請賜教

子爵府

畀面勳章

一、我的母校,所以出咗我依個牙尖嘴利的媽媽!
二、佢的活動教學,自己都係做依行,小朋友一日八至九堂困係課室到,個腦點會轉得快!要把學習融於生活中,小朋友才能容易明白及吸收!
三、佢有埋小學部,如果卓希入到的話,我有九年唔使再諗,好適合我依D咁懶,又唔想煩的媽媽。
四、你可以上網到睇睇,佢由小學派位去中學的網都算係幾好的。要FOR LONG TERM呀,媽媽!
NewSnoopy 寫道:
禮賢會有什麼特點吸引你比卓希讀呀?講來聽下

大宅

畀面勳章

借豆b成日都講果句:"哦~咁樣~"

[quote]
suklaic 寫道:
要FOR LONG TERM呀,媽媽!

大宅

aj,

好似豆b媽講: 喇沙係大抽獎, 讀邊間幼稚園都無所謂啦.

如果你要求唔高, K2-K3 插班唔難.

大宅

畀面勳章

題外話:

我好想知相中的卓希的下一個動作,是否飛彈去後面張床果度。我估豆b會咯。(再加句"跳落去!")

子爵府

畀面勳章

無錯,d男仔都係咁上下的啦!
題外話:

我好想知相中的卓希的下一個動作,是否飛彈去後面張床果度。我估豆b會咯。(再加句"跳落去!")

男爵府

咁caleb去邊間international school呀?

"喇沙係咪大抽獎的呀?讀邊間幼稚園都無所謂啦?" 我這樣說對不對呢?

喇沙真係好易入架, 咁我都放心 d, 不過都係睇定 d 就近幼稚園, 研究下先, thanks ^^
sunshine house int'l, 屋企近嘛

鋕堅不摧毅力驚, 泓澄水清萬人敬。入黎睇下 caleb 既相啦.. CALEB哥哥 +INGRID妹妹=AJ'S 寶貝

大宅

大宅

aj,

依你嘅分數應該第一round可以入到喇沙, 不過都要搵番d好d嘅kinder, 否則上到小一會好吃力.

得閒出來食飯見下再交流交流啦.

大宅

都係題外話...

卓希唔怕跌死嗎?
現在你影得張相出來即係睇化左啦, 但你最初見佢咁樣時有乜反應?

suklaic 寫道:
無錯,d男仔都係咁上下的啦!
[quote]
題外話:

[/quote]

子爵府

畀面勳章

我無睇到,因為唔係我影,係佢爸爸影,如果我係到,你估我個仔會唔會做埋lie d動作呢?
katngan 寫道:
都係題外話...

卓希唔怕跌死嗎?
現在你影得張相出來即係睇化左啦, 但你最初見佢咁樣時有乜反應?

首頁
12345...13

尾頁

跳至