跳至

首頁
12345...36

尾頁

子爵府

all,

入o黎 chat 喇.... :loveliness:
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

大宅

報到!!!

我地一家7月27號去沙巴,8月3號返 hk. 今次一行30人,半年前巳 plan 定,重點去睇 turtle island 睇 turtle 生蛋。

子爵府

Cindy媽咪,

嘩~~ 咪好熱鬧 成 30人, have a nice trips :loveliness:

原文章由 Cindy媽咪 於 07-7-5 13:58 發表
報到!!!

我地一家7月27號去沙巴,8月3號返 hk. 今次一行30人,半年前巳 plan 定,重點去睇 turtle island 睇 turtle 生蛋。
Click> St cat 校服[/url],Click> 要帶茶點??... 頭痕 :-|

子爵府

醒目開學勳章

cindyma,
have a nice trip!!

原文章由 mmak 於 07-7-5 17:04 發表
Cindy媽咪,

嘩~~ 咪好熱鬧 成 30人, have a nice trips :loveliness:

大宅

咁多人一齊出trip好難得, 玩得開心d
Cindy媽咪,

大宅

Cindy媽咪,

have a nice trips :loveliness:

Cindy媽咪,

男爵府

cindyma,
一定超級好玩, 澍森超幸福呀!:D
原文章由 彤彤媽 於 07-7-6 16:50 發表
Cindy媽咪,

have a nice trips :loveliness:

大宅

Cindy媽咪,
咁多人一齊出trip好難得, 影多d相比我地睇呀... have a nice trip!!

原文章由 Cindy媽咪 於 07-7-5 13:58 發表
報到!!!

子爵府

好辛苦打左d資料. 等我copy過黎for你們reference. 若去番禺長隆玩.....

[玩得開心d. 記得帶定蚊膏.預防萬一嘛.

有時間去下市橋, 有條叫西麗路. 成條街都好多鋪頭. 賣碟賣cake賣衫etc.

街頭有間名叫(沙龍酒家), 食家鄉小炒好正.
過少少同一條街有間叫(泌芳園)食沙灣姜埋奶+雙皮奶. @3.5/each. 馬蹄糕都出名. 其實都有好幾間分店. 叫taxi帶去就係人都識架喇. 不過尼間係左近.

至於drink tea (早晚茶都得), 亦可去同一條街-西麗路既(榮園酒樓), 佢既點心食物都唔錯. 但當然不及佢總店(富華東路-梅峰酒樓)那裡既"甜博撐"正. 好似用麥皮做的.

再想shopping. 可去一條叫大北路. 好似個小causeway bay咁.]

呀...仲有, 我highly recommend遊客去(寶墨園). 市橋近郊. 有斎菜食. 有好多大錦鯉魚可餵食. 有"涶泖"唔識打. 即係柳樹. 可泛舟湖上. 亦可同小朋友赤足小溪上撈魚仔. 亦可觀賞蓮花........好古香古色既公園.

子爵府

icycream,

sorry, 我hubby 最後又決定左去 三亞, 唔去長隆了

原文章由 Icycream 於 07-7-10 16:05 發表
好辛苦打左d資料. 等我copy過黎for你們reference. 若去番禺長隆玩.....

[玩得開心d. 記得帶定蚊膏.預防萬一嘛.

有時間去下市橋, 有條叫西麗路. 成條街都好多鋪頭. 賣碟賣cake賣衫etc.

街頭有間名叫 ...

子爵府

原文章由 mmak 於 07-7-11 01:10 發表
icycream,

sorry, 我hubby 最後又決定左去 三亞, 唔去長隆了

三亞都好玩呀. 你睇下尼幾日頭條-李純恩一個月去左幾次就知喇. 不過一定要選新既hotel & 搭taxi要講價. 不過call我上次那人都老實的.

子爵府

icycream,

Thanks .... 我地會揀新o既 hotel...
搭taxi要講價 ??... 咁還價講幾錢好呀 ??... 我唔識講價丫
你記唔記得 約 幾 $$ 一程呢 ??...

marco polo member 有 promote
個package 好抵, 仲包括 o個處 local tour 去 天涯海角 之類 o既景點, 又有池畔 BBQ, swimming pool 又有 slide 好似水上樂園咁...
我暫定會 23/8 出發:loveliness:

原文章由 Icycream 於 07-7-11 11:26 發表

三亞都好玩呀. 你睇下尼幾日頭條-李純恩一個月去左幾次就知喇. 不過一定要選新既hotel & 搭taxi要講價. 不過call我上次那人都老實的.

子爵府

原文章由 mmak 於 07-7-11 13:37 發表
icycream,

Thanks .... 我地會揀新o既 hotel...
搭taxi要講價 ??... 咁還價講幾錢好呀 ??... 我唔識講價丫
你記唔記得 約 幾 $$ 一程呢 ??...

marco polo member 有 promote
個package 好抵, 仲 ...

mmak,

你若住hilton or 其他new hotel. 來回airport 係有shuttle的. 但無就可去機場上层搭那些回程taxi 平些. 好似約rmb60. 而由亞龍灣出市區. rmb30 ok了. 詳情番看my blog吧. marco polo promote住邊間hotel? 幾錢?

去天涯海角已out了. 離亞龍灣頗遠. 唔使錢才去吧. 因門票加得好貴. 唔值去. 或者你跟我上次玩咁. 去d新既地方啦. 咩動物園/民族村就唔好去喇. 會嚇c你地.

[ 本文章最後由 Icycream 於 07-7-11 14:38 編輯 ]

大宅

我明天出發o拉! 星期日才返 ! See you all !

Hope you all have a nice gathering at babydoris home la !

子爵府

原文章由 CaseyMami 於 07-7-11 18:40 發表
我明天出發o拉! 星期日才返 ! See you all !

Hope you all have a nice gathering at babydoris home la !

casey family,

Have a wonderful holiday.

子爵府

caseyma,

have a nice trip

子爵府

icycream,

係bor ~~ 去你blog 睇下 先, 唔該晒 !!

原文章由 Icycream 於 07-7-11 14:34 發表

mmak,

你若住hilton or 其他new hotel. 來回airport 係有shuttle的. 但無就可去機場上层搭那些回程taxi 平些. 好似約rmb60. 而由亞龍灣出市區. rmb30 ok了. 詳情番看my blog吧. marco polo promo ...

大宅

原文章由 CaseyMami 於 07-7-11 18:40 發表

大宅

caseyma,

男爵府

me too! have a nice trip!
原文章由 ladybird 於 07-7-12 10:20 發表
caseyma,

首頁
12345...36

尾頁

跳至