跳至

首頁
12345...7

尾頁

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

Jasmine仲未識行..

佢連自己企係度都仲未識,有時一隻手拖住佢企,佢都仲係搖下搖下咁,好唔穩陣,健康院姑娘就話係佢無信心,俾我見醫生,入到醫生到,佢問我jasmine係咪唔爬,係咪用pat pat行,佢話十個bb有一個會係咁,會好遲先行,又話佢遲早實識行架喎,邊有bb唔識行架咁..
但我都仲係有d擔心..點算好?

大宅

醒目開學勳章

Re: Jasmine仲未識行..

唔洗驚..叻叻都未識行架, 係4月bb黎講, 佢係大姐姐, 佢4/04出世, 好多細過佢既bb都識行啦, 我之前見叻叻冇咩想行既行動, 我就買左架車仔比佢推, 我係5月尾買, 第一日佢好驚, 第二日佢已可扶住車仔企, 第三日我我扶佢再扶住車仔行, 佢而家係可自己推住行啦. 不過就未識轉wan咯. 叻叻推左十日度,識自己企啦, 而家企得好好..今日見佢識自己行兩步. 我覺得架車仔都買得幾值呀.
不過bb行其實都好睇佢自己, 真係有d bb係慢行既. 好似我自己都成18個月先識行. 所以都係唔好急咯..
jasmine好快識行架啦. dont worry~~

伯爵府

分享愛 貓狗褓姆 魅力公主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

你係咪買豬仔車俾佢呀 ? 我有時去到反斗城見到果d學行既車會俾jasmine落地玩下架..不過佢一扶住架車發覺佢會向前郁就即刻唔制,佢而家都仲係要定定咁企係度,唔可以扶住d會郁既野..係張床度就可以又企又坐,仲好熟手添
係咪多數bb都一係講野快,一係學行快架 ? 佢好多野講,識叫好多人 .. 就係唔識行..

你係咪話叻叻係4號出世呀 ? jasmine都係架喎 :lol:

大宅

醒目開學勳章

個個bb都唔同架, 有d講野先過行, 有d就行先過講野咯. 但叻叻就兩樣都唔會, 只識叫dad dad, 但叫我都係dad dad..叫老豆又係dad dad...哈哈
係呀, 叻叻4月4日出世架.......哈......咁jasmine咪係同叻叻同一日咯? 終於比我meet到個同年同月同日啦...
我係買disney 既pooh 既walk n ride比叻叻呀, 我呢邊買都要成29.9usd架. 不過好似hk都差唔多咯, 我諗都可玩好耐架, 因佢有好多acivitives架, 叻叻岩岩時都唔識推架, 我係後面一路扶住佢, 教佢點推咋, 佢試過唔夠架車仔行得快而跌倒架, 但唔怕, 小朋友都會跌跌下先識架啦. 佢而家玩得好好啦, 唔洗我地幫佢玩.

伯爵府

原來大家都係兒童節bb .. 真係o岩 ..

jasmine識講ee,婆婆,家姐,dog dog...不過最大聲又最清楚呢..就係"哎呀" .. 有事無事都"哎呀"咁 .. 佢都識講媽媽 .. 不過就係都唔叫..有時叫佢叫聲我..佢叫我做"ee"

等我去反斗城睇下你講果架車先 .. 我先頭係諗住買普通果d學行既車仔咋 .. 不過佢無咩興趣去掂咁 ..

大宅

醒目開學勳章

唔係學行車呀..係比bb推住行果d呀..頭果幾日唔洗理佢玩唔玩, 如佢唔走埋去玩, 就等多幾日先, 費事整驚佢.

係呀..叻叻係兒童節bb...

大宅

wing,
jasmine 有冇去 d 會所 playroom 處玩推車仔呀? 一來有其他 bb 刺激(爭住玩 or 學大哥哥大姐姐), 二來又軟墊唔驚跌, 所以自從我一放工得閒就同 sophie 落會所玩, 佢都係咁樣多左練習機會, 自然會學得快好多, 你可以試吓, 如無會所, 可以去市政局 d 室內兒童遊戲室.

sophie 10m+ 時去完維景會所玩推車仔後, 成日係屋企推塔塔
堆塔塔

在嫲嫲家中就玩 pooh walker
推 pooh walker (1)

推 pooh walker (2)

大宅

Wing

唔一定要買車仔比佢推架, 用d圓"鄧", 比佢推都得架
我買左架豬仔車, 樂樂都唔係好肯用嚟推住行, 只係玩d車輛咋, 不過佢就鐘意推鄧仔, 日日係屋企推,

別墅

Carrie210/Wing,

我亞b都係0404BB來架!
佢都係未識行,只係識爬爬o下企係度...
至於說話就只識"mum mum"(食物),其餘都唔識....
佢而家四維攪,要看緊佢....好煩 ?-(
;-)

大宅

醒目開學勳章

FUNg
我之前都有諗過買張鄧仔叻叻推, 一來平, 二來又可再用, 但推出黎所發出既聲...hin hin聲, 好難聽..哈哈..我頂唔順, 又怕留下上黎話, 所以都係買左架車仔佢推..
wing.
如果你唔怕果d聲呢. 真係可買張鄧仔架..平麻...

大宅

醒目開學勳章

fefe
哇.哈哈..又多個4/4bb呀...終於都搵番d同年同月月日bb啦..係呢..好少見你留言既?你係working mom呀?
真係唔知點解呢..唔通4�04bb係學野慢d既??

伯爵府

jasmine一發覺d野會郁呢就會即刻縮 ... 驚青到死 ...
我去反斗城睇過pooh pooh果架車 ... 好貴呀 .. 差唔多$400呀

別墅

Carrie,

我昨天終於見到亞b自己識行.....一步...咁大把啦!
我係全職mama,但而家找緊工.
平時唔係好多時間可以上網,要等亞b訓左,並且做完要做的家務先可上,而亞b一醒了他便立刻要黏住晒.
所以平時一有時間上網,便會先看亞看,如果時時留言便會看小好多野架啦......要找緊時間O麻!
咁你係咪在職媽媽?

Carrie210 寫道:
fefe
哇.哈哈..又多個4/4bb呀...終於都搵番d同年同月月日bb啦..係呢..好少見你留言既?你係working mom呀?
真係唔知點解呢..唔通4�04bb係學野慢d既??
;-)

大宅

醒目開學勳章

wing
咁你不如買張平平地既鄧仔(要有後面i 住既)黎比jasmine學住先啦. 我朋友都話得架...
估唔到hk既車仔貴咁多...

大宅

醒目開學勳章

fefe
我都係stay home mom呀, 我平時都係等我老公係家, 同埋等叻叻訓左先online架咋, 不過好在叻叻都訓得多, 我就唔會太過冇自己時間..嘿嘿..

大宅

Hi,

我個B Marcus都係4/4出世ga!!
佢可能比較瘦D la(重係19磅)
10個月就識行,但都5知係咪好事,
成日無時停,4圍攪睇少眼都5得.
講野就只係識叫爸爸同車車,
:-( 媽媽都未叫就不叫車車
真係激死我!!

大宅

我囡囡都係未識自己行,佢都有架Winnie the Pooh 車仔推,推住架車就行得好快,但叫佢唔好推架車,行嚟媽媽到,佢就即刻坐低跟住就爬過嚟,真係比佢激死!

伯爵府

carrie ... 我就係打算買鄧仔咋..部車太貴la .. 不過唔知鄧仔會唔會成日click住個地..我驚佢會仆親 .
我本身屋企無電腦用..要等大女放假返我亞媽屋企先有得上網..所以我都一樣要時時爭取時間...睇 ... 哈哈

伯爵府

halo fifi , 乜原來真係咁多同月同日出世既bb架..之前都唔覺既 ..
Marcus而家19磅 .. 都唔算瘦啦..我Jasmine都差唔多咋..不過佢d手手腳腳都好有肉地架..
佢咁叻仔..10個月就識行..不過識行又真係要無時無刻甘精火眼咁睇實d .. 要辛苦亞媽多d la ..
jasmine識叫媽媽不過唔肯叫咪仲激死我..

伯爵府

regine ... sophie好叻女呀..行得好叻呀 .. jasmine一步都唔肯行...淨係成日懶叻咁係度拎起腳嗌"踢" .. 呢d咪叫未學行先學走囉. ..

首頁
12345...7

尾頁

跳至