嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

大宅

我囝囝呵屎時..成日都會攪到成件衫都係呀..

唔知有冇人可以教下我用咩洗先至最好呀..

我62次次都搵d藍威寶嘖落件衫度..但係
藍威寶唔可以用黎洗bb d衫呀嗎..

我真係好煩惱呀..please help me~*

大宅

我會用chuchu的洗衣液直接滴幾滴在汚漬上, 然後大力搓, 要搓耐d, d漬就會去, 不過有時搓到手都痛埋, 你試一試吧

大宅

用少少"威潔"bb洗衣液開水浸住件衫,d污積會慢慢走出黎...再用手輕輕力搓吓就ok啦....幾work家.....

大宅

d 屎要即刻洗架..一換左出黎用水沖,擦下佢先放落洗衣機就ok

原文章由 絕望囡b 於 07-9-4 14:47 發表
我囝囝呵屎時..成日都會攪到成件衫都係呀..

唔知有冇人可以教下我用咩洗先至最好呀..

我62次次都搵d藍威寶嘖落件衫度..但係
藍威寶唔可以用黎洗bb d衫呀嗎..

我真係好煩惱呀..please help me~* ...

男爵府

藍威寶梗係唔可以用啦, 怕bb敏感, 同埋洗到件衫薄晒架, 我以前個印印都試過偷偷地用黎去可樂漬, 一睇件衫就知, 我個女件衫粉紅色洗完, 係變咗淺粉紅, 仲有點點白, 一摸件衫就覺得薄咗同梅咗

我覺得vendome洗衣液去poo poo漬同奶漬幾好, 同埋佢有香味可以去咗poo poo陣味, 不過真係要即時用水喉沖走啲poo poo先, 再落少少洗衣液去有漬既位置, 慢慢捽下佢就去到架啦

男爵府

點解會成日痾到落件衫度?? 係咪條片片整得唔好攪到漏呀

禁止訪問

禁止訪問

有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 畀面勳章 陪月勳章

大宅

原文章由 JHsbb 於 07-9-5 12:53 發表
點解會成日痾到落件衫度?? 係咪條片片整得唔好攪到漏呀

因為BB中意坐O係度痾囉..D屎咪由後面出囉~*

首頁

尾頁

跳至